Reklama

Aktualizacja forum Przygotowujemy się do aktualizacji forum. Więcej informacji w tym wątku.

Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez michu » 27 października 2017, 16:01

W Aso tamka kosztuje Max 90 zł - temat juz przerabiany na forum, ze w serwisie jest taniej niż na allegro/olx. Zmieniałem radio z 7”na 8” i ta sama ramka pasuje :)
Obrazek

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michu
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2476
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Lokalizacja: Poznań / Kalisz
Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Reklama

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez Wudoes » 27 listopada 2017, 13:28

Ktoś ma takie radio?
http://s.aliexpress.com/RVBBbi2q
I czy ta ramka bedzie pasowała?
http://s.aliexpress.com/JbUBfqEr

Z góry dziękuję!
Zobacz Profil
Wudoes
Stella
Stella
 
Posty: 9
Dołączył(a): 23 października 2017, 14:31
Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez michu » 27 listopada 2017, 14:20

Ramka do radia będzie pasowała. Ale pytanie czy kolor ramki będzie Ci pasował do reszty ?
Obrazek

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michu
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2476
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Lokalizacja: Poznań / Kalisz
Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez Wudoes » 27 listopada 2017, 19:35

A o to się nie martwie bo będę zmieniał kolor bo ten szary mi się nie podoba ;P dzięki za szybką odpowiedź ;)
Zobacz Profil
Wudoes
Stella
Stella
 
Posty: 9
Dołączył(a): 23 października 2017, 14:31
Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez Curzyk33 » 4 grudnia 2017, 22:10

Wudoes napisał(a):Wtam. Trochę odświeżę temat więc tak kupiłem na allegro radyjko do swojego Leona oczywiście odesłałem miało być Vordon a dostałem jakiś szajs nie pasowała ramka radio się zacinało odesłałem teraz planuje kupić coś ale z ali boję się znalazłem takie cudo : https://www.lightinthebox.com/pl/7-calowy-samochodowy-odtwarzacz-DVD-do-volkswagena--GPS--TV--iPod--Bluetooth_p503955.html?currency=PLN&litb_from=paid_adwords_shopping&country_code=pl&utm_source=google_shopping&utm_medium=cpc&adword_mt=&adword_ct=226699396775&adword_kw=&adword_pos=1o3&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&adw_src_id=2917225649_954377467_44204551141_pla-372567140045&gclid=EAIaIQobChMI2teH_PiQ1wIVyKMYCh3sAw8yEAQYAyABEgIN7_D_BwE

lecz jeden minus to że nie ma auxa. Dało by rade dokupić tą srebną ramkę gdzieś tylko że na radio 7'' ?


Zamówiłeś to radyjko ? Bo tez mnie taka opcja interesuje :) i chciałem zapytać o Twoja opinie :)
Zobacz Profil
Curzyk33
Stella
Stella
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 września 2017, 06:00
Auto: Seat Leon FR 2.0 170
Silnik: BMN 2.0

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez _carlos- » 7 marca 2018, 23:32

Witam,
zakupiłem DVD Player 2 din z Chin
http://s.aliexpress.com/E77RRvAb?fromSns
i zamierzam podłączyć je w samochodzie. Mam jednak kilka pytań co do podłączenia z instalacją samochodu:
- przewody oznaczone ILL i ACC - gdzie dokładnie podłączyć, żeby błędów nie siało?
- gdzie podłączyć przewody KEY1 i KEY-GND ?
Obrazek
Obrazek
Gościu u którego zamawiałem ma możliwość wyboru kraju wysyłki - wybrałem Niemcy i obyło się bez dodatkowych opłat :). Paczka przyszła po trzech dniach.
Do tego dokupiłem kamerkę na przód:
http://s.aliexpress.com/E77RRvAb?fromSns
Radio 7" ma tą samą wielkość co 8 " = ta sama ramka.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 773
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez bledow » 8 marca 2018, 09:00

Musisz podłączyć wszystkie trzy key bo u Ciebie jest sterowanie po can. Ja mam też eunavi tylko inny model i zero problemów z nim ;)
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1337
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez _carlos- » 8 marca 2018, 10:43

Tylko do czego jest podłączyć?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 773
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez michu » 8 marca 2018, 10:47

Key w 1P sie nie podłącza jak masz dekoder can . Acc lepiej żeby pozostał rozłączony inaczej będzie cały czas w stanie spoczynku i będzie wyładowywał aku. ILL pierwsze słyszę, podłącz bez i zobaczysz czy będziesz miał podświetlenie. Miałem juz dwa radia chińskie i zero problemu z nimi
Obrazek

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michu
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2476
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Lokalizacja: Poznań / Kalisz
Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez _carlos- » 8 marca 2018, 10:54

A masz sterowanie w kierownicy?

To mi wygląda na decoder can:
Obrazek

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 773
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez michu » 8 marca 2018, 13:49

Tak to jest dekoder. Podepnij tylko pod kostkę ISO i powinno działać..
Obrazek

Obrazek
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
michu
Moderator LC Team
Moderator LC Team
 
Posty: 2476
Dołączył(a): 28 listopada 2015, 00:00
Lokalizacja: Poznań / Kalisz
Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Jakie radio 2Din do Leo 1P z CAN

Postprzez _carlos- » 10 marca 2018, 22:36

Jest kilka przewodów luźnych:

Obrazek

ACC (x 2) - "+" po stacyjce.
ILL (x 2) - podświetlenie deski.
Oba przewody wychodzą luźne z wtyczki do radia i wtyczki do instalacji. Może trzeba je spiąć ze sobą, tzn ACC z ACC i ILL z ILL?
PARKING - sygnał masy po zaciągnięciu ręcznego ( zezwolenie na działanie niektórych funkcji tylko na postoju).
REVERSE - sygnał światła wstecznego do włączenia tylnej kamerki
ANT (x 2)- antena?
AMP - wzmacniacz?
KEY-1 - sterowanie z kierownicy?
KEY-GND - sterowanie z kierownicy?

Obrazek

Obrazek

-- 10 mar 2018, o 23:36 --

Panowie po podłączeniu mam takie objawy:
- po włączeniu stacyjki radio uruchamia się po kilkudziesięciu sekundach,
- po odpaleniu silnika radio restartuje się i odpala kilkadziesiąt sekund
Czy u Was też tak się dzieje?
Jeszcze przy odtwarzaniu płyt CD nie wyświetla wykonawcy ani nazwy utworu- sprawdzone na kilku oryginalnych płytach. Jest jakaś opcja, żeby to załączyć?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 773
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość