Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

CB radio ---> jaka antena ??

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: CB radio ---> jaka antena ??

Postprzez Qper3 » 24 lipca 2008, 09:54

witam

odswieze temat - jaki zestawik polecacie i jest adekwatny jesli chodzi jakosc do ceny?? czytajac posty wychodzi ze radio Uniden 520XL a jaka antena?? president florida czy willi czy moze Sirio _ taka do 100cm, najwyzej przed wjezdzaniem do garazu bede odkrecal antene i zostawial sama podstawke z magnesem :)
Qper3
Sport
Sport

Auto: Czarne

Reklama

Postprzez belzi » 24 lipca 2008, 10:23

Qper3, ja mam Ohio, ktora jest lamana i jestem z niej zadowolony
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez DAMiANO » 20 sierpnia 2008, 17:15

Panowie mam problem z zestrojeniem anteny :/ radio Uniden 520 antena Sirio AS 100. SWR na kanale 40 -> 3, 1 ->10 a na 20 ->2,5. Wg opisu znalezionego na necie wynika, że jeżeli najlepszy wynik jest na kanale 40, a najgorszy na 1 - antenę należy nieco wydłużyć tylko że u mnie już nie ma co wydłużać bo bata brakuje :/
Help? :piwo:
Ibiza Sport TDI ASV
DAMiANO
Stella +
Stella +

Auto: Ibiza TDI ASV

Postprzez wgi » 21 sierpnia 2008, 07:46

Qper3 napisał(a):president florida

Słaba antena ;/
Starcza do jazdy w kolumnie ale do poruszania się samemu odradzam.

belzi napisał(a):ja mam Ohio, ktora jest lamana i jestem z niej zadowolony

Dobrze odbiera nawet w bagażniku ;)
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez sebik » 22 sierpnia 2008, 19:19

Tak naprawde wszystko zależy, gdzie i w jaki sposób chcę się antenkę użytkować. Ja osobiście szukałem zestawu jak najbardziej mobilnego, żeby w każdej chwili można go było wrzucić na mieście do kufra, ale przerzucić do innego autka.

Zdecydowałem się na zestwa Uniden 520XL z anteną SIRIO CB Micro 30 i jestem z niego bardzo zadowolony. Autem poruszam się z zazwyczj w mieście i na głównych trasach - w tych warunkach sprawuje się idealnie. Antena ściąga sygnał z 5-6 km a nadaje na ok. 2km, co szczególnie w miejskich warunkach jest wystarczające.

Cały zestaw kosztował mnie 230zł i spokojnie można z nim jeżdzić do 220km/h. Nie jeżdzę z długim batem nad głową i w każdej mogę go schować do kufra :)
Skoda Octavia TDI+ DSG by R-Performance
Czarne jest, niepozorne z zewnątrz, ale siła drzemie wewnątrz :)
sebik
Sport
Sport

Auto: Skoda Octavia
Silnik: BMM 2.0

Postprzez DanTSN » 22 sierpnia 2008, 22:47

Mam pytanie który bat polecacie?! :D Mam dylemat między "Lemm AT-71 Magnum" a "President NEW ALASKA".
>>> NO DANGER, NO ADVENTURE <<<
DanTSN
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ASV

Postprzez JanuszSz » 23 sierpnia 2008, 07:08

DanTSN,Ciężki wybór,ale w notowaniach wyżej jednak stoi Lemm.
OctaviaClub.pl
JanuszSz
Signo
Signo

Auto: Skoda SuperB Kombi
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez martig » 14 września 2008, 17:26

a mozna gdzies zakupic nowa(wieksza) podkładke magnesowa pod antene(president ohio), kupuje szybsze autko i chciałbym nowe radyjko , ale antenkę mam ok , chciałbym zmienic tylko podkładke na wieksza, zeby wieksze prodkosci wytrzymywała:)
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez roosman » 15 września 2008, 07:55

http://www.tylkogps.pl/product.php/1,48 ... 125-S.html - można ale musisz dokupić z odpowiednią długościa przewodu. Długośc musi byc taka sama jak ori lub jej wielokrotnością - to jest ważne i ma duży wpływ na działanie CB
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Postprzez peter174 » 15 września 2008, 09:49

roosman napisał(a):Długośc musi byc taka sama jak ori lub jej wielokrotnością - to jest ważne i ma duży wpływ na działanie CB

ble ble ble ... nie stroisz przewodu tylko antenę ... długosc przwodu nie ma tu znaczenia pod warunkime ze impedancja przewodu jest zgodna z impedancja anteny (50 Ohm) ... mozesz smiało kupowac tyle przewodu antenowego ile ci potrzeba ... to co napisales ma znaczenie jezeli chcesz zasilic antenę np kablem koncentrycznym TV 75 Ohm wowczas bierzemy pod uwagę wielokrotnosc cwiartki fali zeby wstrzelic sie w tzw węzeł ... i zeby nie było tzw fali stojącej ...
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto Admin
peter174
Sport
Sport

Auto: Toledo ASZ

Postprzez roosman » 15 września 2008, 10:12

:ok:
roosman
Cupra
Cupra

Postprzez martig » 26 września 2008, 10:24

czy pod nowe autko trzeba od nowa stroic cały sprzecior radyjko+ antenka, nastapi zmiana autka ale sprzet CB sobie zostawiam, i nie wiem czy jechac stroic czy nie
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG

Postprzez mtz » 26 września 2008, 11:22

nie trzeba stroic na nowo, poniewaz radyjko juz masz przystosowane do tamtej anteny, zmieniasz antene, stroisz. tu chodzi o fale stojaca ktora leci Ci po kablu, SWRy i takie tam elektryczne pierdoly (dlugosc kabla)
byl Leon TDI+ thx to: DynoSoft koks inside!
byla A3 SB 2.0T BWA SprintBlauPerle
jest firmowka i Gulf VII 1.4 CXSA MY14
mtz
Sympatyk LeonClub

Auto: Golf VII
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez peter174 » 26 września 2008, 12:06

mtz napisał(a):nie trzeba stroic na nowo, poniewaz radyjko juz masz przystosowane do tamtej anteny

niby tak ale ... zmienia się miejsce lokalizacji anteny a to czasami moze zmienic wartosc WFS (SWR) .. więc dla spokojnosci warto sprawdzić miernikiem zestrojenie zestawu
peter174
Sport
Sport

Postprzez piotrp » 2 listopada 2008, 18:53

Witam,
zdecydowałem się na antenkę sirio turbo 1000. chcę ją wrzucić w miejsce radiowej.

Mam pytanie tylko którędy poprowadzić kabel do anteny CB?? Przez bagażnik i do przodu czy może już jakoś od anteny na przód go pchać?? Jak wyście to zrobili??
Obrazek
piotrp
Sport
Sport

Auto: Leon Sport TDi ASZ+

Postprzez kalumet » 2 listopada 2008, 23:51

piotrp zależy gdzie masz radio, jeżeli masz pod kierownicą w tej małej kieszonce to puść kabel podsufitką a później słupkiem A i pod deskę
Obrazek
kalumet
Sport
Sport

Auto: na dopalaczu

Postprzez piotrp » 3 listopada 2008, 08:14

jeszcze się zastanawiam gdzie je umieścić,
1. miejsce to właśnie w tej półce
2. pod podłokietnikiem, ale tam bym musiał zdemontować schowek na płyty i dlatego sie zastanawiam, kiedyś tam miałem i super pasował, nie widać radyjka nic.

[ Dodano: Wto 04 Lis, 2008 ]
kalumet, słupek A czyli pomiędzy przednią szybą a drzwiami kierowcy?? czy ten słupek pomiędzy drzwiami przednimi a tylnimi??
na przepchanie raczej nie ma szans więc trzeba rozbierać??
Obrazek
piotrp
Sport
Sport

Postprzez mr » 19 stycznia 2009, 21:16

Witam,

żeby nowego tematu nie zakładać piszę tutaj :)

Czytałem że kilka osób ma antenke "TRIFLEX", powiedzcie jak się ona sprawuje i jak ją zamontować w leonie? Bo nie miałbym pojęcia jak się do tego zabrać, a przyznam że myśle o zakupie ale strach przed zdemontowaniem podsufitki itp :)

Myślałem też o Floridzie albo Georgia 30cm chyb ma?, ale ciągłe ściąganie w te i z powrotem to chyba tak nie bardzo? :)
Pozdrawiam MR
mr
Sport
Sport

Auto: Leon`ardo :)

Postprzez mtz » 19 stycznia 2009, 21:32

mr, jezdze na triflexie od poczatku roku, na razie w trasie nie bylem, ale do celow "miastowych" gdzie masz zayebiscie duze prawdopodobienstwo tzw large-scale-fading, czyli zmniejszania mocy sygnalu przez uksztaltowanie terenu i umiejscowienia budynkow, jest wystarczajaca!

o trasach lepiej zeby sie wypowiedzieli micz albo sam.

kontynuujac, zabawy jest troche, bo jak pierwszy raz zdejmujesz podsufitke to troche jest tych plastikow do ew. "urwania wraz z zaczepami" a nie zdjecia :P. chociaz, jak z antosiem zdejmowalismy je u mnie, to tylko jeden zaczep "naderwalismy" :P
warto zdjac ja cala, niz tylko czesciowo, bo latwiej wtedy klasc kable, no i jej nie nadgiac (co oznacza rowniez zdjecie slupkow B - czyt wszystkie slupki, polowa bagaznika i przod). no i wypiac trzeba stara antene (a nie ucinac! :P) i puscic kabel do radia na nowo (czyt. zdjecie slupka lewego przedniego i najlepiej schowka pod kierownica) bo stary nie bedzie banglal.

ogolnie jestem zadowolony, ale jest jeden mankament - inne "mobile" Cie nie rozpoznaja, bo mysla ze nie masz CB, tutaj moge przytoczyc historyjke opowiadana przez sama kiedy mowil kolesiowi o braku oczka, a tamten sie dziwil ze leon przed nim ma CB, bo przecie on tego nie widzi...

ot, ju :)
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez antoś » 19 stycznia 2009, 21:36

mtz, rzeczywiście, ściąganie podsufitki jest trochę męczące. :mruga:

Oczywiście fajnie jest zdjąć całą, ale bez tego też sobie poradzisz. Słupek A i B jest dość prosty do zdemontowania natomiast by odchylić podsufitkę przy antenie musisz zdjąć praktycznie wszystkie plastiki w bagażniku. Jak rozpoczynasz zabawę kup sobie taśmę izolacyjną szmacianą i załatw zaczepy do wyjęcia radia. Bez ciepłego garażu i jednego wolnego popołudnia nawet się do tego nie zabieraj. :)

:nauka: Krótkie info:
Przednie zrywasz ciągnąć równolegle do szyby przedniej by nie zerwać zaczepów które są skierowane w tą stronę

Środkowe zrywasz od góry, na dole trzymają się na śrubkach które są pod czarnymi plastikami które są zamocowane na takich samych zaczepach jak przednie słupki.
Obrazek

Z tyłem jest tak, że pierw musisz zdjąć ten plastik co jest na dachu ciągnąc do dołu łapiąc najlepiej od strony podsufitki. Uwaga, zaczepy łatwo złamać.

Potem boczny słupek trzyma się na zakrętce ukrytej pod tym plastikiem co zdjąłeś.

2 krok to zdjęcie tego czarnego plastiku w bagażniku, on jest przykręcony z tego co pamiętam śrubkami, musisz poszukać. Jak go zdejmiesz odkrywają Ci się dwie śrubki od słupka tylnego, odkręcasz je no i 3cia jest schowana za mocowaniem pasów, ciężko się do niej dostać. Potem słupek jest mocowany na zaczepy które wchodzą prostopadle do boku auta.

Z tyłu te plastiki podsufitki trzymają się na takich zaczepach /\ - choineczka, która rozpiera się po wejściu w blachę dlatego ciężko wychodzą.

Przy zakładaniu środkowego słupka musisz włożyć taki biały bolec od regulacji pasów w ten suwany plastik by móc regulować wysokość pasów. Pamietaj o tym.

[Rysowałem w przerwie nauki do sesji]
antoś
Cupra
Cupra

Auto: S3

Postprzez mtz » 19 stycznia 2009, 21:44

no wiec ogolnie antoś sie uczy do sesji i ma zdolnosci rysunkowe :P :) EOT
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez mr » 20 stycznia 2009, 07:00

Tak na szybko czytając od rana muszę przyznać że od groma jest z tym zabawy... hmm... może faktycznie zainwestować lepiej w Georgie tą 30cm albo Floridę?
Pozdrawiam MR
mr
Sport
Sport

Postprzez mtz » 20 stycznia 2009, 09:08

mr, troche zabawy jest, ale powiem Ci, ze jestem mega zadowolony, bo po pierwsze nie mam zadnej blachy przewierconej zeby antena byla zamocowana, po drugie nie musze co chwila zakladac i zdejmowac antenki zeby mi jej nie zajumali (jak to sie stalo z moim presidentem ml). a po za tym duza satysfakcja, ze sam z antosiem ja zalozylem aka na przyszlosc bede wiedzial co i jak sie zdejmuje w zwiazku z podsufitka. moim zdaniem jezeli chcesz miec cos na stale, warto poswiecic jednen dzien w weekend.
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez piotrp » 20 stycznia 2009, 14:53

ja też montowałem antenę na stałe ale nie trifexa, zdjąłem jedynie jeden plastik (pierwszy od tyłu co w poprzek jest), a w bagażniku tylko poluzowałem dwa lewe plastiki i tamtędy poprowadziłem kabel antenowy i spodem aż na przód.

mtz, przy triflexsie trzeba zmienić kabel z radia FM?? W jakim miejscu jest rozdzielenie na wtyczki: przy antenie czy dopiero na końcu kabla którego wystarczy na pociągnięcie aż na przód??

mam zamiar kupić triflexa jeśli znowu się komuś moja antena spodoba
Obrazek
piotrp
Sport
Sport

Postprzez mr » 20 stycznia 2009, 16:51

Sam już nie wiem... no ale właśnie bezsensu że trzeba na nowo kabel antenowy ciągać, nie można starego zostawić?
Pozdrawiam MR
mr
Sport
Sport

Postprzez antoś » 20 stycznia 2009, 18:14

W instrukcji zostało napisane, by założyć kabel dodany do zestawu także zrobiliśmy tak by potem nie okazało się, że coś zakłóca i wszystko by trzeba zacząć od nowa. Z anteny wychodzą 3 złączki (radio, CB, gsm) do tego masz kable w zestawie wystarczającej długości, osobny do każdego z urządzeń.

Roboty ta 1 dzień leniuchy! :) W niedzielę można rano wstać i do popołudnia mieć już gotowe. :) Zawsze mogą Wam to założyć w serwisie za około 100-150zł.
antoś
Cupra
Cupra

Auto: S3

Postprzez mtz » 20 stycznia 2009, 19:14

piotrp, mr, trzeba nowy kabel ciagnac, bo po pierwsze jest inny konektorek (nie chcialem rzezbic przy starej antenie, bo nuz bede sprzedawal auto i juz tamtej ori nie podepne) a po drugie, podobno sa jakies akcje ze ori ma wzmacniacz chyba w sobie (ale nie jestem pewien). poprowadzenie kabla i najlepiej oblepienie wszystkich izolacja materialowa wzdluz wiazki z oryginalnym kablem antenowym to jest 10 min roboty. a pozniej puszczacie od strony lewego slupka i pod kolumna kierownicza na tyl radia.
stara antene jak zdejmujecie, macie zaraz przy kablu takie miejsce z gabka, w niej jest konektorek ktory rozpinasz i wyjmujesz stara ori.
btw, nie zauwazylem pogorszenia sygnalu radia, wiec nie musicie sie martwic.

antoś napisał(a):Roboty na 1 dzień leniuchy!

dokladnie! nawet na mniej :) ja mialem auto na dwa dni unieruchomione, bo kilka akcji wyszlo podczas nie zwiazanych z leo, a po za tym byl sylwester i za pozno sie za to zabralismy :)

sam tez puszczal kabel zakupiony z antena (naprawde o wystarczajacej dlugosci, az ponad!), nie wiem jak micz. moze sie wypowiedza :P

antoś napisał(a):Z anteny wychodzą 3 złączki (radio, CB, gsm) do tego masz kable w zestawie wystarczającej długości, osobny do każdego z urządzeń.

masz dodatkowo dwa kable pi razy oko 5m, od CB i od FM, do gsma trza sobie dokupic, ale tego nie montowalem.

jezeli chodzi o podlaczenie pozniej pod CB, to ja juz zostawilem fachowcowi, bo nigdy nie lutowalem koncowki do kabla koncentrycznego i nie wiedzialem jak to sie robi. zrobil mi to przy wystrojeniu.
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez mr » 21 stycznia 2009, 06:52

mtz napisał(a):piotrp, mr...bo nuz bede sprzedawal auto i juz tamtej ori nie podepne)

To jest też jedno ale... bo magnetyczną ściągasz i po sprawie :) Szczerze sam nie wiem co zrobić i którą wybrać... dużo roboty i sam nie wiem jak z tym dam rade, wszystkie kable... masakra jednym słowem :)

Szkoda że nie ma instrukcji ze zdjęciami :P nie wiem...
Pozdrawiam MR
mr
Sport
Sport

Postprzez roosman » 21 stycznia 2009, 07:41

mr, łapaj dobra flaszke w wal do Łodzi, moge sie założyc ze za drugim razem pódzie im to znacznie szybciej :) tylko flaaszkę po robocie :hahaha: - a na powaznie to zasięg CB radia na stałej antenie zawsze bedziesz miał lepszy niż na magnesie (przy podobnej długosci). PS - ja raczej nie jestem fanem zakładania małych anten bo więcej jezdze w trasie i 2-3kilometrowy zasieg to zbyt mało. Popatrz sobie i przemysl czy bedziesz jezdził w trasie czy po mieście i jaka antena bedzie Ci potrzebna. A uczucie zrobienia sobie, przez siebie samego czegos w aucie jest piekne - wydrukuj sobie z forum instrukcje by mtz &antos i ognia - a jak cos popsujesz to pamietaj że nie myli sie tylko ten co nic nie robi. a tu nic powaznego chyba zepsuc się nieda :)
roosman
Cupra
Cupra

Postprzez mr » 29 stycznia 2009, 17:44

Panowie mam jeszcze jedno pytanko, jak od antenki puściliscie kabel? Tzn. kupiłem georgie i najlpiej chyba jak ją wyjde przez bagażnik i na dach, tylko jak kabel dać?

Z góry dzięki :zdrowie:
Pozdrawiam MR
mr
Sport
Sport

Postprzez roosman » 30 stycznia 2009, 08:58

ja mam puszczone pod plastikową osłonka progu do samego tyłu, pod kanapa i przy oparciu (tył) od strony bagażnika do góry a później tam gdzie lotka sie kończy przy szybie jest takie malutkie wyciecie akurat na kabel i tamtendy juz na dach.
roosman
Cupra
Cupra

Postprzez tomek163 » 3 lutego 2009, 21:24

panowie a jak jest z zasięgiem na tym Triflexie, na forum octavi piszą że jest dość kiepsko? mi wlaśnie dzisiaj komuś spodobała się moja antenka na magnesie eh
tomek163
Signo
Signo

Auto: 1.9 PD

Postprzez mtz » 3 lutego 2009, 21:33

tomek163, ja w miescie naprawde nie narzekam... ostatnio z centrum slyszalem co sie dzieje na wylocie w Lodzi, w trasie jeszcze nie bylem po zamontowaniu, wiec sie nie wypowiadam
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez Kozak » 3 lutego 2009, 21:50

powiedzcie mi czy moge skrócić przewód od anteny o jakieś 10 cm i nie będzie problemu z odbiorem ??
antene mam na dachu przy tylnej klapie i zauważyłem że w miejscu gdzie kabel wchodzi do szpary miedzy klapą i dachem kabel jest przetarty

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez mtz » 3 lutego 2009, 22:25

Kozak, strojenie jeszcze raz, dlugosc kabla ma znaczenie przy SWR
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez peter174 » 4 lutego 2009, 19:26

Kozak napisał(a):powiedzcie mi czy moge skrócić przewód od anteny o jakieś 10 cm i nie będzie problemu z odbiorem

mozesz skrócic i nie bedzie problemu z odbiorem .. do odbioru słuzy antena nie kabel :yes:
mtz napisał(a):strojenie jeszcze raz, dlugosc kabla ma znaczenie przy SWR

nie siej zamętu ... długosc kabla jezeli jest on o impedancji takiej samej jak antena czyli 50 omów nie ma znaczenia ... długosc kabla ma znaczenie jezeli impedancja kabla i anteny sa rózne ... zapamietaj sobie stroisz antenę a nie kabel
peter174
Sport
Sport

Postprzez mtz » 4 lutego 2009, 20:45

peter174, w takim razie dzieki za douczenie :piwo:
mtz
Sympatyk LeonClub

Postprzez Kozak » 5 lutego 2009, 00:33

dzieki za info , muszę jutro w takim razie upitfać z 10 - 15 cm kabla , bo radio wydaje ostatnio znacznie więcej szumów niz kiedyś i wydaje mi się że to właśnie wina uszkodzonego kabla

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez roosman » 5 lutego 2009, 07:47

Kozak napisał(a):dzieki za info , muszę jutro w takim razie upitfać z 10 - 15 cm kabla , bo radio wydaje ostatnio znacznie więcej szumów niz kiedyś i wydaje mi się że to właśnie wina uszkodzonego kabla
napewno wina kabla.
peter174, ale tylko przy antenie na stałe - biorącej mase z auta. Bo przy magnesie jest troszke inaczej
roosman
Cupra
Cupra

Postprzez peter174 » 5 lutego 2009, 09:48

roosman wierz mi te 10-15 cm mniej kabla nie zrobią róznicy ... to nie są mikrofale (częstotliwosci rzędu GHz) ... tu długosc fali wynosi 11 m więc te 10 czy 15 cm nie zmienia drastycznie wskazania SWR-a ... jezeli kolega wszystko potem ładnie połaczy i polutuje to bedzie giciorek :ok:
peter174
Sport
Sport

Postprzez roosman » 5 lutego 2009, 12:20

100% racji tylko mi chodzi o końcówke mocy w radiu i antene na magnes.
roosman
Cupra
Cupra

Postprzez peter174 » 5 lutego 2009, 14:03

koncówke to ty sfajczysz jak bedziesz probował nadawac całkiem bez anteny lub z samego kabla ...
peter174
Sport
Sport

Postprzez miliard1 » 20 lutego 2009, 10:54

Hej, ktoś podpowie jaki sprzęt + antenę ( na magnes ) radziłby zakupić ? Nie wiem czy to ważne, ale chciałem to zamontować do 1P. Słyszałem, ze "president" jest dobrą firmą. Ceny jednak zaczynają się od 450zł. Chciałbym żeby radio spisywało się dobrze i nie szumiało niepotrzebnie, więc lepiej dołożyć te 200 zł i kupić lepszy chyba, że między radiami za 250zł, a tymi za 450zł nie będzie różnicy... Co sądzicie? pozdrawiam :mruga: ;)
miliard1
Stella
Stella

Auto: seat leon II

Postprzez oczkolek » 20 lutego 2009, 15:55

miliard1 napisał(a):Hej, ktoś podpowie jaki sprzęt + antenę ( na magnes ) radziłby zakupić ? Nie wiem czy to ważne, ale chciałem to zamontować do 1P. Słyszałem, ze "president" jest dobrą firmą. Ceny jednak zaczynają się od 450zł. Chciałbym żeby radio spisywało się dobrze i nie szumiało niepotrzebnie, więc lepiej dołożyć te 200 zł i kupić lepszy chyba, że między radiami za 250zł, a tymi za 450zł nie będzie różnicy... Co sądzicie? pozdrawiam :mruga: ;)

Przeczytaj ten wątek a znajdziesz kilka propozycji.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez motyka8 » 20 lutego 2009, 22:24

miliard1 napisał(a):Hej, ktoś podpowie jaki sprzęt + antenę ( na magnes ) radziłby zakupić ? Nie wiem czy to ważne, ale chciałem to zamontować do 1P. Słyszałem, ze "president" jest dobrą firmą. Ceny jednak zaczynają się od 450zł. Chciałbym żeby radio spisywało się dobrze i nie szumiało niepotrzebnie, więc lepiej dołożyć te 200 zł i kupić lepszy chyba, że między radiami za 250zł, a tymi za 450zł nie będzie różnicy... Co sądzicie? pozdrawiam :mruga: ;)

Kup sobie unidena 510 lub 520 i antene wilsona a nie porzalujesz. Moim zdaniem sprzet pierwsza klasa za niewielkie pieniadze. Mam go juz 2 lata wiec wiem co pisze. P :heej: ozdrawiam
motyka8
Sport
Sport

Auto: leon ASV
Silnik: ASV 1.9

Postprzez crash86 » 10 marca 2009, 22:04

Panowie mam problem... chciałbym kupić jakąś krótką i dobrą antenę a jednocześnie w przystępnej cenie... radio to uniden 520xl i zastanawiałem się nad anteną presidenta california ale podobno to hała ;/ ... może macie jakieś propozycje...
z góry dzięki 8)
crash86
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II

Postprzez cyc999 » 10 marca 2009, 23:12

z malych anten polecam sirio as100 latalem na tej antence ponad rok i spisuje sie ale z biegiem przejechanych kilometrow zaczyna brakowac tej dlugoscie teraz mam presidenta 1,5 m. musisz sobie odpoiwedzeiec do czego jest ci potrzebne cb jak czesto jezdzisz i na jakich dystansach. tez na poczatku myslalem o malej i taka tez kupilem od kumla ktory przesiadal sie na wieksza, z czasem ja sie przeisdlem na wieksza a moja sprzedlaem dalej.
Obrazek
cyc999
Signo
Signo

Auto: Leonard 1M BCB

Postprzez crash86 » 10 marca 2009, 23:27

lepiej zdecydować się na taki zesta Radio CB Uniden 520XL + antena Hustler 1C-100 czy zostawić radio uniden i dokupić sirio as100 ?
crash86
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II

Postprzez cyc999 » 10 marca 2009, 23:32

co do hustlera to nie wypowiem sie gdyz nie mialem przyjemnosci z nim latac za sirio moge reczyc. najlepiej poczekaj na inne wypowiedzi nie zawsze kupic szybko to znaczy dobrze
Obrazek
cyc999
Signo
Signo

Auto: Leonard 1M BCB

Postprzez piotrp » 10 marca 2009, 23:43

hustler jest dobry, ale sirio jest lepsza za to dużo droższa bedzie.
Obrazek
piotrp
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja