pisze na Benzyne jako ze odnosze wrazenie, ze wlasciciele TDi nie maja takich problemow, bo ich autka sa z reguly lepiej wyposazone, z tylnymi glosnikami wlacznie
W moim 1.6 16V mam dalej Brise + glosniki na przod. Z reguly nie slucham muzyki zbyt glosno, ale w tym przypadku brakuje mi zarowno CD/MP3, jak i dynamiki i lekkiego "uprzestrzennienia". Dlatego przymierzam sie do zmiany sprzetu. No i tutaj pojawiaja sie liczne pytania:
1. Czy jezeli wloze dwa glosniki do otworow w tylnych drzwiach to odczuje duza roznice? Czy ktos ma moze takie porownanie? A moze lepiej wyciac dziury w tylnej polce?
2. Czy ktos wie jakie dokladnie glosniczki montowane sa seryjnie na przod ?
3. Do serwisu SEATa i tak bede musial sie wybrac po reduktor otworu. Nowego sprzetu sam nie podlacze, bo nie mam o tym zielonego pojecia... mam przy okazji zrobic podmiane w serwisie, czy poradza sobie z tym w kazdym zakladzie z elektryka ? Macie jakies doswiadczenia ?
4. Czy wie ktos moze, czy pomimo braku tylnych glosnikow sa tam doprowadzone przewody ? Bo jesli nie - rozumiem ze trzeba sciagac obudowe drzwi... a po jej ponownym zalozeniu pewnie zacznie trzeszczec i halasowac (moje lewe przednie drzwi byly rozbierane przy montazu alarmu i trzeszcza teraz piekielnie na kostce brukowej...)
Z gory dzieki za wszelkie info,
Z pozdrwieniami,
Goosmak