Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wsowa napisał(a):To ja mam inne pytanie: Da się dołożyć Mirror Link do MY16 z Media Plus po odebraniu samochodu jeśli zamówiłem bez? To powinna być kwesta czysto software'owa. Ile to może kosztować?
esde napisał(a):Dostępność nie zależy tylko od producenta samochodu, ale również (i chyba przede wszystkim) od Apple i Google, ponieważ to właśnie te firmy nie wprowadziły na polski rynek swoich aplikacji jeszcze i nie wiadomo kiedy to nastąpi.
maciek89 napisał(a):Ale napisałem przecież, że już za chwilę będzie w Volvo. Konkretnie pierwszy tydzień listopada, a Android Auto jakoś na wiosnę (nie pamiętam dokładnej daty). Czyli do Polski w końcu dociera! Święto lasu.Także tutaj to już zależy od VW Polska, które pewnie udostępni nam Full Link w 2020.
maciek89 napisał(a):Po aktualizacji do iOS 9 (teraz 9.0.2) w ustawieniach telefonu pojawiła się funkcja CarPlay- przez USB oraz Bluetooth. Nie widziałem tej funkcji wcześniej. Albo mi się wydaje? Ma ktoś może jeszcze iOS 8 żeby sprawdzić, czy wyświetla się CarPlay w ustawieniach?
OK, złapałem kumpla, który działa jeszcze na iOS 8. Nie ma funkcji CarPlay. Chyba coś jest na rzeczy.![]()
janek1988 napisał(a):Daj znać koniecznie! Jutro chcę składać zamówienie na Leosia i nie wiem czy warto dopłacać do Media System Plus + Mirrorlink czy olać sprawę..
Pik napisał(a):U mnie z androidem w Sony Xperia Z3 Compact działa OK.
Aruchna napisał(a):Cześć, Mam mirrorlink w leonie XP w navi plus ale nie działa mi ani z note 4 lub samsungiem A3 a niby powinno, po podłączeniu kabelka na ekranie smartfona jest komunikat że połączony z autem a na ekranie tylko logo mirrorlink i żadnych aplikacji. Ktoś łączył już z androidem?
mrcn napisał(a):Tak, będzie można dokupić sam kod do Mirror(Full)Link - ponoć od 45 tygodnia (tak mi mówił sprzedawca 2 dni temu).
No to bardzo pięknie. Gorzej że Android Auto nie działa w Polsce (trzeci świat?) a Mirror Link blokuje w czasie jazdy niecertyfikowane aplikacje (czyli praktycznie wszystkie). Zresztą o czym tu w ogóle rozmawiać skoro autorskie aplikacje SEATa (np. DriveApp) też się nie instalują. Granda w biały dzień i marketingowy bełkot nic tu nie zmienia. Rozwiązanie praktycznie nie działa, a dokładniej jego funkcjonalność i przydatność jest zerowa. Przynajmniej na razie.Na stronie Seata promują już Full Link, również Android Auto
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości