piotrp,
mr, trzeba nowy kabel ciagnac, bo po pierwsze jest inny konektorek (nie chcialem rzezbic przy starej antenie, bo nuz bede sprzedawal auto i juz tamtej ori nie podepne) a po drugie, podobno sa jakies akcje ze ori ma wzmacniacz chyba w sobie (ale nie jestem pewien). poprowadzenie kabla i najlepiej oblepienie wszystkich izolacja materialowa wzdluz wiazki z oryginalnym kablem antenowym to jest 10 min roboty. a pozniej puszczacie od strony lewego slupka i pod kolumna kierownicza na tyl radia.
stara antene jak zdejmujecie, macie zaraz przy kablu takie miejsce z gabka, w niej jest konektorek ktory rozpinasz i wyjmujesz stara ori.
btw, nie zauwazylem pogorszenia sygnalu radia, wiec nie musicie sie martwic.
antoś napisał(a):Roboty na 1 dzień leniuchy!
dokladnie! nawet na mniej

ja mialem auto na dwa dni unieruchomione, bo kilka akcji wyszlo podczas nie zwiazanych z leo, a po za tym byl sylwester i za pozno sie za to zabralismy
sam tez puszczal kabel zakupiony z antena (naprawde o wystarczajacej dlugosci, az ponad!), nie wiem jak
micz. moze sie wypowiedza

antoś napisał(a):Z anteny wychodzą 3 złączki (radio, CB, gsm) do tego masz kable w zestawie wystarczającej długości, osobny do każdego z urządzeń.
masz dodatkowo dwa kable pi razy oko 5m, od CB i od FM, do gsma trza sobie dokupic, ale tego nie montowalem.
jezeli chodzi o podlaczenie pozniej pod CB, to ja juz zostawilem fachowcowi, bo nigdy nie lutowalem koncowki do kabla koncentrycznego i nie wiedzialem jak to sie robi. zrobil mi to przy wystrojeniu.