Ocelot napisał(a):@EmJot - jak tam wygląda Twoja sytuacja z MSP?
Ja mam _dokładnie_ taką samą sytuację jak host21

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ocelot napisał(a):@EmJot - jak tam wygląda Twoja sytuacja z MSP?
EmJot napisał(a):Ocelot napisał(a):@EmJot - jak tam wygląda Twoja sytuacja z MSP?
Ja mam _dokładnie_ taką samą sytuację jak host21Nigdy nie udało mi się podjechać do ASO z widoczną usterką MSP. Przy okazji awarii świateł ASO skasowało mi błędy w MSP (podobno było wiele)... i od tego czasu usterka już nie wystąpiła. W sumie to nie wiem, czy się cieszyć, czy nie
Wiadomo, że kasowanie błędów nie usunęło przyczyny, więc jest możliwe, że to powróci... Ja jednak trzymam się wersji, że usterkę "zlikwidowałem sam" przy okazji aktualizacji softu MSP (podawałem linki, więc może host21 spróbuj?), którą zrobiłem sobie tuż po (lub tuż przed - już nie pamiętam) wizycie w ASO (tuż po/przed skasowaniu błędów).
W wątku 'Bluetooth audio'...Ocelot napisał(a):Gdzie te linki? Jak zrobić samemu aktualizację softu?
EmJot napisał(a):W wątku 'Bluetooth audio'...Ocelot napisał(a):Gdzie te linki? Jak zrobić samemu aktualizację softu?
maciek89 napisał(a):Czujnik zbliżeniowy działa przy nawigacji, żeby odsłonić jak największą część mapy. W media system bez navi nie będzie więc działał.
wsowa napisał(a):Tak. Przyjrzałem sie dokładnie. Na filmie jest navi a nie zwykle media plus. Widać po przyciskach po bokach.
EmJot napisał(a):A to to co? Magia?
wsowa napisał(a):Nie. Zwykła pomyłka. Próbuj dalej.
maciek89 napisał(a):EmJot łał super, ale działa zajebiście!![]()
maciek89 napisał(a):Już ktoś o tym pisał- w starszych rocznikach działa zamiana tła przycisków na czujnik zbliżeniowy- taki gadżet![]()
W MY16 z nowym systemem nie ma tego buga i podejrzewam, że jest wyłączony.
EmJot napisał(a):A na czym polega "zajebistość" Twojego czujnika w navi? Że ukrywa przyciski? No proszę Cię...
EmJot napisał(a):Jakiego znów buga? Dla buga zrobili w opcjach włączanie i wyłączanie? (buga?)...
Daj spokój i przynaj, że czujnik jest w MSP i NAVI (podłużne "okienko" pod wyświetlaczem)... jeśli masz odwagę przyznać się do błędu oczywiście.
EmJot napisał(a):wsowa napisał(a):Tak. Przyjrzałem się dokładnie. Na filmie jest navi a nie zwykle media plus. Widać po przyciskach po bokach.
To się źle przyjrzałeś, bo nie ma różnicy w wyglądzie MSP i NAVI...
EmJot napisał(a):jeśli masz odwagę przyznać się do błędu oczywiście
KAI napisał(a):Ale sobie zrobiliście wojenkę
EmJot napisał(a):joker_fr napisał(a):Nie wiem jak u Was ale u mnie wraz ze spadkiem temperatury MSP 5,8" po włączeniu zapłonu szaleje, stacje same się przełączają a jak coś nacisnę to efekt jest taki jakbym przytrzymał klawisz w celu zaprogramowania stacji. Po kilku sekundach całość się zwiesza i dotyk nie działa. Wg mnie cały touch screen jest do wymiany, po gwarancji nawet nie chce znać ceny tej przyjemności. Odłączenie AKU raczej nie pomoże, ww. Reset nie pomógł. PenDrive nie używam.
Witam wszystkich po dłuższej przerwie...
joker_fr, mam od ok. 2 tygodni prawie dokładnie to samoDokładnie taki sam problem zgłosił też ostatnio jeden z użytkowników forum seatcupra.net (trzeba monitować rozwiązanie). Ogólnie mówiąc usterka doprowadza człowieka do szału :-/
Zaczęło się jeszcze wcześniej (jeszcze było ciepło) od mocnej zwiechy MSP na którą nie znałem wtedy sposobu i ustąpiła sama po 1,5h postoju. Teraz przy niższych temperaturach wyświetlacz co jakiś cas zaczyna mi "wariować" w sposób podobny do Ciebie... tyle, że nie kończy się tylko na czymś podobnym do wciskania non stop jednego klawisza. MSP zaczyna mi "skakać" losowo po menu i włącza lub wyłącza losowo funkcje (fajnie, nie?), a potem przeważnie jest zwiecha. Co ciekawe dzieje się tak nawet w przypadku, gdy od odpalenia samochodu nie dotykam wyświetlacza ani przycisków na kierownicy :-/ U mnie reset przyciskiem (długi) podpowiedziany mi tutaj przez kolegę (dzięki jeszcze razdziała i wszystko wraca do normy (dla strachliwych niewiast na pokładzie ostrzeżenie, że przy resecie w głośnikach słychać dość głośny "strzał"
). Dodam, że nie używam już od dawna USB (po lekturze wątku o błędach MSP tym spowodowanych), a więc mamy już dwukrotne potwierdzenie, że przyczyną jest coś innego niż pen. Tyle, że ja nie stawiam na wyświetlacz ponieważ error występuje u mnie co jakiś czas (nawet mimo takiej samej temperatury, na 100 odpaleń w ogóle go nie ma, a przy tym jednym "pechowym" nagle się ujawnia), a nie non stop (jak chyba u Ciebie). Dodam, że samochód kupowałem zeszłej zimy (luty) i żadnego problemu z MSP wtedy z nim nie było...
Będę próbował zgłosić to w ramach gwarancji (samochód nie ma nawet roku). Próbował, bo muszę trafić w takie warunki, aby u dilera wystąpiły takie objawy (dilerzy nie przyjmują "dowodów" w postaci zdjęć, filmów, etc. :-/). No więc łatwo nie będzie... Dam znać (jeśli się uda), czy usterka jest im znana i ile to kosztuje poza gwarancją.
P.S.
Tarnowskie Góry? Czyżby "biała strzała"?
Cubaza napisał(a):Odgrzeję temat żeby nie zakładać nowego. Mam problem z Media System Plus Navi w wersji z 2013 roku czyli pierwszej. Wczoraj jadąc autem bez problemu radio działało. Dzisiaj wsiadam do samochodu i okazuje się, że "ustawiła" mi się jakaś stacja z muzyką klasyczną i nijak nie można tego zmienić. Nie działa wybieranie stacji, nie działa skanowanie pasma. Działa przejście AM/FM, ale i tak ustawia tę samą stację. Rzeczy, które próbowałem:
- Wyłącz/włącz nie działa,
- wyjmowanie kluczyka nie działa,
- nie sprawdzałem co się stanie jak wyciągnę kartę SD.
Spotkał się ktoś z takim problemem? Sprawdzę i spróbuję skasować błędy(jeśli jakieś są) z jednostki. Może to pomoże.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości