Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakie glośniki kupić ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: glosniki

Postprzez Lesoto » 29 stycznia 2012, 02:27

No przy niskich seriach Hertz'a to te 'najsłabsze' Morele to i tak miód na uszy... Niezły, a nawet bardzo dobry, choć nienajlepszy wybór :mrgreen: Będzie Pan zadowolony :yes:
podpis niezgodny z regulaminem / usunięto Admin
Lesoto
Ex LeonClub Team

Auto: Robur
Silnik: diesel inny

Reklama

Postprzez MrSiara » 29 stycznia 2012, 13:23

marcink79, twierdzisz ze morel tempo 6 to najnizsza seria morela? widze ze obeznany jestes jesli bys byl tak ciekaw to najnzsza seria jest maximo a nie tempo i za 449 zl nie znajdziesz w tej chwili lepszych glosnikow. Do 800 zl z nowek masz do wyboru miedzy orginalnymi hertzami ktorych tweeter daje po uszach. Dls r6a ktore maja rewelacyjny woofer. A morel gra najkulturalniej z tego przedzialu.
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez chlorek » 29 stycznia 2012, 23:02

adziami napisał(a):podziękował Tobie Sebool :D co do Marcink to już się zastanawiałem nad tym focalem ale już zostane przy morelach, na samym początek miałem mieć już montowane hertze ;p więc i tak postęp jest :)
i to duży :-P
Focal też ci zagra całkiem nieźle, choć DLS r6a najbardziej polecam, lepiej dozbierać a wrażenie nie do porównania w tym zakresie choć widzę że poszły one sporo do góry ostatnio. Ale jak masz słuchać tego na serii z radia to marnowanie kaski troszeczkę - przepraszam za opinię, lepiej kupić JBL jakiegoś, no chyba że są plany to co innego.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Andre » 30 stycznia 2012, 09:14

marcink79 napisał(a):
Andre napisał(a):najlepiej gralo audio system

Całkiem zajefajnie :yes: :mrgreen:

Andre napisał(a):W sobote montuje , zobaczymy co z tego wyjdzie.

Daj znać jak się spisują w 1P.

Zamontowane... Po pierwsze jestem w lekkim szoku jak to gra na tej seryjnej navi , niespodziewalem sie ze bedzie az tak dobrze.te seryjne glosniki made in Philips belgium i gwizdki z ukrainy to nie wiem co to wogole jest... :roll: Wygluszylem blachy od srodka poza tym nic wiecej sie nie dalo.Ten kto wymyslil te drzwi z tym wszystkim powinien zawisnac na jakiejs galezi.Poprostu bardziej utrudnic wszystkiego juz sie nie da, mniejwytrwalym odradzam. A bawilem sie z tym pol soboty i pol niedzieli :-D
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Postprzez different » 30 stycznia 2012, 09:45

andre I pewnie nie zrobiłeś dokumentacji fotograficznej dla potomnych ? :?
dobrze że jesteś zadowolony z Hertz`a, ważna wskazówka dla innych na co wymieniać
different
Signo
Signo

Auto: osobowe
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Andre » 30 stycznia 2012, 10:06

nie zrobilem bo nie mam chwilowo czym niestety, ale na forum bylo troche wskazowe i zdjec ja z nich korzystalem.ktos wspomnial cos o gwizdkach ze sa meczace w hertz ale ja tego niezauwazylem moze ze to jakis poprawiony model sam nie wiem.ja osobiscie jestem bardzo zadowolony :-)

a dystanse jakby ktos pytal to sa zwykle proste pierscienie na moich byl napis ze do hondy sa przewidziane.
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Postprzez bosik00 » 30 stycznia 2012, 16:02

Witam panowie potrzebuje waszej pomocy, bo czytam i czytam i juz sie pogubiłem :hmmm:
Chciałbym zrobić w moim leonku 1M jakieś lepsze nagłośnienie i nie wiem od czego zacząć bo jestem początkujący :-)
Planuje wrzucić na przód jakieś dobre głośniki i do tego wzmacniacz, bagażnika nie chce zajmować subem bo miejsce jest dla mnie ważne, dlatego myślałem aby wrzucić jakieś mocniejsze głośniki na tył aby wzmocnić bas, jeżeli jestem w błędzie to wybaczcie :-D.
Oczywiście drzwi zostaną wyciszone a kwota jaka mogę wydać to ok 800zł, wzmacniacz wolałbym używany ale lepszej marki :-)
Chciałbym aby któryś z fachowców na tym forum mi pomógł :-)
Czekam na odpowiedź :wink:
bosik00
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Postprzez Lesoto » 30 stycznia 2012, 17:41

MrSiara napisał(a):marcink79, twierdzisz ze morel tempo 6 to najnizsza seria morela? widze ze obeznany jestes jesli bys byl tak ciekaw to najnzsza seria jest maximo a nie tempo

To jeszcze coś gorszego od tempo morel wypuścił? :shock:
Pierwsza czy druga półka licząc od podłogi... co za różnica... nawet nie chcę słyszeć tych maximo :mrgreen:
BTW Trzeba mieć jakiś certyfikat ze "znajomości" przetworników by tu coś napisać?
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez MrSiara » 30 stycznia 2012, 18:34

marcink79, widzisz wlasnie jest taki problem ze nie slyszales czegos a sie wypowiadasz pewnie Tempo 6 tez nie slyszales i nikt nie pisze ze trzeba miec certyikat napisales swoja opinie a ja swoja. I nie wiem dlaczego grono ludzi i to duze chwali Tempo 6 a ty jakos nie no ale to twoja opinia. Posluchaj potem oceniaj to moja porada
bosik00, najpierw to wycisz drzwi potem glosniki i wzmak no chyba ze radio masz slabe to tez pasowaloby wymienic. Na wygluszenie powinno pojsc ok 10 mat stp tych mniejszych (taniej wychodzi) wzmak na przod to ok 200 - 300 zl Kable 150 zl no i na glosniki zostaje nie wiele wiec albo dozbierac albo na poczatku odpuscic wzmak podpiac pod radio i jak sie dozbiera to dolozyc wzmak :)

-- 30 sty 2012, o 18:34 --

marcink79 jeszcze jedna uwaga te same glosniki moga grac calkiem inaczej pod danym wzmakiem radiem itp oraz w innych drzwiach w jednych zagraja lepiej a w drugich gorzej niz tanie glosniki. Pozdrawiam

-- 30 sty 2012, o 18:34 --

marcink79 jeszcze jedna uwaga te same glosniki moga grac calkiem inaczej pod danym wzmakiem radiem itp oraz w innych drzwiach w jednych zagraja lepiej a w drugich gorzej niz tanie glosniki. Pozdrawiam
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Lesoto » 30 stycznia 2012, 18:46

MrSiara napisał(a):marcink79, widzisz wlasnie jest taki problem ze nie slyszales czegos a sie wypowiadasz pewnie Tempo 6 tez nie slyszales i nikt nie pisze ze trzeba miec certyikat napisales swoja opinie a ja swoja. I nie wiem dlaczego grono ludzi i to duze chwali Tempo 6 a ty jakos nie no ale to twoja opinia. Posluchaj potem oceniaj to moja porada

Luz MrSiara :mrgreen: Słyszałem je, i dużo innych rówież... i zakończmy to na tym, że każdy ma swoją opinię tak jak wgłębienie pomiędzy pośladkami :D Peace...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez MrSiara » 30 stycznia 2012, 21:13

ja jestem caly czas wyluzowany :) masz racje co czlowiek to opinia wiec koniec mecenia w temacie same konkrety :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez raptor » 4 lutego 2012, 10:24

Witam. Byłem wczoraj w media expercie, i widziałem głośniki sony xplod 150W. Cena za dwa głośniki to 99zł. Co sądzicie o tych głośnikach? Średnica to 13,5cm. Planuje cos wsadzic do tylnych drzwi (Leon 1M), bo te co teraz mam, przy wiekszym podkręceniu, skrzypią. Jak myslicie wejdą te głosniki, i jakie dystanse musze kupic, zeby w kupie sie to trzymało?
Let's Rock!
raptor
Sport
Sport

Auto: seat

Postprzez neostar » 4 lutego 2012, 10:39

Uważam, że zmiana średnicy głośników na mniejsze nie jest dobrym pomysłem. Lepiej dołóż parę pln i kup 16,5 cm i do tego ewentualnie dystanse albo po prostu wymień na sprawne oryginały.
a Twój kot jak reaguje po zobaczeniu blasku Twojego auta?
neostar
Sport
Sport

Auto: Toledo II

Postprzez Sebool2006 » 4 lutego 2012, 10:43

neostar napisał(a):Uważam, że zmiana średnicy głośników na mniejsze nie jest dobrym pomysłem. Lepiej dołóż parę pln i kup 16,5 cm i do tego ewentualnie dystanse albo po prostu wymień na sprawne oryginały.

Dokładnie tak jak kolega pisze. Szkoda kasy na głośniki mniejsze niż seryjne. Przecież to w ogóle nie będzie grało a dwa będzie to do kitu wyglądać. Dozbieraj sobie kasy kup 165mm dystans pod nie 36mm z MDF i później jakiś wzmacniacz co by napędzało Ci je. Dodatkowe pytanie jakie radio posiadasz i ile tak naprawdę chcesz przeznaczyć kasy na głośniki.
Bo jak chcesz wydać tylko 100 zł to szkoda twojego zachodu czasu jak i pracy. I tak samo jak je szybko kupisz tak samo pewnie je szybko sprzedasz bo się tylko zawiedziesz jak to gra ( o ile to w ogóle gra ).
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez 777maciek » 9 lutego 2012, 21:46

Witam :)

A co sądzicie o tych zestawach?

1 - http://allegro.pl/powerbass-s-6c-wzmac- ... 51383.html

2 - http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-6 ... 53777.html

Myślicie, że jest to cokolwiek warte? Czy lepiej zakupić trochę lepsze radio (Leon 1M, obecnie mam Aura CD + zmieniarka i wygłuszone przednie drzwi) i głośniki pod mocniejszą od serii jednostkę (np. Helix czy opisywane wyżej Morel)?
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Auto: Leon ARL

Postprzez MrSiara » 9 lutego 2012, 21:52

napewno warto zmienic radio. Co do glosnikow nie sa zle ale wzmacniaczy bym nie polecal. Na alledrogo sa kenwood ps301t za ok 350 zl lub ps200 tez w podobnych pieniadzach wybral bym ktorys z tych wzmakow i bylby na przyszlosc i poszukal uzywanych glosnikow albo dls r6a morel tempo 6 wszystko zalezy ile pieniazka posiadamy jaka muzyka
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez 777maciek » 9 lutego 2012, 22:03

Tak przypuszczałem, że to zbyt pięknie wygląda, żeby pięknie grało ;)
A jakie radio byście polecili i ewentualnie jakie głośniki pod samo radio?
Powiedzmy, że na komplet radio + głośniki mógłbym wydać do 1000zł, ale w tym przypadku odpada wzmacniacz, przynajmniej na razie..
A muzyka różna - metal, HC, rap, więc wymagająca jakichś tam przynajmniej w miarę buczących basów (wiadomo, że za taką kasę nie uzyska się nie wiadomo jakiego brzmienia).
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 9 lutego 2012, 22:31

777maciek napisał(a):Tak przypuszczałem, że to zbyt pięknie wygląda, żeby pięknie grało ;)
A jakie radio byście polecili i ewentualnie jakie głośniki pod samo radio?
Powiedzmy, że na komplet radio + głośniki mógłbym wydać do 1000zł, ale w tym przypadku odpada wzmacniacz, przynajmniej na razie..
A muzyka różna - metal, HC, rap, więc wymagająca jakichś tam przynajmniej w miarę buczących basów (wiadomo, że za taką kasę nie uzyska się nie wiadomo jakiego brzmienia).

Do metalu i harcore polecam Audio System Radion... Poradzą sobie z tą muzyką w przeciwieństwie do większości polecanych, btw bardzo dobrych, systemów. I dynamika, i kick na wysokim poziomie, całkiem fajna "scena"... Nie gubią się przy tej nie "najwolniejszej" ( ;) ) muzyce... A i z disco i hh jak zajdzie potrzeba sobie świetnie poradzą... do ciężkiego brzmienia są przednie :spoko2: Madball w ich "wykonaniu" to... mniam_mniam :mrgreen:
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez 777maciek » 9 lutego 2012, 22:45

marcink79, faktycznie wyglądają całkiem przyzwoicie :) Ale jak się domyślam to Aura raczej tego nie pociągnie..?
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 9 lutego 2012, 23:02

777maciek napisał(a):marcink79, faktycznie wyglądają całkiem przyzwoicie :) Ale jak się domyślam to Aura raczej tego nie pociągnie..?

Wiadomo, że pod Aurą nie pokażą pełni możliwości, ale źle nie będzie ;) później dorzucisz "prądu" to będzie HC :mrgreen:
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez 777maciek » 9 lutego 2012, 23:13

W sumie masz rację, lepiej po kolei dorzucać koksu :twisted: :twisted: :twisted: niż załadować wszystko od razu i potem żałować..
Dzięki wielkie za pomoc i poradę :)
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 9 lutego 2012, 23:18

Spoko, z "ciężami" niestety niewiele systemów sobie radzi... ten daje radę :mrgreen: Rammstein też mniam_mniam :mrgreen:
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez 777maciek » 9 lutego 2012, 23:25

Jeśli daje sobie radę z Madball i Rammsteinem to nie ma się co zastanawiać :twisted: :twisted:
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 9 lutego 2012, 23:39

777maciek napisał(a):Jeśli daje sobie radę z Madball i Rammsteinem to nie ma się co zastanawiać :twisted: :twisted:

Dają, bierz Pan, nie będzie żalu :twisted:
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez MrSiara » 10 lutego 2012, 14:39

to masz glosniki za 700 zl i do tego na allegro masz kenwooda ps 301t albo ps200 do zasilania kup bo to okazja jest i ciezko z tymi wzmakami a na radio sovbie dozbierasz :) i sie w tysiaku miescisz. A do aury tez wzmaka mozna podpiac za posrednictwem przejsciowek :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez 777maciek » 10 lutego 2012, 20:44

Chyba na razie zostanę przy głośnikach i porozglądam się za jakąś mocniejszą jednostką, no a jak to przestanie wystarczać to pomyślę o wzmacniaczu :)
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 11 lutego 2012, 21:59

jesli sie nie boisz uzywek to http://allegro.pl/audio-system-px165-xi ... 42725.html i ci zostaje duzo pieniazka na radyjko np http://allegro.pl/kenwood-kdc-5051u-6xr ... 39023.html i juz masz zestawik :) do tego w pozniejszym procesie dorzucic wzmak i pozadnie drzwi wygluszyc i jak bedzie brakowac masazu plecow subika i bedzie juz elegancko :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez hi_sound » 1 marca 2012, 17:50

Moim zdaniem warto rozważyć propozycję zestawu DLS R6A, lub Morel Tempo 6. Te pierwsze potrafią narobić zamieszania w samochodzie, drugie grają nie co bardziej kulturalnie... Poda samym radiem nie pokażą swojego pełnego potencjału. Tak samo, należałoby wygłuszyć drzwi, bo montaż innych głośników niż seryjne w niewygłuszone drzwi, mija się odrobinę z celem...
hi_sound
Stella
Stella

Auto: GOLF IV

Postprzez 777maciek » 2 marca 2012, 19:38

hi_sound, już za późno :) Głośniki Audio System Radion i radio Kenwooda już zakupione i czekają na montaż :) Drzwi mam już wygłuszone, a na wzmacniacz przyjdzie czas...
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 2 marca 2012, 20:02

777maciek napisał(a):Głośniki Audio System Radion i radio Kenwooda już zakupione i czekają na montaż

Daj znać jak wrażenia :mrgreen: Chociaż ten system pokaże pełny pazur dopiero pod dopałką...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez MrSiara » 2 marca 2012, 22:45

777maciek, tu nie ma na co czekac ze wzmakiem kup dobry stary piec i zobaczysz co audio system pokaze :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Skrzydlaty » 4 marca 2012, 01:38

Skończył mi się głośnik w drzwiach i przyszła chwila na zmianę...

Mam wzmacniacz SONY XM504X 4 KANAŁOWY 4X 100W - stary z equalizerem itp... ogółem kiedyś jak go używałem to radził sobie dobrze,
Charakterystyka wzmacniacza:
- moc max 4 x 100 W / 2 x 125W + 1 x 250W / 2 x 250 W (4ohm)
- moc max 4 x 125W (2ohm)
- moc RMS 4 x 50W / 2 x 50W + 1 x 130W / 2 x 130 W (4 ohm)
- moc RMS 4 x 70W (2 ohm)
- impedancja obciążeniowa 2 – 8 Ohm
- filtry dolno i górnoprzepustowe regulowane 50Hz – 200Hz
- Low Boost regulowany 0 dB – 10 dB
- pasmo przenoszenia 5 Hz – 50 000 Hz
- zniekształcenia poniżej 0,005 %
- MOSFET
- pozłacane wejścia i wyjścia
- zabezpieczenie Protect

Mam również na stanie radio ALPINE CDA-9852RB - http://www.audiophile.pl/p/380_alpine_cda-9852rb
"Wewnętrzny wzmacniacz Micro Dynamics dostarcza 4 x 50 Watt maksymalnej mocy"

Ale pytanko teraz moje co do tego kupić aby dobrze grało - chodzi mi o głośniki - drzwi

Przeznaczam ok 500 zł na głośniki - oczywiście równie dobrze mogą być za 300 zł jeżeli nie ma sensu przepłacać....

Seria gra całkiem ciekawie - podobno bose się przyczyniało do nagłośnienia w cupra - ch ? Czy to bajeczka ?
Po zmianie ORI grajka na ALPINE nie grało tak dobrze... i to mnie zaciekawiło... czy tam nie przyczyniał się faktycznie bose lub inna firma...

Leon 1M cupra4
kom : 606 40 80 70GTB2260VK MUSZKAD FIRAD HF50/HF80/HF120
Skrzydlaty
Signo
Signo

Auto: Leon4 Cupra

Postprzez MrSiara » 4 marca 2012, 17:16

co do wzmaka masz po 50W na kanal i szukalbym cos o podobnych mocach. A ja mam do ciebie inne pytanko jakiej muzyki sluchasz? i czy wykorzystasz 2 kanaly na przod i 2 na sub czy bedziesz mostkowal? Szukaj czegos z Focal, Rainbow, Audio System, Morel, DLS musza byc nowe czy uzywki? I czy drzwi wygluszone??
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez 777maciek » 4 marca 2012, 20:42

marcink79 napisał(a):Chociaż ten system pokaże pełny pazur dopiero pod dopałką...

MrSiara napisał(a):tu nie ma na co czekac ze wzmakiem kup dobry stary piec i zobaczysz co audio system pokaze

Ok, a co byście ewentualnie polecili w rozsądnych kosztach? :)
Przeglądałem trochę allegro i znalazłem takie cudeńka:
- Boschmann
http://allegro.pl/boschmann-pch-6882-12 ... 98526.html
-Blaupunkt
http://allegro.pl/b-l-a-u-p-u-n-k-t-gta ... 81793.html
-Magnat
http://allegro.pl/magnat-edition-four-4 ... 06783.html

Do tego pewnie dojdzie jakieś 150 zł za kable?
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Skrzydlaty » 4 marca 2012, 21:27

MrSiara napisał(a):co do wzmaka masz po 50W na kanal i szukalbym cos o podobnych mocach. A ja mam do ciebie inne pytanko jakiej muzyki sluchasz? i czy wykorzystasz 2 kanaly na przod i 2 na sub czy bedziesz mostkowal? Szukaj czegos z Focal, Rainbow, Audio System, Morel, DLS musza byc nowe czy uzywki? I czy drzwi wygluszone??

Muzyka - hard rock i housik z dobrym vocalem

Pod wzmachol chce podłączyć przód i tył głośniki - czyli 4 x 50w RMS - co dobrego wybrać ?

Drzwiami się zajmę - wygłuszenie.
Głośniki lepiej nowe - chyba że ma ktoś z forum całkiem nowe używki to wtedy może...
Skrzydlaty
Signo
Signo

Postprzez MrSiara » 4 marca 2012, 22:13

777maciek, szczerze zadnego z tych wzmakow bym nie polecil poszukaj cos uzywanego a lepszego np tu masz http://allegro.pl/xetec-4g-300-mk2-gwar ... 18566.html jest to 4 kanalowka i powinna dac rade i ten gosc ma kable wiec za jednym zamachem mozna kupic to i to i zostana 2 kanaly na suba albo trzeba wyczekac i moze sie uda wychaczyc kenwooda ps300t lub ps200
Skrzydlaty, http://allegro.pl/glosniki-helix-esprit ... 43047.html mysle ze beda dobrze dzialac i zostanie jeszcze co nie co na tylne glosniki :) albo szukaj cos z Rainbow SAX ale jesli kiedys myslisz nad zmiana wzmaka to kup Morel Tempo 6 do tej muzyki beda ok
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Skrzydlaty » 4 marca 2012, 22:26

Skrzydlaty
Signo
Signo

Postprzez MrSiara » 4 marca 2012, 22:30

ja mam tempo 6 (pierwszy link) i jestem z nich bardzo zadowolony tylko do nich bedziesz musial albo zmstkowac kanaly albo kiedys tam zmienic wzmak bo one maja 120 W RMS a Helixy 60W moim zdaniem Morele beda przyszlosciowe
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Skrzydlaty » 4 marca 2012, 22:35

Warto kombinować z przerabianiem AURY ? Pewnie na jakości straci się dużo...

ale na serii gra lepiej niż na tym Alpine... no i konsola traci na wyglądzie...
Skrzydlaty
Signo
Signo

Postprzez MrSiara » 4 marca 2012, 22:39

sluchaj moze miales zle ustawione radio? ale najlepiej zamontowac alpine nowe glosniki i wzmak i zobaczyc jak to wtedy gra a potem myslec nad grzebaniem w aurze. Ja osobisie pierwsze co zrobilem wywalilem radio i je zmienilem
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez hi_sound » 5 marca 2012, 15:07

Zawsze można wyciągnąć optyka z radia i podłączyć proca np pxa-600 żeby zachować fabryczną jednostkę :mrgreen:

-- 5 marca 2012, 15:07 --

Jeśli chodzi o radio, to na bank, miałeś coś źle poustawiane w tym Alpine. Wszystkie filtry i polepszacze FLAT/wyłączyć i na pewno będzie grało lepiej niż seria:) BTW te radia nie są takie proste w obsłudze:P Ściągnij manuala i dokłanie go przestudiuj.

-- 5 marca 2012, 15:07 --

Ze wszystkich podanych wyżej propozycji zdecydowałbym się na DLS R6A- najlepiej używka, bo można już tanio kupić... Ale do tego zestawu przydałby się "solidniejszy" wzmacniacz niż jakiś Magnat, Boschmann , czy inny Sony z serii XPLOD "3-mega waty, to już nie zabawka!", tylko np old Sony z serii XM (10020, 6020), Kenwood z serii PS (200, 300T), Alpine 3539, 3544 i jeszcze wiele innych...

Druga sprawa, myśląc o porządnych głośnikach z przodu, należałoby je wygłuszyć :)
hi_sound
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 5 marca 2012, 15:33

DLS R6A maja pozadnego kicka Morel znow gra kulturalniej i jest jedna roznica Morel teraz nowka kosztuje ok 450 zl a DLS uzywka tyle samo wiec najlepiej byloby posluchac oba zestawy i wtedy wybrac cos miedzy obiema opcjami fakt faktem wzmak nalezaloby wymienic na cos solidniejszego a co do optyka i procka dobra sprawa tylko droga i trzeba umiec ja ogarnac :) opcji multum nic tylko podjechac gdzies na spota i posluchac :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez hi_sound » 5 marca 2012, 16:34

Tak czy inaczej, Tempo i R6A nie należą do tej samej klasy sprzętu. R6A zdecydowanie stoi wyżej i nie jest to tylko moja opinia :) Nie prawdą też jest, że Tempo, grają kulturalniej, po prostu mają bardziej wycofanego kicka niż R6A :) Nie mniej jednak, zdecydowana większość zależy od samej aplikacji i reszty klocków. Samo wyprowadzenie optyka to mega problem, który potrafi ogarnąć garstka ludzi, a podłączenie samego proca nie jest trudne jeśli ma się manuala :mrgreen: Co innego ustawienie :evil:
hi_sound
Stella
Stella

Postprzez MrSiara » 5 marca 2012, 17:23

ja znam rozne opinie co do DLS i Morela ale kazdy ma swoja opinie :) wiem ze oba przetworniki potrafia dobrze zagrac :) dlatego tez twierdze ze warto posluchac przed kupnem. Kazdy glosnik gra inaczej w roznych autach :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez hi_sound » 5 marca 2012, 17:37

To prawda, co kraj to obyczaj i przy tej klasie przetworników ciężko jest generalizować. Jeden lubi Morela drugi DLS'a. Także jeśli jest taka możliwość, najlepiej posłuchać kilku aut i wyrobić sobie własną opinię.
hi_sound
Stella
Stella

głosniki

Postprzez mmkk91 » 8 maja 2012, 20:16

Witam! Stoję przed wyborem głośniczków do leona i nie wiem co wybrać :/ obecny zestaw to seria w przednich drzwiach z czego jeden woofer od strony kierowcy zepsuł się i gra tylko wysokimi tonami. w poprzednim leonie miałem 8 głośników seryjnych i radio aura, byłem zadowolony z dźwięku. teraz potrzebuje zestawu który zagra odrobine lepiej od oryginału. Radio to PIONEER DEH-8300SD i skrzynia HERTZ DBX-200a 160W RMS. Głośniki będzie zasilało radio, co wybrać?
Helix B 62C
JBL CS-6C
ALPINE SXE-1750S
mmkk91
Stella
Stella

Auto: Leon 1M ALH

Re: Sprzet audio.. jaki kupic

Postprzez MrSiara » 8 maja 2012, 20:53

pod radio helix ale lepiej dolozyc do wzmaka bo tak czy siak skrzynia bedzie ci to zagluszac :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez mmkk91 » 8 maja 2012, 21:00

tzn. skrzynie tak ustawiłem że fajnie się słucha nawet na tym jednym woferze i "trzech" tweeterach :D a w tylne drzwi dobrym rozwiązaniem będzie zestaw 2-drożnych głośników też od helixa?
mmkk91
Stella
Stella

Auto: Leon 1M ALH

Postprzez MrSiara » 8 maja 2012, 21:31

zamiast kupowac tylne glosniki lepiej przeznacz na wzmak do przodu maly niedrogi wzmak sony albo alpine albo kenwood bedzie lepszym rozwiazaniem niz tylne glosniki. a jak nie wzmak to wygluszenie zrobic a nawet bym zaczal od tego :) niz od wymiany glosnikow. A moze akurat seria zabrzmi na nowo
MrSiara
TopSport
TopSport

Jakie głośniki dobrac do aury

Postprzez dudy69 » 22 maja 2012, 17:33

Witam
Mam problem jak dobrać głośniki do aury cd (bez zmieniarki) 4x20W dotychczas miałem 2 głośniki z przodu Infinity kappa series 165mm 75W rms,225w ale zaczęły mocno charczeć co jest bardzo uciążliwe.Jakie proponujecie zakupić głośniki do aury cd???Chce żeby lepiej grały niż oryginalne.Mogę wydać na to do 200zl.Mam tez 2 pytanie jakie jest najlepszy sposób żeby móc sobie posłuchać mp3 na radyjku?Jest pare sposobów o których czytałem transmiter (gra na falach radia) ,transmiter track 66 (podłącza się z tylu radia) i przerabianie radia?Ktora opcja jest najlepsza,albo możecie znacie inne sposoby?Z góry dziękuje za odpowiedzi
dudy69
Stella
Stella

Auto: leon I

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja