Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
UniqueSilver napisał(a):Sprawdzone na drugim leonie, wszystko działa bez problemu. W ASO nie mają oczywiscie pojęcia jaki mam problem. Pan nie rozróżnia android auto od carplay.
Żeby jeszcze raz wspomnieć, może ktoś zna rozwiązanie:
Telefon Apple Iphone XS os 12.1.2
Samochód Leon Cupra 280 2015 wersja MIB2: 5QA035824 H24 update 0241
Bez problemu działało na 5QA035824A H30 update 0351
Podłączane tym samym kablem, na drugim seacie działa od razu, u mnie w ogóle nie widzi telefonu.
UniqueSilver napisał(a):Mam port pod panelem klimy, po prawej stronie, z wtyczką AUX.
mrcn napisał(a):UniqueSilver napisał(a):Sprawdzone na drugim leonie, wszystko działa bez problemu. W ASO nie mają oczywiscie pojęcia jaki mam problem. Pan nie rozróżnia android auto od carplay.
Żeby jeszcze raz wspomnieć, może ktoś zna rozwiązanie:
Telefon Apple Iphone XS os 12.1.2
Samochód Leon Cupra 280 2015 wersja MIB2: 5QA035824 H24 update 0241
Bez problemu działało na 5QA035824A H30 update 0351
Podłączane tym samym kablem, na drugim seacie działa od razu, u mnie w ogóle nie widzi telefonu.
Jak mi montowali Full Link, to mówili, że podłączenie nie jest takie samo dla Androida i Iphone (coś tam przy USB z kabelkami) - i że Carplay u mnie nie będzie działał... Machnąłem ręką, bo używam tylko AA, ale może masz tak samo (dokładalem FL pod koniec 2015r.).
Nie "podróżowało", tylko spowodowało przełączenie na tryb nocnylacoda napisał(a):Natomiast zapalenie świateł podróżowało ściemnienie samej mapy
Sorki za błąd. Słownik w telefonie lekko namieszał. Dokładnie, zapalenie światem powodowało przełączenie na tryb nocny. Teraz niestety tego brakservo napisał(a):Nie "podróżowało", tylko spowodowało przełączenie na tryb nocnylacoda napisał(a):Natomiast zapalenie świateł podróżowało ściemnienie samej mapyTryb nocny ma inny zestaw kolorów - mniej "bijący po oczach" i ciemniejszy.
Ja bardzo lubię. W BMW i w Audi korzystam z przyjemnością. Podpowiedzi są na HUD lub między zegarami. Sam ekran niemal zlewa się z deską i nie rozprasza. Kiedy chcesz - rzucasz okiem i widzisz, co trzeba.marekwar napisał(a):Ja natomiast nienawidzę trybu nocnego w jakiejkolwiek nawigacji.
Kanisz napisał(a):Używając IPhone z Fullinkiem nie mozna korzystać z map Google nawet jak sa zainstalowane na telefonie., można używać tylko map Apple.
Kanisz napisał(a):Używając IPhone z Fullinkiem nie mozna korzystać z map Google nawet jak sa zainstalowane na telefonie., można używać tylko map Apple.
MarkusD napisał(a):...
Tylko ja się pytam o radio fm, płyty cd i ewentualnie muzyka z kart pamięci będzie dalej grała jak Hołek powie skręć w lewo
pawikr napisał(a):MarkusD napisał(a):...
Tylko ja się pytam o radio fm, płyty cd i ewentualnie muzyka z kart pamięci będzie dalej grała jak Hołek powie skręć w lewo
nie jestem pewien, jak zadziała AutoMapa, ale myślę, że będzie podobnie jak cała reszta, tzn. jeżeli gra muzyczka z karty SD i przychodzi połączenie telefoniczne, to muzyczka się wycisza i jest wznawiana od tego miejsca po zakończeniu rozmowy. Podobnie z radiem itp.
Testowałem Yanosika (nie przez CarPlay, bo się nie da bez Jailbreak), telefon był podłączony przez kabel USB do FullLink, słucham radia, a komunikaty z Yanosika lecą przez głośniki. Na czas komunikatów radio się wyciszało.
pawikr napisał(a):Kanisz napisał(a):Używając IPhone z Fullinkiem nie mozna korzystać z map Google nawet jak sa zainstalowane na telefonie., można używać tylko map Apple.
zmartwię Cię. Można używać zarówno map Googla jak i Apple.
W ogóle można używać dowolnych aplikacji o ile są kompatybilne z CarPlay. GoogleMaps są.
kamjas napisał(a):maryousz napisał(a):Czy trzeba cos dodatkowo aktywowac aby działały komendy głosowe w mapach google? Po naciśnięciu ikony mikrofonu ekran gaśnie i po 1-2 sekundach powraca do mapy. Nacisniecie dluzej przycisku na kierownicy nie powoduje zadnej reakcji. Mam SGS 6 z androidem 6.0.1.
I pytanie nr 2 czy podlaczajac iphona przez carplay mamy dostepne mapy dostarczane przez apple czy rowniez google maps?
Z Iphone tylko mapy Apple ...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
KriSSo napisał(a):Sprawdź czy masz App Store zrobiony update Google map w telefonie do najnowszej wersji.
piorun napisał(a):Waze i Google Maps dzialaja bez problemu przy polaczeniu poprzez Apple Car Play (FullLink). Uzywane na codzien w MY2019.
piorun napisał(a):Pamietam, ze trzeba bylo zrobic upgrade systemu, wczesniej mapy nie byly dostepne. Iphone jakis nowy, 8 czy 9, telefon zony, dopytam jak wroci, ja tam wole Androida.
KriSSo napisał(a):Kanisz, sprawdź czy masz najnowszy IOS w telefonie iPhone.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość