Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] Usunięty plik nawi gps

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[5F] Usunięty plik nawi gps

Postprzez 14Leon » 28 kwietnia 2023, 06:58

Witajcie,

mam seata Leona z 2014. Karta w nawigacji to Seat Navigation AT Europa (V4) nr 5F0.919.866.F. Czy może ma ktoś z was taką samą? To chyba mapa z 2017, a ASO mówi że 2019 albo 2020 to ostatnia jaką da się na tej nawigacji zainstalować.

Problem tkwi że nim tą wiedzę posiadłem, to kolega powiedział że na stronie seata mogę za darmo zaktualizować nawi i wysłał linka i instrukcję. Zrobiłem backup, usunąłem nie formatowałem karty, wrzuciłem nową mapę i... nie działa bo to zbyt stary system nawi mam. Chcąc wrócić do backupu omyłkowo kliknąłem usuń na jednym z plików nawi (chyba na Poland_basicwithpointaddress.smf) No i tym samym zostaje bez map. Próbowałem sam ten pliczek przeklejać z dwóch innych wersji map ale bezskutecznie :(

Proszę pomóżcie, ASO chce ode mnie 1200 zł za mapę z 2019 :(
14Leon
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: Leon 1.6 tdi
Silnik: CRKB 1.6

Reklama

Re: Usunięty plik nawi gps

Postprzez sql » 29 kwietnia 2023, 05:07

Ale uaktualniając mapy (też mam z 2017 oryginalnie i cały czas na bieżąco aktualizuję) musisz przegrać z powrotem dwa pliki że swojej karty (nadpisać te aktualizowane oryginalną wersją). Poszukaj to na forum - jest wątek o tym i dokładny opis co trzeba zrobić.
sql
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez 19dawid91 » 29 kwietnia 2023, 08:27

sql napisał(a):Ale uaktualniając mapy (też mam z 2017 oryginalnie i cały czas na bieżąco aktualizuję) musisz przegrać z powrotem dwa pliki że swojej karty (nadpisać te aktualizowane oryginalną wersją). Poszukaj to na forum - jest wątek o tym i dokładny opis co trzeba zrobić.

Tylko on ma Leona z 2014 roku więc mapy że strony seata nie zdają egzaminu.
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez 14Leon » 4 maja 2023, 06:21

ajjjj dobrze jest jest dobrze! Ktoś podchwycił temat.

Otóż Panowie, męczę się z tym codziennie od tamtego czasu.
Mam już np mapę która widzę że pójdzie u mnie np. P89 lub P94. Jednak wgrywają się z nich dwa foldery. Nie ma tam pliku P94_blablabla.md5 który inicjuje chyba aplikację całą. Poszukam na forum teraz grzecznie które pliki mam podmienić z mojej data bazy ale gdybym nie znalazł please pomózcie bo się z tym zajadę :( :boks: :boje: :piwo:

Mój zapęd chyba szybko ostygnie - sql widzę że masz chyba MIB2 system u siebie. U mnie to MIB1 mediasystem. Także bieda i nie wiem co zrobić. Mam dwie możliwości - jedna to uzupełnić moją mapę P64 o pliki dwa Poland_advancedrouting oraz Poland_Basicwithpointaddress. Lub mapę P94/P89 wiedzieć jak uzupelnic o plik inicjujący P94_xxxxxxx.md5 którego nie ma w folderach VW.
14Leon
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: Leon 1.6 tdi
Silnik: CRKB 1.6

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja