marco napisał(a):MarkusD napisał(a):Trochę potestowałem, Yanosik wiadomo komunikaty w tle, przeszukując opcje wychodzi że nie ma ikony pływającej na IOS nawet na ekranie samego IPhona, to jest opcja tylko na Androidzie...
Każdą nawigację można włączyć głosowo przez Siri (angielski), następnie w niektórych nawigacjach są ikony mikrofonu i można wyszukać głosowo adres po polsku, niestety w NaviExpert brak tej ikony na CarPlay, Automapa ma, Google Maps również, nie sprawdzałem pozostałych ze względu na mało czasu przed pracą...
Udało mi się głosowo włączyć i wyznaczyć trasę przez Siri lecz wtedy włączyła się nawigacja Apple Maps...
To tak na szybko dzisiaj...
Dzieki za sprawdzenie

.
A testował ktoś z Was może jak to działa na różnych modelach iPhone? Bo teraz pytanie jak z płynnością i czy te modele które mają wyższą rozdzielczość ekranu lepiej wyświetlają obraz na infotainmencie. Tak było na Androidzie, po podłączeniu Galaxy S8+ miałem sporo lepszą jakość obrazu niż na S10e, który miał niższą od S8+ rozdzielczość ekranu.
Raczej nie chcę przechodzić specjalnie teraz z Androida na iOS, raczej myślę o zakupie dodatkowo iPhone 6 czy 6s który byłby sobie podłączony w aucie na stałe. Można je kupić w rozsądnych pieniądzach

.
Można kupić SE 2020, XR ,XS, 11 i każdy nowszy który wyjdzie, chodzi o kartę esim, problem tylko Orange...
Fizyczna karta Sim jako główna, karta ekstra e-sim, czyli jeden numer telefonu i dwa telefony, obojętnie który odbierzesz bo obydwa dzwonią, IPhone zapięty na stałe i wyciszony, w samochodzie podczas jazdy i tak dzwoni...
Inaczej najtańszy IPhone z IOS 13 z opcją na IOS 14 i drugi telefon Samsung Galaxy S 20, który również posiada e-sim...
Wyjeżdżając za granicę w obecności telefonu z kartą główną sim działa telefon z ekstra e-sim przez połączenie Wifi z telefonem głównym...
Kombinacji trochę jest, 9 zł dodatkowej opłaty do abonamentu, na kartę chyba również jest...
Oferta jest na chwilę obecną tylko w Orange, Play obiecuje i obiecuje...i nic...
Ja mam XS i zastanawiam się nad drugim IPhone z e-sim i po prostu wrzucić go na stałe do samochodu lub jako telefon do pracy, bo mam w tej chwili dodatkowy telefon z dodatkowym numerem z Otvarta.
Na razie się zastanawiam bo SE 2020 można wyrwać za 1800 zł.
Jeszcze jest jedna opcja ale nie jestem pewien bo za krótko siedzę w IOS, dwa IPhone obydwa zalogowane do Icloud i połączone przez Wifi powinien ten bez karty sim również dzwonić w obecności sieci Wifi w tym wypadku z udostępnionego telefonu głównego, tyle teorii...
Nie mam jak tego przetestować, na razie się zastanawiam jakie rozwiązanie wybrać... i wdrożyć w czyn.