Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Może to szczegół ale spróbuj przed każdym testem w Leonie wykasować apki z pamięci SGS5 i zrestartować telefon. To samo zrobić z infotainmentem.warmik napisał(a):u mnie oprogramowanie to:0468, sprzęt:H41. Zastanawiam sie czy to może wina google maps że się Janosik nie wyświetla, zaraz zobaczę mapy sygic.
marekwar napisał(a):Może to szczegół ale spróbuj przed każdym testem w Leonie wykasować apki z pamięci SGS5 i zrestartować telefon. To samo zrobić z infotainmentem.warmik napisał(a):u mnie oprogramowanie to:0468, sprzęt:H41. Zastanawiam sie czy to może wina google maps że się Janosik nie wyświetla, zaraz zobaczę mapy sygic.
Pamiętam, że jak korzystałem z Mirrorlinka i LG Mirrordrive to często znikała mi pływająca ikona Yanosika. Powyższe zabiegi pomagały.
Czy problemy z Yanosikiem masz na SGS4 czy też na SGS5?
Hehe, czekam z niecierpliwością, a dziś ruszam w PL i pobawimy się z różnymi mapami [emoji16]marekwar napisał(a):Dzisiaj dokładniej zobaczę jak mi się to magicznie udaje i dam znać wieczorem. Może trzeba się przeżegnać albo splunąć przez lewe ramię
artospaj napisał(a):Mam pytanie z trochę innej beczki - czy udało się komuś uruchomić aplikację Seat DriveApp?
W moim przypadku udało się znaleźć wszystkie wymagane pliki APK, w tym VEX Service do komunikacji z autem przez AndroidAuto. Po podłączeniu telefonu przez AA o uruchomieniu aplikacji DriveApp na ekranie telefonu raz mam komunikat "Patrz na drogę" (więc chyba wykrywa połączenie, ale nie reaguje np na zatrzymanie.pojazdu), innym razem informację żebym podłączył kabel USB.
Na ekranie Infotainment w trybie AndroidAuto nie pojawia się żadna nowa aplikacja.
sgl11 napisał(a):Dzisiaj przetestuje to u siebie. Wystarczy pobrać plik .APK aplikacji SEAT DriveApp? Bo piszesz o większej ilości plików
biz0n napisał(a):Mnie się udało to zainstalować i wyglądało że działa ale jedyna rzecz jaką pokazywał to ostatnia trasa, nic więcej, żadnych szczegółów na tema auta czy historii przejazdów. Być może nie umiem tego poprawnie użytkować.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
artospaj napisał(a):sgl11 napisał(a):Dzisiaj przetestuje to u siebie. Wystarczy pobrać plik .APK aplikacji SEAT DriveApp? Bo piszesz o większej ilości plików
Źle się wyraziłem, dwa APK - jedno z aplikacją SEAT DriveApp, drugie z appką VEX Service (appka po uruchomieniu sama poprosiła o jego instalację).
marekwar napisał(a):To ciekawe - na stronie Seata ta apka jest pod Mirrorlink a nie Android Auto.
Spróbuj kliknąć na belkę Mirrorlink.
aaa napisał(a):
- NIE parowalem nic przez BT
Bulkovski napisał(a):Coś dla użytkowników iphonów.
Dzisiaj ma być dostępny iOs 12.
Kolejna informacja jest taka, że z iOs 12 mają być udostępnione nawigacje zewnętrzne (Mapy Google i Weze) w Apple Car Play.
Czekam na informację od jabłkowców czy mają dostęp do Map Google od razu po zainstalowaniu iOS 12 i ciekaw jestem czy będzie działało wybieranie głosowe adresów w języku polskim.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość