Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Antena

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Antena

Postprzez michbiel » 9 czerwca 2008, 12:38

Witam wszystkich.
Muszę wymienić na nową całą antenę z podstawą.
Dzwoniłem do ASO koszt 84 zł podstawa + bat anteny 26 zł - drogo.
Znalazłem coś takiego na allegro, tylko mam pytanie czy będzie pasowała do mojego samochodu seat toledo tdi 2001 r.
http://moto.allegro.pl/item379850165_an ... nault.html

Chodzi mi głównie o to czy te dwie wtyczki będą pasowały przy podłączaniu mojej anteny, nie chcę mieć problemów z montażem.
Daletego proszę o pomoc osoby które ten temat już przerabiały, ewentualnie jakieś wskazówki i porady.
Z góry dziękuję wszystkim
michbiel
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo TDI

Reklama

Re: Antena

Postprzez Arci9 » 9 czerwca 2008, 14:11

michbiel napisał(a):Znalazłem coś takiego na allegro, tylko mam pytanie czy będzie pasowała do mojego samochodu seat toledo tdi 2001 r.
http://moto.allegro.pl/it...el_renault.html

IMO to jest antena do auto po 2005r.- czyli 2006r i wzwyż
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez oczkolek » 9 czerwca 2008, 15:00

michbiel napisał(a):

nie żartuj. Kiedyś sam bat kosztował prawie stówę.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Arci9 » 9 czerwca 2008, 15:32

oczkolek napisał(a):michbiel napisał/a:

nie żartuj. Kiedyś sam bat kosztował prawie stówę.

michbiel nie żartuje-> też za tyle kupiłem i to w wawce ;)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez adj » 9 czerwca 2008, 20:39

michbiel napisał(a):Chodzi mi głównie o to czy te dwie wtyczki będą pasowały

O ile dobrze pamiętam powinien być tylko jeden kabelek i jedna wtyczka.
adj
Stella +
Stella +

Auto: Seat leon

Postprzez michbiel » 10 czerwca 2008, 13:17

dzięki wszystkim za pomoc
prawdopodobnie kupię antenę w ASO i założę sobie sam

myślę że można zakoczyć temat :tancze:
michbiel
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo TDI

Postprzez novy » 23 czerwca 2008, 12:30

ja mam jeden kabelek - jak masz niefabryczne radio to potrzebujesz jeszcze do tego separator który krótko mówiąc podaje napięcie po gorącej żyle na zasilenie wzmacniacza w stopce anteny :)
novy
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo

Postprzez gizi » 5 kwietnia 2010, 20:38

Witam Wszystkich!
Podbijam temat, ponieważ muszę wymienić antenę (bat i stopkę) w swoim leonie. Po pierwsze połamałem ostatnio bat na myjni, a po drugie i tak od początku słabo ściągał fale - pewnie było coś nie tak ze wzmacniaczem. Niestety to najbliższego ASO mam 50km, więc chcę kupić jakąś w miarę dobrą antenę przez sieć. Czy ta będzie pasować:
http://moto.allegro.pl/item979640880_an ... nault.html
Chodzi mi o wtyczkę i mocowanie. Chyba, że polecicie coś innego. Radio mam kenwooda, separator jest już założony.
gizi
Stella
Stella

Auto: Leon I

Postprzez pavelek » 6 kwietnia 2010, 10:58

gizi napisał(a):Witam Wszystkich!
Podbijam temat, ponieważ muszę wymienić antenę (bat i stopkę) w swoim leonie. Po pierwsze połamałem ostatnio bat na myjni, a po drugie i tak od początku słabo ściągał fale - pewnie było coś nie tak ze wzmacniaczem. Niestety to najbliższego ASO mam 50km, więc chcę kupić jakąś w miarę dobrą antenę przez sieć. Czy ta będzie pasować:
http://moto.allegro.pl/item979640880_an ... nault.html
Chodzi mi o wtyczkę i mocowanie. Chyba, że polecicie coś innego. Radio mam kenwooda, separator jest już założony.

Ja właśnie wyżej wymienioną antenę zamontowałem. Wtyczka idealnie pasowała był jedynie problem z przykręceniem to dachu gdyż śruba mocująca była za krótka i trzeba było troszkę rozgiąć podstawkę by śruba załapała.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi..naprawdę aż ciężko czasami ich wyprzedzić..
pavelek
Stella
Stella

Postprzez gizi » 6 kwietnia 2010, 13:04

Pavelek - i jak spisuje Ci się ta antena? Zadowolony jesteś? Polecasz? I jeszcze jedno, czy kabel do podłączenia jest tylko jeden od anteny i w aucie też jest tylko jeden?
gizi
Stella
Stella

Auto: Leon I

Postprzez pavelek » 6 kwietnia 2010, 14:43

Pomijając małą rzeźbę z zamontowaniem, jestem bardzo zadowolony. Ładnie ściąga. Bacik jest troszkę inny niż poprzedni ale gwint jest taki sam, wiec możesz oryginalny przykręcić. Kabel jest tylko jeden.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi..naprawdę aż ciężko czasami ich wyprzedzić..
pavelek
Stella
Stella

Postprzez orlen » 6 września 2012, 21:26

Panowie, potrzebuje wymienić podstawę anteny, obecnie jest to z modułem gps, która posiada 3 kable:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04c53e510a91009a.html
W aucie mam navi MFD, które nie czyta mapy Polski, więc de facto nie zależy mi na podstawie anteny z gpsem. Zatem zostają mi dwa kable, antenowy i trzeci nie wiem od czego jest. Na allegroszu można kupić podstawe z jednym kablem, pytanie czy taka podstawa podejdzie do mnie?
dziś lepszy niż wczoraj, jutro lepszy niż dziś Obrazek
orlen
Sport
Sport

Auto: Szkodnik
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez janhy » 24 września 2012, 19:34

Mam problem z odbiorem fal radiowych. Mianowicie , zmieniłem radio na Kenvoda i jak jade na swiatlach mijania lub postojowe to odbiera bez problemów ,natomiast jak włączam swiatla dzienne i gasną postojowe to fale zanikają. Ni ciorta nie kapuje co moze byc tego przyczyną. Próbowałem odlączyc swiatła dzienne bo myslalem ze one zakłócają ale nic to nie dało bo bez nich tez jest kiepsko dopiero jak włącze pozycyjne lub mijania jest ok. Moze ktos z Was spotkał sie z taką przypadłoscią a moze macie jakis pomysł? Mysle o wymianie anteny na taką ze wzmacniaczem . Najlepiej jak bedzie zasilany po kablu antenowym by nie bawic sie w dociąganie zasilania. Co o tym Sadzicie Panowie? Prosiłbym o jakąs rade bo juz mnie szlak tr...a a nie chce wydawac kasy na doswiadczenia. Koszt takiej antenki to okolo 70 zł. Nie wiele jak na osiągniecie jakiegos rezultatu ale jak ma to nic nie dac to szkoda i tego ;) Doradcie mi co mozna z tym zrobic. PROSZE! :cry:
Była Vectra jest Leon :)
janhy
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON 1M ALH
Silnik: ALH 1.9

Postprzez Tracer2 » 24 września 2012, 19:39

A masz w tej chwili podłączone zasilanie do anteny? Bo fabryczny odbiornik zasila wzmacniacz własnie po kablu .
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez janhy » 24 września 2012, 19:47

Jak to zrobic? podpiac plusa do rdzenia kabla antenowego?
janhy
Stella +
Stella +

Postprzez Tracer2 » 25 września 2012, 04:28

Kupuje się taką specjalną przejściówkę - separator, na Allegro.
http://moto.allegro.pl/ramka-radiowa-se ... 00445.html
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Postprzez pampi » 25 września 2012, 05:55

Tracer2 napisał(a):Kupuje się taką specjalną przejściówkę - separator, na Allegro.
http://allegro.pl/cersanit-kabina-tesal ... 81977.html

Fajna kabina :D
pampi
Cupra
Cupra

Auto: C300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Tracer2 » 25 września 2012, 06:01

Tracer2
FR
FR

Postprzez orlen » 25 września 2012, 08:54

orlen napisał(a):Panowie, potrzebuje wymienić podstawę anteny, obecnie jest to z modułem gps, która posiada 3 kable:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04c ... 1009a.html
W aucie mam navi MFD, które nie czyta mapy Polski, więc de facto nie zależy mi na podstawie anteny z gpsem. Zatem zostają mi dwa kable, antenowy i trzeci nie wiem od czego jest. Na allegroszu można kupić podstawe z jednym kablem, pytanie czy taka podstawa podejdzie do mnie?

Czy ktoś się orientuje od czego mam trzeci kabel? Pytanie czy podejdzie do mnie zwykła podstawa antenowa na jednym kablu, bo obecnie kiepsko zbiera mi stacje.
orlen
Sport
Sport

Postprzez AdamTower » 25 września 2012, 12:38

Mam ten sam problem. Włąsnie zamontowałem CB Sirio Triflex, czekam na przesyłkę ze wzmacniaczem sygnału FM, który ma brać zasilanie 12V z kabla od radia. Tego szarego nie będę podłączał. Jak zadziała to ok, jak nie to będzie trzeba założyć jeszcze separator. Dam znać.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+

Postprzez bodzio232 » 26 września 2012, 17:16

u siebie podpinałem Sirio Triflex pod CB i FM i żadnych dodatkowych separatorów itp nie wpinałem. po prostu pociągnąłem te kable co były z antenką w zestawie, bezpośrednio do radia, wpiąłem wtyk i śmiga :)
orlen a ten trzeci kabel to może od GSM głośnomówiącego?
bodzio232
Sport
Sport

Auto: LEON 1M Haldex
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez janhy » 27 września 2012, 17:59

janhy napisał(a):Mam problem z odbiorem fal radiowych. Mianowicie , zmieniłem radio na Kenvoda i jak jade na swiatlach mijania lub postojowe to odbiera bez problemów ,natomiast jak włączam swiatla dzienne i gasną postojowe to fale zanikają. Ni ciorta nie kapuje co moze byc tego przyczyną. Próbowałem odlączyc swiatła dzienne bo myslalem ze one zakłócają ale nic to nie dało bo bez nich tez jest kiepsko dopiero jak włącze pozycyjne lub mijania jest ok. Moze ktos z Was spotkał sie z taką przypadłoscią a moze macie jakis pomysł? Mysle o wymianie anteny na taką ze wzmacniaczem . Najlepiej jak bedzie zasilany po kablu antenowym by nie bawic sie w dociąganie zasilania. Co o tym Sadzicie Panowie? Prosiłbym o jakąs rade bo juz mnie szlak tr...a a nie chce wydawac kasy na doswiadczenia. Koszt takiej antenki to okolo 70 zł. Nie wiele jak na osiągniecie jakiegos rezultatu ale jak ma to nic nie dac to szkoda i tego ;) Doradcie mi co mozna z tym zrobic. PROSZE! :cry:

Dodam jeszcze ze wpiąłem tzw. seperator i owszem odbiór stacji sie poprawił bo przybyło stacji w całym zakresie fal UKF ale efekt swiateł pozostał. Musze jeszcze dodac ze jest tak tylko przy pracującym silniku. Dopiero jak zapale swiatła podczas pracy silnika to jest dobrze. Przy zgaszonym jest ok:) Czyzby jakies ustrojstwo zakłucało? Jak to naprawic? :(
janhy
Stella +
Stella +

Postprzez Tracer2 » 27 września 2012, 20:29

Zasilanie wzmacniacza jest odcinane po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, zeby nie obciązało akumulatora cały czas.
Tracer2
FR
FR

Postprzez orlen » 28 września 2012, 11:08

bodzio232 napisał(a):orlen a ten trzeci kabel to może od GSM głośnomówiącego?

całkiem możliwe, więc nie ma czym się przejmować. Myśle, że jakąkolwiek podstawę anteny podłącze i będzie git.
orlen
Sport
Sport

Postprzez janhy » 2 października 2012, 21:01

Witam ponownie.
Mam jeszcze pytanko: Czy jak podepne osobny wzmacniacz antenowy a antena na dachu miałaby tez wzmacniacz to nie spale czegos i czy jest szansa na poprawe odbioru? Problem w tym ze nie wiem czy moja orginalna antena ma jakis wzmacniacz a zeby sie tego dowiedziec to chyba bym musiał dostac sie do samego mocowania anteny w podsufitce . Nie chce narazie tego ruszac a taki osobny wzmacniacz nie jest zbyt drogi.
Prosze o jakies podpowiedzi. SZEROKOSCI!
janhy
Stella +
Stella +

Postprzez Tracer2 » 3 października 2012, 06:03

Jesli wzmacniacz w antenie jest to nie dotrze do niego zasilanie i zamieni się wtedy w tłumik.
Czy jakośc sie poprawi trudno powiedzieć . Wyjdzie " w praniu".
Tracer2
FR
FR

Postprzez janhy » 4 października 2012, 19:51

Tracer2 napisał(a):Jesli wzmacniacz w antenie jest to nie dotrze do niego zasilanie i zamieni się wtedy w tłumik.
Czy jakośc sie poprawi trudno powiedzieć . Wyjdzie " w praniu".

Dzieki Tracer2 ;) Wezme sie za to jeszcze w tym tygodniu. Dam znac czy cos to pomogło. Pozdro...!

-- 4 paź 2012, o 20:51 --

Witam. Dzisiaj kupiłem taki wzmacniacz antenowy. Wypiołem seperator i podpiołem wzmacniacz . Efekt jest taki ze odbiór jest słabszy niz z seperatorem a silniejszy niz bez niczego. W zwiazku z czym wróciłem do seperatora i chyba musze sie pogodzic z tym ze mocny odbiór bedzie tylko na swiatłach postojowych lub drogowych no i ewentualnie przy wyłączonym silniku. :( zas gdy silnik pracuje na swiatłach dziennych lub bez swiateł to jest gorzej. Mysle tez ze moze cos zakłócać co jest zwiazane z pracą silnika a zasilanie postojówek wzmacnia odbiór. Coz, rece opadają i brakuje pomysłu.Moze to wina radia i tunera w nim?...hmmm. Kenwoodza 350zł to nie hit ale JVC za 320 tez nie hit a w poprzednim samochodzie było git. Chyba dam sobie spokoj choc mnie to meczy bo wolalbym by wszystko grało jak w zegarku. Pozdro Panowie . SZEROKOSCI I BEZAWARYJNOSCI !!!
janhy
Stella +
Stella +

Postprzez saddam » 30 grudnia 2012, 08:50

Jakiś czas temu radio przestało dobrze odbierać i teraz nawet w mieście ma problem z łapaniem fał (szumy, nic nie słychać etc.). Stawiam na antenę, a konkretnej na wbudowany wzmacniacz (antena z GPSem, navi MFD2). Jako, że w serwisie Seata "wołają" za nią ~550zł, da radę ją zakupić taniej w serwisie VW albo Skody?
Spotkałem się kiedyś z tak samo wyglądającą (przynajmniej z zewnątrz) anteną Blaupunkta:
Obrazek
Do zakupienia w necie za ~200zł tylko nie wiem czy będzie pasowała P&P...

-- 30 grudnia 2012, 08:50 --

Dzwoniłem do ASO Skody - mogą sprowadzić antenę w cenie 800zł po maksymalnych rabatach. W innym ASO Seata "zaśpiewali" 1100zł. Do ASO VW już nawet nie mam zamiaru dzwonić.
Nie ma jakichś zamienników tej anteny? Tzn. żeby końcówki się zgadzały i żeby łapała dobrze sygnał. Wygląd to sprawa drugorzędna.
saddam
Sport
Sport

Auto: Altea

Postprzez PaVLo » 31 grudnia 2012, 17:25

Rozbierz podstawę anteny i omiń płytkę wzmacniacza kierując drucik od razu do anteny.
Tu masz poradnik (antena inna ale dokładnie widać co trzeba zrobić) http://www.klubseatibiza.pl/forum/car-a ... ny#p386183

Niedawno sam musiałem to robić i radio działa bez zarzutów.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez saddam » 6 stycznia 2013, 18:20

Na początek zrobię tak jak w tym temacie: http://forum.vw-passat.pl/threads/102186-Porada-Slaby-odbior-stacji-radiowych-naprawa-anteny-1J0-035-501. Podsufitkę ściągnąłem częściowo, dostęp do anteny jest. Dodam tylko, że jak wykręcę bat to kompletnie radio nie łapie stacji.

-- 6 stycznia 2013, 18:20 --

Wie ktoś może jak się nazywają poszczególne końcówki w poniższej antenie?
Głównie chodzi mi o tę od radia (czarna?).

Obrazek
saddam
Sport
Sport

Postprzez bodzio232 » 7 stycznia 2013, 18:25

to jest sirio triflex? zerknij na to:
http://www.cbradia.waw.pl/zdjecia/pdf/i ... riflex.pdf
bodzio232
Sport
Sport

Auto: LEON 1M Haldex
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez AdamTower » 7 stycznia 2013, 18:53

saddam, jeden przewód, z tego co pamiętam z czarną końcówką to przewód antenowy z radia chyba nazywa się RAKU, drugi tj, szary podaje zasilanie 12V do fabrycznej anteny, trzeci z metalową końcówką to chyba GPS.
Jesli zakładasz inną antenę niż fabryczną czyli pasywną bez wzmacniacza, czy to antena Sirio Triflex czy jakiś zamiennik, to trzeba zamontować na kablu antenowym wzmaniacz sygnału FM. Ja zamontowałem zestaw z tego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... c&start=15 ze wzmacniaczem AMS i odbiór fal radiowych jest o wiele lepsza na triflexie niż na ori antenie.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+

Postprzez saddam » 8 stycznia 2013, 22:08

Nie, to nie Sirio Triflex. Drugie zdjęcie przedstawia końcówki i część bata z anteny z GPS-em, którą zdjąłem z samochodu :-)
Finalnie zakupiłem taką antenę Blaupunkta: http://carhifi24.pl/katalog/0_search/3315_antena_blaupunkt_triplex_skoda_vw_amfm__gps__gsm.html.
Mam nadzieję, że będzie pasować. Końcówki może nie wyglądają identycznie ale to chyba to samo. Antena aktywna więc wzmacniacz powinien być :wink:
No właśnie, co do Raku... U mnie jest Raku-2 czy Raku-1? W sumie to już "po ptokach" :wink:

-- 8 stycznia 2013, 22:06 --

Nowa antena już u mnie. Złączki, mimo że wizualnie delikatnie się różnią, pasują do instalacji. Złącze radiowe to RAKU-2. Wzmacniacz jest, bo antena bez przykręconego bata działa lepiej niż stara razem z nim. Test robiony pod domem. Niebawem sprawdzę jak sprawuje się w trasie.
Jest sens dodatkowego zabezpieczenia jej przed wilgocią? Jeśli tak to w jaki sposób najlepiej?
Zdjęcie anteny, którą zamontowałem:
Obrazek
saddam
Sport
Sport

Postprzez jocker » 9 stycznia 2013, 02:15

saddam, fota nie bangla
jocker
Sport
Sport

Auto: 4x4+

Postprzez saddam » 21 stycznia 2013, 09:24

Hmm, u mnie się wyświetla.
Może teraz:
Obrazek

-- 21 stycznia 2013, 09:24 --

Antena sprawdzona w trasie. Łapie dużo stacji, fajnie odbiera, praktycznie zero szumów.
saddam
Sport
Sport

ddd

Postprzez Marcinxxx » 28 kwietnia 2013, 16:36

Potrzebuje zmienic antene do fabrycznego radia czy ta antena z aukcji podejdzie? Chodzi mi o złącze.
http://allegro.pl/antena-skoda-octavia-fabia-seat-leon-i-toledo-ii-i3153391317.html
Pozdrawiam
Marcinxxx
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

zły odbiór radia

Postprzez funfel8 » 1 maja 2013, 23:30

Niestety i na moją antenę przyszedł już czas ;/ posiadam oryg. Aure CD a problem jest w tym że szumi i za czysto nie odbiera mi fal. Dziś kiedy rozkręciłem wszystko zauważyłem coś takiego :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy jakiś mądry Pan może mi powiedzieć konkretnie czy to jest oryginał czy raczej nasze Leonki nie miały takich anten Calearo z niemieckim orzełkiem ? Na tym czarnym kabelku jest nr 1M0 035 505 A, czy on jest odpinany od stopki ? Będę bardzo wdzięczny za fachową pomoc i konkretną odpowiedź.
Seat Leon 1.9 ARL Rrrr - "jedzie i hamuje" ;)
funfel8
Sport
Sport

Auto: Seat Leon R

Re: zły odbiór radia

Postprzez stm75 » 2 maja 2013, 05:38

Śmiem twierdzić, że skoro jest to wszystko przegniłe to jest to org. ponieważ wg. informacji jakie uzyskałem kiedyś z ASO Seata stopki anten w 1M miały wadę fabryczną i przeciekały. Z czasem to wszystko gniło i ta antena już się nie nadaje do użytku bo efekt jest taki jak opisałeś. Ja miałem to samo. Wymień antenę na jakiś oryginał VW chyba od passata pasuje i masz po problemie bo te nowe anteny VW ze wzmacniaczem już są poprawione i nie przeciekają.
stm75
Sport
Sport

Auto: Cupra R
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez funfel8 » 2 maja 2013, 09:08

stm75 napisał(a):Śmiem twierdzić, że skoro jest to wszystko przegniłe to jest to org. ponieważ wg. informacji jakie uzyskałem kiedyś z ASO Seata stopki anten w 1M miały wadę fabryczną i przeciekały. Z czasem to wszystko gniło i ta antena już się nie nadaje do użytku bo efekt jest taki jak opisałeś. Ja miałem to samo. Wymień antenę na jakiś oryginał VW chyba od passata pasuje i masz po problemie bo te nowe anteny VW ze wzmacniaczem już są poprawione i nie przeciekają.

Dzięki wielkie za odpowiedź, teraz jeszcze chciałbym wiedzieć czy ta antena będzie tym oryginałem z VW który będzie ładnie śmigać i jak to jest z tymi parametrami bo wszędzie widzę ogólnie ten sam model ale na tej aukcji jest napisane "wbudowany wzmacniacz FM 20dB / AM 16dB" a na innych ten model ma FM 10dB

http://allegro.pl/antena-dachowa-aktywn ... 65660.html

http://allegro.pl/antena-aktywna-vw-sko ... 01528.html
http://allegro.pl/antena-skoda-octavia- ... 91317.html

Odpowiedź oczywiście będzie pomocna zarówno dla mnie jak i dla innych posiadaczy Leonów ! ;)
Seat Leon 1.9 ARL Rrrr - "jedzie i hamuje" ;)
funfel8
Sport
Sport

Auto: Seat Leon R

Postprzez stm75 » 2 maja 2013, 10:09

Im większe wzmocnienie tym lepiej. Jak dobrze poszukasz to nawet końcówki nie będziesz musiał ciąć.
stm75
Sport
Sport

Auto: Cupra R
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez miroA3 » 2 maja 2013, 11:07

oryginalna stopka anteny, nowa z gwarancja, kosztuje w aso cale 55zl

wiec jesli nie potrzebujesz bata (masz ze starej) to warto sie zastanowic nad zakupem uzywanej za 50zl + przesylka

do 1m przychodzi taka sama stopka jak do 1p, jest to 1P0 035 501 A
koncowka Raku2
miroA3
FR
FR

Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZB 2.0

Postprzez Marcinxxx » 2 maja 2013, 15:47

No niewiem do 55zł można miec antene vw kompletna i to z przesyłką też nowa i z gwarancją.
Taka do mnie własnie jedzie http://allegro.pl/antena-dachowa-aktywna-passat-vw-golf-skoda-seat-i3189865660.html
Marcinxxx
Sport
Sport

Postprzez LoozaQ » 4 lipca 2013, 08:11

Zrobię mały odkop...
Marcinxxx napisał(a):No niewiem do 55zł można miec antene vw kompletna i to z przesyłką też nowa i z gwarancją.
Taka do mnie własnie jedzie http://allegro.pl/antena-dachowa-aktywna-passat-vw-golf-skoda-seat-i3189865660.html

Marcinxxx, i jak ta antena... bangla?? Jestem teraz na kupnie i robię rozeznanie.
Obrazek

Obrazek
LoozaQ
Sport
Sport

Auto: Leon 1M ASV

Postprzez sebo7w7 » 4 lipca 2013, 15:26

a ja mam pytanie czy montował ktoś antenę taką w stylu tej z bmw, chodzi mi o tą płetwę podobną chociaż by do tej z aukcji http://allegro.pl/antena-dachowa-rekin- ... 80605.html
sebo7w7
Signo
Signo

Auto: seat leon AUQ
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez saddam » 4 lipca 2013, 16:28

Montował. Jest nawet temat temat o tym: viewtopic.php?f=19&t=26880 .
Tylko większość zdjęć jest już niedostępna niestety.
saddam
Sport
Sport

Postprzez Marcinxxx » 9 lipca 2013, 11:33

LoozaQ napisał(a):Zrobię mały odkop...
Marcinxxx napisał(a):No niewiem do 55zł można miec antene vw kompletna i to z przesyłką też nowa i z gwarancją.

Marcinxxx, i jak ta antena... bangla?? Jestem teraz na kupnie i robię rozeznanie.

Antena spoko, odbiera mysle lepiej niz nawet wtedy jak auto 2 lata temu kupiłem ze sprawna antena.
Marcinxxx
Sport
Sport

Postprzez gibon_81 » 3 września 2013, 20:04

Witam a ja mam problem po zmianie radia z orginalnej AURY na Alpine. Otóż na orginalnym radiu było ok teraz strasznie słabo odbiera. Podpowie mi ktoś na który przewód w kostce od zasilania powinno być podawane 12v na wzmacniacz??
gibon_81
Stella +
Stella +

Auto: leon

Postprzez wiechec89 » 4 września 2013, 08:20

gibon_81 napisał(a):Witam a ja mam problem po zmianie radia z orginalnej AURY na Alpine. Otóż na orginalnym radiu było ok teraz strasznie słabo odbiera. Podpowie mi ktoś na który przewód w kostce od zasilania powinno być podawane 12v na wzmacniacz??

Rozwiązanie twojego problemu.
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... zia%C5%82y
wiechec89
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: LEON 1P
Silnik: BMM 2.0

Postprzez gibon_81 » 4 września 2013, 18:10

Podziękował.
gibon_81
Stella +
Stella +

Auto: leon

Antena Radiowa

Postprzez Mateusz1991 » 2 lutego 2014, 13:44

Witam. wczoraj miałem przykry incydent ponieważ ktoś mi nie wiem czy wykrecil czy wyrwal antene , moim zdaniem wszystko jest ok brakuje tylko bata , da sie dokupic taki bat i ile kosztuje to ? jest to antena składana . Samochód to seat leon I 2000 r.
Mateusz1991
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: turbo diesel inny

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja