Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: MirrorLink - Seat Leon

Postprzez wsowa » 11 października 2015, 10:39

To ja mam inne pytanie: Da się dołożyć Mirror Link do MY16 z Media Plus po odebraniu samochodu jeśli zamówiłem bez? To powinna być kwesta czysto software'owa. Ile to może kosztować?
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez ajej87 » 11 października 2015, 10:46

Naszczeście mój S6 edge jest na liście kompatybilnych telefonów (a zwykłego S6 nie ma, dziwne, pewne jakiś błąd) - zdam relacje na początku grudnia jak to działa :-D
http://www.seat.com/content/dam/public/ ... phones.pdf
wsowa napisał(a):To ja mam inne pytanie: Da się dołożyć Mirror Link do MY16 z Media Plus po odebraniu samochodu jeśli zamówiłem bez? To powinna być kwesta czysto software'owa. Ile to może kosztować?

Mi dealer powiedział, że "prawdopodobnie to się da uaktywnić nawet po zamówieniu auta". Szczegółów nie znam.
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez maciek89 » 11 października 2015, 11:56

esde napisał(a):Dostępność nie zależy tylko od producenta samochodu, ale również (i chyba przede wszystkim) od Apple i Google, ponieważ to właśnie te firmy nie wprowadziły na polski rynek swoich aplikacji jeszcze i nie wiadomo kiedy to nastąpi.

Ale napisałem przecież, że już za chwilę będzie w Volvo. Konkretnie pierwszy tydzień listopada, a Android Auto jakoś na wiosnę (nie pamiętam dokładnej daty). Czyli do Polski w końcu dociera! Święto lasu. :D Także tutaj to już zależy od VW Polska, które pewnie udostępni nam Full Link w 2020.

ajej87 - tu masz pełną listę i jest zwykły S6: http://mirrorlink.com/phones :)
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez esde » 11 października 2015, 14:09

maciek89 napisał(a):Ale napisałem przecież, że już za chwilę będzie w Volvo. Konkretnie pierwszy tydzień listopada, a Android Auto jakoś na wiosnę (nie pamiętam dokładnej daty). Czyli do Polski w końcu dociera! Święto lasu. :D Także tutaj to już zależy od VW Polska, które pewnie udostępni nam Full Link w 2020.

FullLink dostaje każdy, kto zamówi w MY16 Leona z MirrorLink. Seat w Polsce nie może, jak to określili, "komunikować" CarPlay czy Android Auto, ponieważ dostawcy nie uruchomili jeszcze tych usług w Polsce. Takie info mam od producenta. Co do terminu uruchomienia odesłali mnir do Google i Apple.

Obawiam się, że w Volvo będzie na takiej samej zasadzie jak w Leonie do tej pory - wbudowane jest, ale nie uruchomisz, bo usługa nie została uruchomiona na naszym obszarze.

Jeżeli jednak byłbym w błędzie i właśnie na listopad planowane jest uruchomienie CarPlay w Polsce - świetnie! Jednym słowem - zobaczymy :)

P.S. Skąd masz informacje odnośnie daty uruchomienia CarPlay? Zauważ, że mówię tu o innej rzeczy niż data wprowadzenia systemu CarPlay do Volvo.
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez maciek89 » 11 października 2015, 14:28

Esde- na szczęście jesteś w błędzie, bo chodzi właśnie o Polskę, ponieważ w ich autach już od dawna jest Full Link fabrycznie. :)

Puść sobie od 1:50
https://www.youtube.com/watch?v=VgnjaaiRN00

Także możemy być dobrej myśli. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez esde » 11 października 2015, 14:52

O, ciekawe. Są to pierwsze daty uruchomienia tych usług, o których słyszę. Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że PR Volvo wie o czym mówi :)
esde
TopSport
TopSport

Postprzez maciek89 » 12 października 2015, 07:37

Po aktualizacji do iOS 9 (teraz 9.0.2) w ustawieniach telefonu pojawiła się funkcja CarPlay- przez USB oraz Bluetooth. Nie widziałem tej funkcji wcześniej. Albo mi się wydaje? Ma ktoś może jeszcze iOS 8 żeby sprawdzić, czy wyświetla się CarPlay w ustawieniach?

OK, złapałem kumpla, który działa jeszcze na iOS 8. Nie ma funkcji CarPlay. Chyba coś jest na rzeczy. :mrgreen: :brawo:
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez ajej87 » 12 października 2015, 17:44

maciek89 napisał(a):Po aktualizacji do iOS 9 (teraz 9.0.2) w ustawieniach telefonu pojawiła się funkcja CarPlay- przez USB oraz Bluetooth. Nie widziałem tej funkcji wcześniej. Albo mi się wydaje? Ma ktoś może jeszcze iOS 8 żeby sprawdzić, czy wyświetla się CarPlay w ustawieniach?

OK, złapałem kumpla, który działa jeszcze na iOS 8. Nie ma funkcji CarPlay. Chyba coś jest na rzeczy. :mrgreen: :brawo:

Czekamy na test!
ajej87
Signo
Signo

Postprzez maciek89 » 12 października 2015, 17:59

Chyba ktoś powinien zdążyć przede mną, bo auto odbieram dopiero za miesiąc. W każdym razie wszystko wygląda na to, że CarPlay mamy w końcu w Polsce i teraz już tylko wszystko w rękach VG Polska- kiedy udostępnią aktualizację do Full Link, umożliwiając wsparcie. Chyba, że zacznie działać samo z siebie- może ktoś ma możliwość sprawdzenia? :)
Obrazek
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mat1600 » 12 października 2015, 19:48

we środę odbieramy cuprę, to mogę sprawdzić z Iphonem, chyba, że ktoś wcześniej ma możliwość :)
mat1600
Stella +
Stella +

Auto: Focus RS
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez janek1988 » 14 października 2015, 10:45

Daj znać koniecznie! Jutro chcę składać zamówienie na Leosia i nie wiem czy warto dopłacać do Media System Plus + Mirrorlink czy olać sprawę..
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez ajej87 » 14 października 2015, 14:12

janek1988 napisał(a):Daj znać koniecznie! Jutro chcę składać zamówienie na Leosia i nie wiem czy warto dopłacać do Media System Plus + Mirrorlink czy olać sprawę..

Dla mnie pakiet techno+ z Media System Plus to takie very must-have.
ajej87
Signo
Signo

Postprzez mat1600 » 14 października 2015, 14:19

Obrazek
Apple CarPlay działa w 100% na nowym iOS

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez ajej87 » 14 października 2015, 14:37

BOMBA! Pozostaje teraz tylko sprzedać S6 edge i kupić iPhona.
ajej87
Signo
Signo

Postprzez pinkibass » 14 października 2015, 14:38

Chcę to!

Ciekawe czy ktoś kiedyś zaoferuje retrofit takiego bajeru (czy ogólnie Media System Plusa z opcją CarPlay) do starszych roczników w rozsądnej cenie.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez poli_x » 14 października 2015, 15:17

To co trzeba mieć w samochodzie żeby Apple Car Play działało jak na fotce u góry?

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka
poli_x
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 5F FR

Postprzez mat1600 » 14 października 2015, 15:32

Media plus + mirror link

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez B3N » 14 października 2015, 15:34

Ciekawe:

https://www.youtube.com/watch?v=iR9Bn21eo0A

Wie ktoś czego potrzeba aby uzyskac taki efekt?
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez maciek89 » 14 października 2015, 15:56

mat1600 - dzięki za sprawdzenie! Czyli jednak. :) A Seat mi dziś odpisał, że nie wiedzą kiedy będzie działać w ich autach CarPlay. :) Mam kilka pytań, co do działania.

1) Jak działa ta nawigacja - Mapy Apple? Daje radę i nic się nie zawiesza?
2) CarPlay działa tylko przez kabel, czy przez Bluetooth także?
3) Czy jak ma się odpalone mapy Apple, które prowadzą Cię do celu to można w tle słuchać radia, albo muzyki z karty SD i płynnie się przełączać między mediami, statusem samochodu, a CarPlay i CP się nie wyłącza, a co za tym idzie mapy także?
4) Pojawia się funkcja Full Link na wyświetlaczu, czy po sparowaniu pojawiło się samo z siebie- odpaliłeś z pozycji ustawień Carplay w telefonie?
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mat1600 » 14 października 2015, 18:50

ad 1. Działają mapy apple (app google maps nie wyświetla się) jak narazie nic się nie zawiesza :)
ad 2. Tylko przez kabel
ad 3. jak najbardziej można słuchać muzyki (ja używam spotify), mapy apple ściszaja na chwilę muzykę, jeśli jest jakaś info. skręcie itp.
ad 4. na początek masz w menu głównym funkcję Full Link - klikasz na nią i podłączasz telefon. W telefonie wchodzisz na ustawienie Car Play i wybierasz samochód z listy (1 pozycja :)) i gotowe. Ważne by siri była włączona (warunek uaktywnienia Carplay)
:)
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez maciek89 » 14 października 2015, 19:00

Dzięki! Świetnie :) Mirrorlink mnie średnio interesowało i zaznaczenie tej opcji to była wielka niepewna i coś, co może kiedyś będzie działać, a może nie. Ale te 680 ziko to chyba najlepiej wydana kasa. :D Co tam te 280 koni, CarPlay to jest to. ;)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez wsowa » 14 października 2015, 19:57

Dobra. Czekam na Leona. Odbiór za mniej więcej za miesiąc. Zamówiłem z Media Plus, ale bez Mirror Link, bo nie do końca wierzyłem, że to będzie działać w Polsce. Ważne pytanie: Mając Media Plus, MY16, czy mogę dokupić po odbiorze Mirror Link?
Najchętniej poczekałbym jeszcze na Android Auto z powodu opisanego poniżej:

Dlaczego CarPlay mnie nie bawi mimo że mam iPhone'a'? Ano dla tego, że i tak będę jeździł z przylepcem na szybkie i Google Maps które biją na głowę te Applowe mapy. A poza Spotify, które akurat świetnie działa przez BT bez CarPlay nawigacja to dla mnie główne zastosowanie.
wsowa
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 14 października 2015, 20:03

Tak, będzie można dokupić sam kod do Mirror(Full)Link - ponoć od 45 tygodnia (tak mi mówił sprzedawca 2 dni temu).
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez maciek89 » 14 października 2015, 20:14

@wsowa Ja korzystam naprzemiennie z tych map i wg mnie mapy Google w Polsce wcale rewelacją nie są- nawet w Krakowie czasem prowadzą pod prąd. :) Jedyna wyższość nad innymi mapami jest taka, że łatwiej wyszukać konkretny punkt (np gastronomiczny, czy siedzibę firmy- choćby klikając bezpośrednio z fb) niż w innych. Generalnie przynajmniej w Polsce przed Googlem jeszcze długa droga. Chwalone są mapy Here Nokii (też chyba są na iOS i działają offline), ale nigdy nie miałem styczności. Z Sygica też byłem średnio zadowolony. Ogólnie rzecz biorąc sporą część dróg mamy w rozsypce / budowie / przebudowie i nawigacje różnie prowadzą... :\ Ja raczej się sugeruję wskazaniami niż jadę tak jak mi wujek Google mówi, bo zdarza mu się, że tak powiem- wybierać specyficzne alternatywy. :D

Co do czekania na Android Auto z powodu map- aplikacja map Google może także za jakiś czas działać na CarPlay i nie byłoby w tym nic dziwnego- w końcu masz Spotify i Apple Music, nawigacje też by się nie wykluczały wzajemnie- każdy korzysta z tego, co lubi. :) O Android Auto w Polsce wiadomo, że być może pojawi się w połowie przyszłego roku. I to by było na tyle. :) CarPlay jest tu i teraz, więc jako kraj trzeciego świata powinniśmy i tak być wdzięczni Apple, że chociaż ich mapy dostaliśmy. ;)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez wsowa » 14 października 2015, 20:37

mrcn, dzięki, dobrze wiedzieć.
maciek89,
Google Maps w CarPlay byłoby zdecydowanie najlepszą opcją natomiast nie wiadomo czy i kiedy to się pojawi. Android Auto pewnie w końcu do nas dotrze. Gdzieś czytałem, że Volvo zapowiada na maj więc pewnie wszystkim zacznie działać w maju.
Co do nawigacji Apple to dzisiaj ją sobie przetestowałem jadąc właśnie w Krakowie z Rakowickiej w kierunku Skawiny. Uruchomiałem nawigację Apple i Google w tle (strasznie fajnie jak się przekrzykują :D) no i Apple ma bardzo szczątkowe informacje na temat korków, do tego ich nie wyświetla w trybie nawigacji, a jedynie w trybie przeglądania mapy gdzie i tak są lewo widoczne. Próbował mnie przeciągnąć przez Kopernika, która obecnie jest zamknięta przez remont i ogólnie miał szalony pomysł na trasę. Przejazd prosto przez rondo Grunwaldzkie z Dietla na Monte Cassino określił jako 2x lekko w prawo. No sorry, ale Google Maps takich jaj nie robi. Do tego jak zmieniłem cel na Decathlon na Zakopiance to Google Maps mnie ostrzegło, że go zamknął w ciągu godziny.
Kilkukrotnie wracając w niedziele z Wrocławia do Krakowa, Google Maps zupełnie proaktywnie, nie proszone o nic, zaproponowało zmianę trasy polegającą na zjechaniu z A4 na ostatnich bramkach przed Gliwicami, bo w Gliwicach był mega korek na bramkach, a ja wróciłem na A4 z powrotem już za bramkami omijając koreczek. Mega! Nie wiem czy Apple takie rzeczy robi. Moim zdaniem to są zupełnie inne ligi.

Mam też przeczucie, że certyfikacja w Android Auto będzie przebiegać łatwiej i sprawniej niż w CarPlay dlatego szybciej spodziewam się np. Yanosika na Android Auto niż na Apple CarPlay.
wsowa
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 14 października 2015, 20:46

Ja pisałem o tym i podlinkowałem. Yanosik byłby spoko ale wtedy Android Auto musiałoby mieć multitasking żeby mieć odpalone też mapy Google, a Yanosik jako samo ostrzeżenie w okienku, a na takie ficzery to chyba musimy długo poczekać. :) Ech pamietam jak się cieszyłem jak Google w końcu uruchomiło opcję nawigowania w Google Maps w Polsce, wydaje mi się, że tak niedawno to było. :D No cóż, co pokaże android auto w Polsce zobaczymy, może też sprawnie to będzie uruchomione. Grunt, że CarPlay już jest, a Android Auto "zaraz" będzie. Niby nie tak długo mamy nowego prezydenta, a już tyle pozytywnych zmian. :mrgreen: :brawo:
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez esde » 14 października 2015, 21:15

Świetne wiadomości!

Co do Yanosika - nie ukrywam - byłoby fantastycznie, gdyby działał na Android Auto / CarPlay, bo to właśnie on jest moją główną nawigacją ostatnimi czasy.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez mat1600 » 14 października 2015, 23:22

Jeśli chodzi o porównanie google maps do "mapy" Apple, to rzeczywiście również preferuje te pierwsze, choćby ze względu na "dostepność" wszystkich adresów (w mapach często nie znajduje podanych lokalizacji) oraz informacji na temat natężenia ruchu. Może to wynikać z tego, że google maps używa "27164836483758" razy więcej użytkowników niż mapy Apple, przez co na bieżąco jest uzupełniana baza - kto wie, czy przez CarPlay trochę się to nie zmieni (użytkownicy "jabłka" będą zmuszeni do używania w samochodach tej aplikacji) Z drugiej strony może Apple pozwoli na umieszczenie aplikacji google maps w CarPlay - czas pokaże. Jedno jest pewne CarPlay pozwala na działanie kilku aplikacji naraz tzn. jadąc na nawigacji i używając innej aplikacji pojawiają się "okienka" z informacjami z nawigacji (co zresztą widać na zdjęciu, które zamieściłem). W związku z tym myślę, że Yanosik również powinien działać w tle jeśli go dopuszczą do CarPlay. Według mnie w niedługim czasie pojawi się coraz więcej aplikacji działających w CarPlay - pewnie Apple wymaga od dewelopera dodatkowej opłaty za udostępnienie, ale wraz z ze wzrostem popularności w samochodach tego systemu, po prostu bedzie to opłacalne dla dewelopera (reklamy itp.) Weźmy też jeszcze drugi aspekt zarówno google maps jak i mapy apple nie działają w offline, więc aby w pełni cieszyć się nawigacją za granicą Apple będzie zmuszony do udostępnienia nawigacji off-line'owych w CarPlay np. Nokia Here, którą mam zainstalowaną na Iphone (maciek89 pisałeś o niej - moim zdaniem jest gorsza niż google maps) ;)
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez maciek89 » 15 października 2015, 08:49

No właśnie w związku z tym wejściem aplikacji na CarPlay prędzej spodziewałbym się mało popularnego u nas Kojota niż Yanosika :< Mat1600 pisałeś o Spotify, ale radia samochodowego, czy muzyki z SD też można swobodnie słuchać przy korzystaniu z map Apple i swobodnie się przenosić miedzy mediami, a FullLink?
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mat1600 » 15 października 2015, 10:50

Tak - nie ma żadnego z tym problemu.
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez maciek89 » 15 października 2015, 12:49

Dzięki. Sorry Mat, że tak męczę, ale jeszcze mam ostatnie pytanie. :D Czy jak działa CarPlay to można korzystać z iPhona i np. odpalić Yanosika?
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mat1600 » 15 października 2015, 20:40

Tak spokojnie można korzystać z Iphone'a. Jedynie jak klikniemy appkę, która jest również w CarPlay to ona odrazu uaktywnia się na ekranie samochodu. Ja też zadaje dużo pytań jak mi na czymś zależy i chcę się dowiedzieć jak najwięcej :)
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez wsowa » 15 października 2015, 22:51

Kurcze, właśnie bałem się, że nie będzie działać muzyka przez BT, albo radio albo USB z włączonym CarPlay ale z tego co piszecie to jest to super funkcjonalne. Rozumiem, że jak sobie gra radio i Mapy z CarPlay postanowią powiedzieć "skręć w prawo" to ten głos się ładnie na radio nakłada jakoś, tak?
Pytałem dzisiaj dealera czy mogę zmienić jeszcze zamówienie i dołożyć mirror link, ale jest już za późno. Powiedział też że powinno się dać jak Full Link będzie obsługiwany w Polsce. Mam nadzieję, że da się dokupić tak jak mrcn pisał wcześniej od 45 tygodnia.

mat1600, Myślę, że apple nie może nie wpuścić Google na CarPlay bo byłoby to działanie antykonkurencyjne. Pytanie czy Google będzie chciał, ale skoro chciał zrobić mapy na iPhone'a to na CarPlay też zrobi prędzej czy później. Jestem dobrej myśli, chociaż pewne szybciej Android Auto będzie działać u nas. Co do roamingu to w europie mają być zlikwidowane opłaty na dane chyba do 2017r. Świat zmienia się na lepsze :)
wsowa
Sport
Sport

Postprzez ajej87 » 25 października 2015, 13:56

Podsumowując obecną sytuacje:

MirrorLink działa w pełni z iOS w postaci Apple CarPlay. Dzięki temu można korzystać z map nawigacyjnych Apple'owych podczas jazdy na ekranie naszych Media System Plus. Dodatkowo w iPhonie może działać w tle Yanosik (ale już nie pojawi się na ekranie w Leonie). W Androidzie tego nie mamy.

Wszystko się zgadza?
ajej87
Signo
Signo

Postprzez mat1600 » 25 października 2015, 18:53

Z Androidem nie wiem, ale co do Apple, to wszystko sie zgadza.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
mat1600
Stella +
Stella +

Postprzez Aruchna » 29 października 2015, 13:52

Cześć, Mam mirrorlink w leonie XP w navi plus ale nie działa mi ani z note 4 lub samsungiem A3 a niby powinno, po podłączeniu kabelka na ekranie smartfona jest komunikat że połączony z autem a na ekranie tylko logo mirrorlink i żadnych aplikacji. Ktoś łączył już z androidem?
Aruchna
Stella
Stella

Auto: Leon XP 1.8 TSI DSG

Postprzez Pik » 29 października 2015, 15:29

U mnie z androidem w Sony Xperia Z3 Compact działa OK.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez Aruchna » 29 października 2015, 17:12

może coś nie tak z SAMSUNGAMI:(...... sam nie wiem niby nie potrzebuje tego bajeru na razie ale skoro jest...... to ma działać:)
Aruchna
Stella
Stella

Postprzez ajej87 » 29 października 2015, 19:30

Pik napisał(a):U mnie z androidem w Sony Xperia Z3 Compact działa OK.

Ale żadna Navi nie działa? (prócz Sygic...)
ajej87
Signo
Signo

Postprzez Pik » 30 października 2015, 18:28

Działa każda (w Xperii są aż 3 do wyboru: google, garmin, naviexpert), ale tylko na postoju hehe.

Sygica właśnie zainstalowałem, pewnie jutro sprawdze jak działa. Z tym, że Sygic jest chyba tylko na 7 dni free. Przynajmniej oficjalnie, bo widziałem jakieś cracki do tej aplikacji.

-- 30 października 2015, 19:28 --

Sygic działa, można używać. Może nie wygląda jakoś nader estetycznie, ale w trasie, którą wyznaczyłem, sprawnie nawigował. Na razie program jest w darmowym trybie "premium", pozostaje tylko zweryfikować jego funkcjonalność po upływie kilku dni. Z tego co sprawdziłem wykupienie opcji premium na stałe to kwota około 80 Euro.

Programik ściga się za darmo przez google play, tylko UWAGA Sygic ma dwie wersje navi na telefon "GPS Navigation" oraz "Car Navigation". Z mirror linkiem działa tylko ta druga.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez Goofol » 30 października 2015, 23:07

Aruchna napisał(a):Cześć, Mam mirrorlink w leonie XP w navi plus ale nie działa mi ani z note 4 lub samsungiem A3 a niby powinno, po podłączeniu kabelka na ekranie smartfona jest komunikat że połączony z autem a na ekranie tylko logo mirrorlink i żadnych aplikacji. Ktoś łączył już z androidem?

Na Samsung Galaxy S5 mam to samo.
Goofol
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Pik » 30 października 2015, 23:32

Jak macie Samsungi, to spróbujcie zainstalować oryginalną aplikację SEAT DriveApp lub SEAT ConnectApp, może to coś da? Te programy są chyba specjalnie przygotowane na androida Samsunga, bo na Sony nie chcą się instalować niestety. A szkoda, bo jest tam parę bajerów...
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez Aruchna » 31 października 2015, 16:11

Niestety aplikacje seat connect APP i drive nie da się ściągnąć - komunukat aplikacje niedostępne w twoim kraju :oops: ciekawe co na to serwis seata?

-- 31 października 2015, 17:11 --

Jęsli komuś działa mirrorlink z samsungami to proszę o informację
Aruchna
Stella
Stella

Postprzez seboljeiv » 31 października 2015, 16:23

nie moge wogle znalezc w play sklepie aplikacji connect seat, skar ja pobieraliscie?

mam tez samsunga A3, czy w instrukcji nie ma opisane co i jak zrobic zeby polaczyc?

poprostu podlaczam kable i powinno chodzic czy trzeba jakas aplikacje lub cos w ustawieniach zmieniac? ( oytam bo bede odbierac auto z mirrorlinkiem)
seboljeiv
Stella +
Stella +

Auto: leon 1

Postprzez Aruchna » 31 października 2015, 17:40

niby tylko podpiąć - mnie na telefonie pokazuje że podpięty do mirrorlinka ale na ekranie samochodu nic :cry:

seat connect app znalezłam w "google" w sklepie play nie ma
Aruchna
Stella
Stella

Postprzez Pik » 31 października 2015, 18:18

SEAT ConnectApp: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seat.connectedcar.samsung
SEAT DriveApp: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seat.connectedcar.brand

Na Sony ani jeden ani drugi nie idzie zainstalować, pyszczy że niekompatybilny telefon. :?
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez ajej87 » 5 listopada 2015, 19:30

Ikonka CarPlay pojawia się na głównym menu dopiero po pierwszym podlaczeniu iPhone do ML? Bo w opcjach to mam, natomiast ikony na ekranie glownym brak.
ajej87
Signo
Signo

Postprzez maciek89 » 6 listopada 2015, 22:10

Na stronie Seata promują już Full Link, również Android Auto, tu więcej info:

http://www.seat-auto.pl/samochody/conne ... /opis.html
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez wsowa » 6 listopada 2015, 23:13

mrcn napisał(a):Tak, będzie można dokupić sam kod do Mirror(Full)Link - ponoć od 45 tygodnia (tak mi mówił sprzedawca 2 dni temu).

Wiadomo coś więcej na ten temat?
wsowa
Sport
Sport

Postprzez Pik » 7 listopada 2015, 10:26

Na stronie Seata promują już Full Link, również Android Auto
No to bardzo pięknie. Gorzej że Android Auto nie działa w Polsce (trzeci świat?) a Mirror Link blokuje w czasie jazdy niecertyfikowane aplikacje (czyli praktycznie wszystkie). Zresztą o czym tu w ogóle rozmawiać skoro autorskie aplikacje SEATa (np. DriveApp) też się nie instalują. Granda w biały dzień i marketingowy bełkot nic tu nie zmienia. Rozwiązanie praktycznie nie działa, a dokładniej jego funkcjonalność i przydatność jest zerowa. Przynajmniej na razie.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja