Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Radio GMS 6808 - montaż i funkcje

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Postprzez Drawek » 6 czerwca 2018, 20:42

Witam

Chciałbym rozwiązać problem/dopytać expertów forum odnośnie radia 2 din. Moje radio firmowe czyli RNS 315 uległo uszkodzeniu i nie było sensu naprawy. Znalazłem w internecie niedaleko trójmiasta fajny sklep z radiami 2 din i wybrałem model prawie kompatybilny z radiem firmowym seata/ modej to GMS 6808. Od nowego radia wymagałem podstawowych funkcji jak oczywiście radio , nawigacja i inne podstawowe tematy. Zatrzymajmy się na radiu, po zamontowaniu i wyruszeniu w pierwszą trasę radio zaczęło gubić zasięg lub ściszać muzykę lub nawet inne stacje radiowe zaczęły być dostrzegane na danym paśmie.Separator do radia został zamontowany. To problem numer 1 jaki mam z tym nowym wynalazkiem... temat nr 2 to muzyka poprzez bluetooth czyli dosłownie puszczanie muzyki z Youtube. Doznałem szoku ponieważ muzyka się przerywała i było to denerwujące... internet oczywiście bez problemu. To problem nr 3. Ostatni problem to ramka do tego radia ponieważ sklep twierdzi ze nie ma ramek w kolorze srebrnym/szary a sklep miał jedynie w czarnym lub antracytowym.
Problem ostatni to wlot USB/AUX jaki posiadam przed gałką skrzyni biegów... sądziłem że monter go aktywuje wraz z radiem a bez mojej wiedzy poprowadził kable do schowka. Czy jest możliwość połączenia kabli tak jak powinno z oryginalnym wklotem USB / AUX ? Monter twiredzi ze dużo zabawy itp. Nie wiem czy to gadanie bo "mi się nie chce" czy faktycznie za dużo roboty ....

Co mogę zrobić z tym radiem ? oddać czy bawić się jak sklep proponuje czyli wymiana na nowy i sprawdzeniu "jak to będzie". Macie może jakiś ogarnięty sklep z montażem w okolicy TRÓJMIASTA ? będę wdzięczny za wszelkie porady.
Drawek
Stella +
Stella +

Auto: Leon 2
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez facet03 » 7 czerwca 2018, 05:24

Cześć,
Radio może mieć gorszy zasięg niż ori, ale od tego są wzmacniacze antenowe , jeżeli jest podłączony i nadal dzieją się jakieś cuda tzn, że coś jest nie tak.
Co do odtwarzania przez Bluetooth nie powinno przerywać , jeżeli w telefonie masz cały czas zasięg internetu i muza leci płynnie , tzn o słabej jakość bt w radiu lub coś zagłusza sygnał
Jeśli uchodzi o or wejscie usb/aux - jest trochę kombinowania ponieważ oryginalne porty maja przystosowana wtyczkę i kable pod ori radio, ale nie jest to niewykonalne.. na Ali można znaleźć gotowca np:
http://s.aliexpress.com/Qf2Qjai6

Rozumiem, że radio montowałeś tam gdzie je kupiłeś ? Jeśli tak i nie potrafią go zamontować i skonfigurować wg Twoich oczekiwań oddałbym je i nie przejmował się.

W tej cenie kupisz porządne radio z Androidem o wiele lepszych parametrach technicznych.

Jeśli będziesz chciał dalej walczyc z tym radiem lub próbować proponuje kontakt z naszym partnerem Hadron - maja radio w swojej ofercie, przedstaw się ze jesteś z forum LeonClub i może coś doradzą.
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja