Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[KL] Czarny ekran radia

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[KL] Czarny ekran radia

Postprzez Paweler » 21 maja 2022, 13:16

No i się nacieszyłem :evil: Do tej pory po odpaleniu auta ekran radia włączał się... aż do dziś. Odpalam auto, radio gra, a ekran czarny. Włączam i wyłączam radio-ekran czarny. Uruchamiam i gaszę silnik-ekran czarny. Radio gra.
Paweler
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Seat Leon 4 FR
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Re: Czarny ekran radia

Postprzez pab567 » 22 maja 2022, 04:24

Jak masz blisko do Warszawy to podjedź, sprawdzimy. Tylko VIN wcześniej podaj.

Systemy infotainment w grupie VAG
Jednostki infotainment w grupie VAG to moje hobby i nie tylko
pab567
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Mustang
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Paweler » 24 maja 2022, 08:01

Dzięki kolego, ale ze Śląska do Wa-wy trochę daleko. A i problem sam się rozwiązał. Po weekendzie odpalam auto i ekran... świeci. Nie wiem co mu dolegało, ale problem rozwiązany. Może się zawiesił?
Paweler
Stella +
Stella +

Postprzez 19dawid91 » 24 maja 2022, 10:49

A nie próbowałeś go zresetować? W 99% pomaga
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez Paweler » 24 maja 2022, 11:18

Problem w tym, że tego wynalazku nie da się zresetować. Po prostu nie ma tam żadnego przycisku, otworu(jak w niektórych urządzeniach) czy czegokolwiek co służyłoby do resetu. Instrukcja obsługi też nie przewiduje czegoś takiego jak "reset". Był po prostu czarny ekran tak jakby w ogóle był wyłączony i na nic nie reagował, więc i w menu nie można było wejść. Jedyne co było widoczne to na dolnym panelu "przyciski" dotykowe włącz/wyłącz, czerwone i niebieskie paski do sterowania temperaturą klimatyzacji i regulacja głośności. Ale te "przyciski" są na stałe narysowane(namalowane). Dotykając włącznika mogłem tylko włączyć i wyłączyć radio, ale ekran cały czas czarny. Jedynie na wyświetlaczu licznika widziałem jaka stacja jest odtwarzana. A po weekendowym "odpoczynku"(auto nie jeździło) wyświetlacz wrócił do życia. Dlatego wniskuję, że skubaniec po prostu zawiesił się.
Paweler
Stella +
Stella +

Postprzez pab567 » 24 maja 2022, 11:30

Naciskasz i trzymasz dlugo (kilkanaście sekund - aż się pokaże logo startowe) przycisk włącz / wyłącz
Jednostki infotainment w grupie VAG to moje hobby i nie tylko
pab567
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Mustang
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez 19dawid91 » 24 maja 2022, 22:15

Paweler napisał(a):Problem w tym, że tego wynalazku nie da się zresetować. Po prostu nie ma tam żadnego przycisku, otworu(jak w niektórych urządzeniach) czy czegokolwiek co służyłoby do resetu. Instrukcja obsługi też nie przewiduje czegoś takiego jak "reset". Był po prostu czarny ekran tak jakby w ogóle był wyłączony i na nic nie reagował, więc i w menu nie można było wejść. Jedyne co było widoczne to na dolnym panelu "przyciski" dotykowe włącz/wyłącz, czerwone i niebieskie paski do sterowania temperaturą klimatyzacji i regulacja głośności. Ale te "przyciski" są na stałe narysowane(namalowane). Dotykając włącznika mogłem tylko włączyć i wyłączyć radio, ale ekran cały czas czarny. Jedynie na wyświetlaczu licznika widziałem jaka stacja jest odtwarzana. A po weekendowym "odpoczynku"(auto nie jeździło) wyświetlacz wrócił do życia. Dlatego wniskuję, że skubaniec po prostu zawiesił się.

Wiem jak wygląda tablet w KL-u bo sam posiadam Leona KL. Do resetu przytrzymujesz przycisk on/off przez kilkanaście sekund.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez Paweler » 25 maja 2022, 08:32

Koledzy, tak też robiłem(jakoś tak intuicyjnie) stąd mój wniosek, że nie można resetować. Trzymałem przez dłuższą chwilę przycisk zał/wył i nic. A może zbyt krótko trzymałem? Ważne, że radio "się naprawiło". W każdym razie dzięki za odzew. Swoją drogą dlaczego nie wspomnieli w instrukcji obsługi jak prawidłowo wykonać reset-przynajmniej ja nie znalazłem.
Paweler
Stella +
Stella +

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja