przez adrian3010 » 10 listopada 2015, 11:58
Witam, niedawno przełożyłem granie do leona i problem polega na tym że przygasają światła przednie przy większym basie na odpalonym silniku, czego nie było w poprzednim aucie w którym to granie było. Najdziwniejsze jest dla mnie to że światła przygasają na odpalonym, na zgaszonym bardzo minimalnie. Przełożyłem baterie z poprzedniego auta i nadal to samo. Sprawdzałem napięcie na altku, na baterii, przy wzmacniaczu, wszystko bez obciążenia i z obciążeniem niby w granicach normy. Dokładałem osobno plus i masę z aku do wzmacniacza, masę z aku do budy, masę z aku do silnika i zero reakcji. Wyczerpały już mi się pomysły dlaczego przygasają właśnie na odpalonym. Teoretycznie bardziej powinny przygasać na zgaszonym bo prąd tylko z aku a tu odwrotnie. Wzmacniacz prawie 300W RMS bez kondensatora, zaznaczam że to granie w mojej astrze 1 nie powodowało takich objawów. Dodam jeszcze że podczas normalnego odpalania podświetlanie zegarów zawsze bardzo przygasa, aku nie jest nowy ma chyba niecałe 2 lata. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Bo już nie mam pomysłów gdzie dalej szukać przyczyn tej specyficznej sytuacji.