Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

zmiana radia w 5F na wieksze

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez kaspelek » 15 października 2017, 11:14

Siemka.
czy ktos z was wymienial podstawową wersje radia w Leonie 5F na tą wersje z wiekszym wyswietlaczem?
jakieś instrukcje?
zdjecie pod linkiem
https://imgur.com/gallery/DDQsU
Leon 5f FR 1.4 125KM -> 170KM Kingsoft
był: ARL+ 243KM/470Nm by Bartpol/Kingsoft
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kaspelek
Sport
Sport
 
Posty: 217
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, 20:17
Lokalizacja: Sosnowiec
Auto: 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez Cubaza » 21 października 2017, 19:11

A znalazłeś może już większe radio? Gdzie je można kupić?
Zobacz Profil
Cubaza
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 26 maja 2010, 17:54
Lokalizacja: Tarnów
Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez kaspelek » 23 października 2017, 13:58

ja kupiłem z allegro ori wieksze :D to co jest na zdjeciu pod linkiem w poscie wyzej :)
Obrazek

-- 23 października 2017, 13:58 --

Cubaza, jesli chcesz moge odsprzedac
Leon 5f FR 1.4 125KM -> 170KM Kingsoft
był: ARL+ 243KM/470Nm by Bartpol/Kingsoft
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kaspelek
Sport
Sport
 
Posty: 217
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, 20:17
Lokalizacja: Sosnowiec
Auto: 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez dejm » 16 listopada 2017, 08:42

nikt, nic nigdy nie robił?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dejm
Signo
Signo
 
Posty: 166
Dołączył(a): 14 września 2017, 10:29
Lokalizacja: Opolskie
Auto: Cupra ST 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez adam33 » 16 listopada 2017, 09:32

Sam jestem ciekaw, czy wewnętrznie wszystko będzie pasować :) Jak wymienisz, to daj znać ;)
Zobacz Profil
adam33
Stella
Stella
 
Posty: 9
Dołączył(a): 18 października 2017, 14:13
Auto: seat leon st
Silnik: CDLA 2.0

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez metzz » 19 listopada 2017, 00:29

Jak efekty? Sam chętnie pozbyłbym się tej małej szkarady z wnętrza..
Zobacz Profil
metzz
Stella +
Stella +
 
Posty: 62
Dołączył(a): 7 listopada 2017, 18:35
Lokalizacja: Gdańsk / Toruń
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna turbo inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez mczelny2401 » 19 listopada 2017, 16:03

Jak widać większe radio nie posiada wejścia na płytę CD więc i do schowka pasuje coś zamontować :wink:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mczelny2401
Sport
Sport
 
Posty: 680
Dołączył(a): 8 sierpnia 2014, 13:02
Lokalizacja: RDE
Region: podkarpackie
Auto: Leon FR 2.0
Silnik: turbo diesel inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez Cubaza » 19 listopada 2017, 17:12

Ja tego problemu nie mam bo w schowku mam i karty sd i odtwarzacz CD. Jednak jak przeczytałem wątek i w serwisie mi powiedzieli ile z tym zachodu to odpuściłem. Aczkolwiek dalej mnie kusi bo chciałbym mieć Android auto a bez stacji drugiej generacji nie ma takiej opcji.
Zobacz Profil
Cubaza
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 26 maja 2010, 17:54
Lokalizacja: Tarnów
Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez metzz » 19 listopada 2017, 20:46

Kompletnie nie zależy mi ani na płytach CD ani na slocie kart SD, chciałbym mieć full linka i tylko tyle. Audio i tak leci ze spotify, więc nie potrzebuje innych nośników.
Zobacz Profil
metzz
Stella +
Stella +
 
Posty: 62
Dołączył(a): 7 listopada 2017, 18:35
Lokalizacja: Gdańsk / Toruń
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna turbo inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez Cubaza » 19 listopada 2017, 21:01

Mi też na tym zależy. Jednak nie chce zrezygnować z pełnego komputera. Dlatego też chciałbym zamienić na prawie taką samą funkcjonalność. Nie muszę mieć nośników, nawigacji ale reszta chciałbym żeby została
Zobacz Profil
Cubaza
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 26 maja 2010, 17:54
Lokalizacja: Tarnów
Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez mczelny2401 » 20 listopada 2017, 13:01

Ja posiadam wersję z większym wyświetlaczem jak również navi ale full linka nie posiadam
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mczelny2401
Sport
Sport
 
Posty: 680
Dołączył(a): 8 sierpnia 2014, 13:02
Lokalizacja: RDE
Region: podkarpackie
Auto: Leon FR 2.0
Silnik: turbo diesel inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez Cubaza » 20 listopada 2017, 13:12

Z którego roku masz samochód? W 2015 wprowadzili drugą generację stacji i wtedy można aktywować full link. Ja natomiast radio pierwszej generacji(choć ma większy wyświetlacz i NAVI). Różnica, jeśli dobrze pamiętam, to 5,5'' oraz 6,5'' i na tym 6,5'' można aktywować FullLink.
Zobacz Profil
Cubaza
Signo
Signo
 
Posty: 147
Dołączył(a): 26 maja 2010, 17:54
Lokalizacja: Tarnów
Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez mczelny2401 » 20 listopada 2017, 13:17

Właśnie doczytałem że mam pierwszą generacje 5.8'' i do tego nie ma możliwości dołożenia full link
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mczelny2401
Sport
Sport
 
Posty: 680
Dołączył(a): 8 sierpnia 2014, 13:02
Lokalizacja: RDE
Region: podkarpackie
Auto: Leon FR 2.0
Silnik: turbo diesel inny

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez kaspelek » 28 grudnia 2017, 15:31

U mnie ten temat trochę odłozyłem na bok, przyznam ze po wizycie w ASO , nikt z pracownikow nie był mi w stanie powiedziec czy jesli to doloze jednostke do schowka , połącze to kablami to bedzie to smigało , a nawet jesli bedzie czy wszystkie rzeczy beda działać jak powinny.
Pracownik ASO zasugerował nawet radio "Chińskie" , bo łatwiej jest je zaadaptowac , ze wzgledu na wiekszosc modułów dostarczanych z radiem .
Leon 5f FR 1.4 125KM -> 170KM Kingsoft
był: ARL+ 243KM/470Nm by Bartpol/Kingsoft
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
kaspelek
Sport
Sport
 
Posty: 217
Dołączył(a): 13 stycznia 2013, 20:17
Lokalizacja: Sosnowiec
Auto: 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Re: zmiana radia w 5F na wieksze

Postprzez dejm » 3 stycznia 2018, 10:50

jest to możliwe, kiedyś znalazłem info link https://www.clubseatleon.net/viewtopic.php?f=9&t=116935
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
dejm
Signo
Signo
 
Posty: 166
Dołączył(a): 14 września 2017, 10:29
Lokalizacja: Opolskie
Auto: Cupra ST 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo


Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości