Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Trzeba w ustawieniach aplikacji wyczyścić nie tylko pamięć ale i dane - u mnie na S8 jak na zdjęciu. Potem należy zatrzymać aplikację w managerze aplikacji i odpalić Android Auto.mczelny2401 napisał(a):Ja tam zmian żadnych nie widzę
mczelny2401 napisał(a):U mnie na 3 telefonach szajsunga też nie mam tej opcji
Prawoimotoryzacja napisał(a):witajcie, czy ktoś mi może powiedzieć jaką mam apkę pobrać, aby zaczął mi działać mirror link? Pobrałem seat drive app for mirror link, lecz wyświetla mi się komunika, że z aplikacji mogę korzystać do 30 marca 2018 i nic nie da się zrobić..
mczelny2401 napisał(a):Próbowałem na s7 z brandem sieci play i du...
Wejdź w ustawienia, następnie Aplikacje, odszukaj Android Auto, kliknij Pamięć domyślna i tam wyczyść dane oraz wyczyść pamięć... reszta opisana powyżej...
Powodzenia
-- 30 lipca 2019, 19:56 --Prawoimotoryzacja napisał(a):AA mam od dawna i wszystko śmiga, lecz ML nie chce odpalić...
Prawoimotoryzacja napisał(a):Galaxy S8, więc tak. ML w tel oczywiście włączony.
MarkusD napisał(a):Znalazłem na forum Skody Superb, można spróbować:
"Odgrzewam kotleta. Walczyłem przez dwa dni, żeby w pełni móc korzystać z telefonu patrząc i używając wyłącznie wyświetlacza Skody - zarówno na postoju jak i w drodze. Po wielokrotnych próbach poniżej przepis na sukces dla posiadaczy Samsungów. W razie co mogę nakręcić wideo co i jakPowodzenia
Testowane telefony : Samsung s7 edge (Android 7.0) / Samsung s8+. (Android 8.0)
1) Instalujemy Car Mode for Galaxy wersja 6.1.11.4348215
2) Intstalujemy LG MirrorDrive wersja 1.2.1.2
3) Instalujemy RockScout - aktualna wersja
3) Blokujemy autoaktualizacje - prawy górny róg w Google Play po wyszukiwaniu zainstalowanego już programu
4) Instalujemy : Easy Touch czy też Nova Launcher w celu łatwej obsługi telefonu na wyświetlaczu
5) Łączymy się przez Mirrorlink - jeżeli mamy również Android Auto na telefonie może się zdarzyć, iż po uruchomieniu silnika z 1:1 obrazu z telefonu przeskoczy nam na Android Auto
6) Klikamy na RockScouta / Youtube - otrzymujemy informacje brak mediów do wyświetlenia
7) Cofamy używając dolnego/bocznego menu MirrorlinkaWłączamy LG MirrorDrive - widzimy informacje, że program nie bangla
9) Cofamy używając dolnego/bocznego menu Mirrorlinka
10) Włączamy 1:1 - jeden z dolnych przycisków
11) Widzimy dalej ekran Youtube, cofamy 2 razy używając strzałki w lewym górnym rogu
12) Efekt: Widzimy już telefon ( Brawo! Zadanie zakończone) lub widzimy skopiowany ekran telefonu przez 1s po czym RockScout ponownie sie uruchamia ( Patrz niżej)
13)Wychodzimy do głównego Menu Mirrorlinka. Zakańczamy program RockScout, ponownie otwieramy LG MirrorDrive, ponownie widzimy informacje, że program nie bangla - cofamy
14) Klikamy 1:1 - teraz wszystko powinno śmigać.
Uff!
Powodzenia!"
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php? ... &start=420
W następnych odpowiedziach są linki do aplikacji podanych.
lacoda napisał(a):Ok, mi się udało odpalić nową wersję. Muszę jeszcze tylko zobaczyć to w samochodzie. Mam tylko jedno pytanko, czy nadal jest wersja programistyMi zginęła i klikanie żeby ją odpalić kończy się niczym
Swatek napisał(a):Jeśli ktoś sobie wciąż nie poradził z odpaleniem nowej wersji:
1) trzeba zaktualizowac google play services (usługi google play) do najnowszej wersji (aktualnie 18.3.82). Jeśli nie zainstalowała się automatycznie - można zaciągnąć APK apkmirror lub podobnych stron
2) zainstalować najnowszą wersję Android Auto (również apkmirror lub podobne)
3) wymusić zatrzymanie aplikacji Android Auto
4) wyczyścic dane aplikacji Android Auto
5) włączyć w ustawieniach "Wypróbuj nową wersję Androida Auto"
lacoda napisał(a):Samsungu S9 działa i wygląda ok.
lacoda napisał(a):Dodatkowo wróciła opcja ściemnia się mapy po zapaleniu światem. Pytanie czy to za sprawą nowego AA,czy aktualizacji androida która też była wczoraj
Cubaza napisał(a):lacoda napisał(a):Dodatkowo wróciła opcja ściemnia się mapy po zapaleniu światem. Pytanie czy to za sprawą nowego AA,czy aktualizacji androida która też była wczoraj
Aktualizacji Androida ponieważ u mnie ta opcja cały czas działała. Ktoś tutaj wrzucał informacje, że to było w sumie tylko na Samsungach i było spowodowane jakaś funkcją w nich.
wesyr napisał(a):Na S8 też rożne cuda wyrabiałem by to cholerstwo włączyć i niestety dalej stary UI.
Jedni mówią, że to jest server-side, drudzy, że nie, trzeci, że trzeba sformatować tel i na czysto robić - nope![]()
Poczekam
Eleonor napisał(a):U mnie także dziś rano - pomimo tego że wszystkie aplikacje miałem najnowsze
lukone napisał(a):widzieliście nową wersję Apple CarPlay?
dla mnie zmiana na plus!
lukone napisał(a):zmiana widoczna dopiero po zainstalowaniu iOS 13 (aktualnie zainstalowałem wersję beta)
Update będzie dostępny (jesień tego roku) dla telefonów:
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE
iPod touch (7. generacji)
Przerabiałem to na Galaxy S9 po aktualizacji oprogramowania telefonu. Od lutego do sierpnia miałem ten sam problem. Dopiero ostatnia aktualizacja androida sprawiła że znów mam tak jak kiedyś i tryb zmienia się sam po zapaleniu świateł. Pytanie czy wcześniej miałeś ok, czy dopowie teraz to zauważyłeś.szadek24 napisał(a):Witam Panowie potrzebuję porady odnośnie AA
w moim Leonie wersja poliftowa po zainstalowaniu najnowszej wersji AA jak i starszej na samsung S8 nie działa mi tryb nocny w aucie strasznie mnie to irytuje zaznaczę że po odpaleniu AA na telefonie jest ok przełącza automatycznie mapy tryb dzień noc a gdy podłączę do auta to lipa opcje programistyczne w AA jak zaznaczę sterowanie przez auto lub sterowane telefonem nic się nie zmienia
w nocy jadąc muszę ekran ściemnić ekran w aucie ale i tak daje po oczach czy ktoś wie gdzie leży problem?
lacoda napisał(a):Przerabiałem to na Galaxy S9 po aktualizacji oprogramowania telefonu. Od lutego do sierpnia miałem ten sam problem. Dopiero ostatnia aktualizacja androida sprawiła że znów mam tak jak kiedyś i tryb zmienia się sam po zapaleniu świateł. Pytanie czy wcześniej miałeś ok, czy dopowie teraz to zauważyłeś.
Na moje wina leży w wersji samego oprogramowania telefonu. Sprawdź jednak jeszcze w AA jak masz ustawione trybie programisty dzień/noc. Może to przyniesie jakiś efektszadek24 napisał(a):lacoda napisał(a):Przerabiałem to na Galaxy S9 po aktualizacji oprogramowania telefonu. Od lutego do sierpnia miałem ten sam problem. Dopiero ostatnia aktualizacja androida sprawiła że znów mam tak jak kiedyś i tryb zmienia się sam po zapaleniu świateł. Pytanie czy wcześniej miałeś ok, czy dopowie teraz to zauważyłeś.
no właśnie tego nie wiem zawsze miałem jazdę w dzień
lacoda napisał(a):Na moje wina leży w wersji samego oprogramowania telefonu. Sprawdź jednak jeszcze w AA jak masz ustawione trybie programisty dzień/noc. Może to przyniesie jakiś efekt
tomek176 napisał(a):Widziałem na allegro same klucze do aktywacji za jakieś 500zl. Można z czymś takim jechać do serwisu? Jaki wtedy byłby koszt? Zawsze taniej od oferowanych w serwisie 1000 zł.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości