Hej,
Jeżdżę z FullLinkiem od 3 miesięcy prawie i wszystko fajnie, ale pewnie spora ilość osób jest zirytowana jak ja tym, że za każdym razem jak chcę tego użyć to muszę włączać USB do telefonu. A jestem przyzwyczajony, że telefon mam w kieszeni i z autem łączy się przez BT.
FullLinka używam głównie do streemingu audio oraz navi (w zasadzie to koniec możliwości Android Auto).
Pomysł mi się zrodził, by kupić drugi telefon z Androidem min 5.0 i zainstalować tam Android Auto z tym samym kontem Googlowym co mój główny telefon. Czy będzie miał SIM (transfer danych) czy nie odrębny temat (w głównym telefonie zamierzam po przez apkę Automate uruchamiać i wyłączać Hotspot WiFi gdy telefon połączy się z BT Leona) - właśnie będę testować jak to szybko działa i czy zadziała....
Pierwsza sprawa to jak będzie sie zachowywać Leon z kiloma telefonami podłączonymi w tym jeden z Android Auto drugi tylko przez BT do dzwonienia.
Gdyby to tak chciało działać, wtedy odpada kwestia łączenia USB (aha zyskujemy jeszcze darmowy pozycjoner GPS!).
Drugi temat to umieszczenie drugiego telefonu w schowku i podłączenie go ładnie przez USB.. i teraz pytanie jak przeprowadzić kabel z USB do schowka by to wyglądało estetycznie...
Podłączenie dodatkowego USB czy huba odpada - bo soft w aucie widzi tylko USB 1 i 2. Podłączenie huba nic nie zmienia... poza tym, że nic za hubem nie jest widoczne.
Ktoś ma jakiś pomysł?