Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

CB radio ---> jaka antena ??

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: CB radio ---> jaka antena ??

Postprzez olszu » 16 lutego 2013, 15:16

Tygrysek napisał(a):krótka piłka:
mam sirio ml 145, szukam zamiennika tej anteny (żeby funkcjonowała tak dobrze jak sirio), ale jak najkrótsżą...
triflex odpada.
propozycje?

Sirio Turbo 800. Miałem wcześniej MLkę, teraz mam Turbo i jest dużo lepiej. Mniej syfu zbiera, a zasięg jest cały czas dobry.
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez Tygrysek » 16 lutego 2013, 15:28

hmmm, kwota nie mała za te antene...
mój problem głównie tkwi w tym, że mam lenia w d... i nie chce mi sie ściągać anteny przed wjazdem do garażu.
musze grubo przemyśleć ten temat, bo z ML jestem mega zadowolony, a wywalac tyle kasy tylko po to, że nie chce mi się ściągac anteny... :-P
Kręcę wałki i dmucham balony
Obrazek

Był: niebieski ASV... na małym koksie by DYNOSOFT
Był: S-line na małym koksie by CTR
Jest: O2 RS black beast
Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Auto: 02 RS
Silnik: BMN 2.0

Postprzez olszu » 16 lutego 2013, 17:01

Przy turbo jest taki plus, że sama sie składa, jak wjedziesz do garażu.
Ja swoją ustrzeliłem w necie za 80 zł używaną w bdb stanie(Sam bat, podstawa pasuje od MLki).
Tu masz przykładową aukcje, która kończy się jutro. http://allegro.pl/sirio-turbo-blue-800-pl-84cm-oryginal-i3033141326.html.
Może ustrzelisz w dobrej cenie.
olszu
Sport
Sport

Postprzez Tygrysek » 25 lutego 2013, 14:48

dzięki za cynk... :-D

-- 25 lut 2013, o 14:48 --

olszu, antenka w moim posiadaniu :-D
teraz czekam, bo swoje radio musiałem oddać do serwisu (odbierało, ale jak nadawałem to ostro piszczało u innych). zobaczymy, co się zrypało.
mam nadzieje, że drobiazg, w przeciwnym razie będę musiał szukać też radia :evil:
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Postprzez olszu » 25 lutego 2013, 15:52

Tygrysek, bardzo fajna cena, mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze spisywac.
olszu
Sport
Sport

Postprzez Tygrysek » 25 lutego 2013, 17:57

fajnie, praktyczne składanie. jeden mały minusik: wkręciłem ją do magnesu z mlki i nie wkręciła się na maxa, tzn. została luka ok. 1 mm... tak u Ciebie też wyszło?
jak odbiore radio (lub zakupie nowe) wystroimy i zobaczymy jak się będzie sprawowała.
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Postprzez Misiek » 25 lutego 2013, 18:35

Tygrysek, to daj znać może i ja przemyślę zmianę. Na razie mam ml 145 + president tommy i wszystko ładnie śmiga, ale sporo śmieci zbiera i często radio szeleści jak spore zagęszczenie użytkowników CB, ale to pewnie wina tego że w radiu nie ma FM Gain ;/
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Tygrysek » 25 lutego 2013, 19:04

narazie radio w serwisie, ale jak będę zmuszony na nowe, to będzie takie bez szału... SQ, może zaszaleje i ASC (choć jak jak ktoś poszeleści, to ręcznie go skręcam i coś tam się domyśle co gadają)...
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Postprzez olszu » 25 lutego 2013, 19:33

Tygrysek napisał(a):fajnie, praktyczne składanie. jeden mały minusik: wkręciłem ją do magnesu z mlki i nie wkręciła się na maxa, tzn. została luka ok. 1 mm... tak u Ciebie też wyszło?
jak odbiore radio (lub zakupie nowe) wystroimy i zobaczymy jak się będzie sprawowała.

U mnie siedzi do końca.
Tam pod koniec gwintu w magnesie jest gumowa uszczelka. Zobacz czy ci gdzieś nie wypadła. Może przykleiła się do tamtego bata.
olszu
Sport
Sport

Postprzez swierg » 26 lutego 2013, 11:23

olszu napisał(a):Przy turbo jest taki plus, że sama sie składa, jak wjedziesz do garażu.

Faktycznie, mechanizm składania jest bardzo użyteczny. Jednak nie traktowałbym tego w ten sposób, żeby anteną szorować po dachu garażu tak długo, aż się złoży. U mnie dobrze po dobrym dokręceniu na przegubie składania, nie ma szans, żeby antena się złożyła. Jak dokręcę słabiej, to być może się złoży, ale wówczas przy wyższych prędkościach (powyżej 160) antena potrafi sama delikatnie się pochylić. Zatem polecam mocne dokręcanie anteny i składanie ręczne przed wiazdem do garazu. Mam Turbo 1000 na dużym magnesie Sirio.
swierg
Sport
Sport

Auto: Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez olszu » 26 lutego 2013, 12:39

swierg napisał(a):
olszu napisał(a):Przy turbo jest taki plus, że sama sie składa, jak wjedziesz do garażu.

Faktycznie, mechanizm składania jest bardzo użyteczny. Jednak nie traktowałbym tego w ten sposób, żeby anteną szorować po dachu garażu tak długo, aż się złoży. U mnie dobrze po dobrym dokręceniu na przegubie składania, nie ma szans, żeby antena się złożyła. Jak dokręcę słabiej, to być może się złoży, ale wówczas przy wyższych prędkościach (powyżej 160) antena potrafi sama delikatnie się pochylić. Zatem
polecam mocne dokręcanie anteny i składanie ręczne przed wiazdem do garazu. Mam Turbo 1000 na dużym magnesie Sirio.

Oczywiscie, ze nie powinno sie szorowac antena po dachu, bo sie uszkodzi, jak jest mocno dokrecona. Chodzilo mi o to, ze jest taka mozliwosc.
olszu
Sport
Sport

Postprzez Tygrysek » 26 lutego 2013, 19:16

olszu napisał(a):Tam pod koniec gwintu w magnesie jest gumowa uszczelka

mogę Cie prosić, aby pstryknął fotke.... bo wygląda na to, że u mnie nie ma takowej uszczelki... ori 145 pasuje do magnezu, a turbo już nie całkiem...
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Postprzez olszu » 26 lutego 2013, 20:02

Tygrysek, Teraz to nie mam za bardzo jak, bo wyjeżdżam w góry. U mnie jest taka podkładka jak na tym zdjęciu Obrazek.
Nie pamiętam czy to było przy magnesie od ML, czy przy bacie Turbo.
olszu
Sport
Sport

Postprzez Tygrysek » 27 lutego 2013, 00:39

no u mnie jej nie ma. przy magnesie nie ma, przy turbo też nie... ciekawe czy dostane ją osobno np. w serwisie.
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Re: Odp: CB radio ---> jaka antena ??

Postprzez swierg » 27 lutego 2013, 09:08

U mnie była identyczna podkładka przy bacie Turbo.

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
swierg
Sport
Sport

Auto: Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Tygrysek » 27 lutego 2013, 14:00

dowiedziałem się, że powinna taka być, zostaje mi szukać po sklepach/serwisach, ewentualnie na allegro mają (tylko szkoda za wysyłę płacić)
Obrazek

Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Postprzez Misiek » 27 lutego 2013, 14:04

Tygrysek, dopasuj w jakimś motoryzacyjnym :) To tylko uszczelka, ori czy inna wpływu na zasięg nie ma :D
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez misiu13093 » 12 marca 2013, 20:32

Ja mam Presidenta Ohio a on jest łamany przy promienniku. Także jak gdzieś wjeżdżam to składa się sama :) Ale zastanawiam się czy jej nie sprzedać :)
misiu13093
Stella
Stella

Auto: AUDI A3 8P SPORTBACK
Silnik: BKC 1.9

Postprzez Szymon_Zy » 16 marca 2013, 21:34

Ponieważ modowie są tu bardziej restrykcyjni niż na innych forach ponawiam post w chyba właściwym wątku:
Chodzi o uprzedzenie do magnesów na dachu:

Uprzedzony bo pod nim robi się syf (kurz + woda) i rysa się lakier. Gumę 2x w miesiącu trzeba by zmieniać. Na starym audi został po nim ślad. Zresztą magnes przy dużych prędkościach/wjeździe do garażu delikatnie się przemieszcza i rysa lakier (sprawdzone na wszystkich znajomych autach, które jeżdża non stop z radiem). Nie będę wspominał o łatwości kradzieży .....

Więc ponawiam pytanie jak optymalnie zrobić dziurę lub gdzie uchwyt w klapie aby przy otwieraniu antena nic nie zarysała lub wgniotła w dachu. Przypuszczam, że ktoś na forum już taki dylemat miał. Na triflexa nie mam ochoty. Niestety miejsca na radio w 1P też nie ma za dużo. Stare poszło z autem bo było za wielkie do tak małego autka.

PS. Myślę gdzie tu jakiegoś helikala wrzucić....
Szymon_Zy
Stella
Stella

Auto: Leon II 1.6 BSE LPG

Postprzez grabarz18 » 19 marca 2013, 14:11

Szymon_Zy napisał(a):Ponieważ modowie są tu bardziej restrykcyjni niż na innych forach ponawiam post w chyba właściwym wątku:
Chodzi o uprzedzenie do magnesów na dachu:

Uprzedzony bo pod nim robi się syf (kurz + woda) i rysa się lakier. Gumę 2x w miesiącu trzeba by zmieniać. Na starym audi został po nim ślad. Zresztą magnes przy dużych prędkościach/wjeździe do garażu delikatnie się przemieszcza i rysa lakier (sprawdzone na wszystkich znajomych autach, które jeżdża non stop z radiem). Nie będę wspominał o łatwości kradzieży .....

Więc ponawiam pytanie jak optymalnie zrobić dziurę lub gdzie uchwyt w klapie aby przy otwieraniu antena nic nie zarysała lub wgniotła w dachu. Przypuszczam, że ktoś na forum już taki dylemat miał. Na triflexa nie mam ochoty. Niestety miejsca na radio w 1P też nie ma za dużo. Stare poszło z autem bo było za wielkie do tak małego autka.

PS. Myślę gdzie tu jakiegoś helikala wrzucić....

Ale jaki to problem na dachu przykleić specjalne silikonowe "kółko", na które dopiero stawiamy antenę magnesową? Takie coś można dostać za grosze...
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez pietrek86 » 8 kwietnia 2013, 15:08

Czy montował ktoś już może u siebie taki wynalazek ?? Bo będę montował teraz to u siebie

http://allegro.pl/sirio-twin-car-cb-fm- ... 85361.html
pietrek86
TopSport
TopSport

Auto: Leon
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Szymon_Zy » 6 maja 2013, 10:06

Przykręcił ktoś uchwyt rb400 do leona 1P do klapy? Gdzie najdogodniej przymocować uchwyt na klapie?
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez ciagus » 25 maja 2013, 17:14

pietrek86 napisał(a):Czy montował ktoś już może u siebie taki wynalazek ?? Bo będę montował teraz to u siebie

http://allegro.pl/sirio-twin-car-cb-fm- ... 85361.html

I jak sprawuje się antenka?Też myślę zapodać u siebie taki wynalazek tylko z trochę krótszym promiennikiem.Obecnie mam Sirio Tajfun i jak dla mnie jest w zupełności wystarczający.
"Nie myli się tylko ten, kto nie robi nic" Obrazek
ciagus
Signo
Signo

Auto: Leon 1M

Postprzez Szymon_Zy » 30 maja 2013, 08:17

Jak to zamontujesz daj znać co i jak z kablem od anteny. Gniazdo RAKU2 trzeba zamontować i uciąć kabel oryginalny?
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez pietrek86 » 30 maja 2013, 12:47

Antenka sprawuję się na 6, zasięg porównywalny z ML145 i tu bez ściemy bo miałem i oryginalną sirio ML145 antena była skalibrowana komputerowo nie analogowo. Co do strojenia antena bardzo dobrze się stroi przez co ma bardzo dobry zasięg ( osiągi ).

Co do montażu jest z tym trochę pracy ale efekt końcowy rekompensuje wszystko.
Co do kabli nic nie ciąłem wtyk do cb radia jest tak zmontowany aby można było go bez problemu przewlec przez otwór w dachu jedynie trzeba otwór w dachu delikatnie spiłować pilniczkiem.
Przewody kleiłem razem ( taśma materiałowa - włoskowata) aby były łatwe do zamontowania zostawiłem około 1,5 metra na koniec nie sklejonego aby spokojnie przewlec je i rozmieścić przewód prowadziłem prawą stroną dachu i prawym słupkiem sprawę ułatwia wyjęcie schowka i obudowy pod kierownicą przynajmniej w moim przypadku bo radio montowałem w schowku pod kierownicą na stałe.

Co do przewodów polecam właśnie taśmę materiałową - włoskowatą nie będzie grzechotania w zimę podczas mrozu kiedy przewody zmarzną i robią się jak kamień

Antena FM odbiera o 50% lepiej niż oryginał ja mam u siebie dodatkowy wzmacniacz ponieważ nie ma oryginalnego radia Aura
pietrek86
TopSport
TopSport

Postprzez Szymon_Zy » 30 maja 2013, 20:23

Strojenie wpływa tylko na nadawanie. Nie ważne czy reflektometrem czy analizatorem częstotliwości. Odbierać możesz nawet karniszem ;-) Poprawę odczułeś bo antena jest w dziurze, a nie na magnesie więc ma lepszą przeciwwagę (w dodatku do przodu ze względu na lokalizację anteny). Jeśli masz główkę PL, przykręć tą ML-kę i możesz się zdziwić. Będziesz musiał ostro gaina skręcić ;-) Nie ma opcji aby 30 cm działało lepiej niż 145 ;-) Do miasta OK, w trasy lepiej coś dłuższego.

Czy w leo 1m antena ma w podstawie wzmaczniacz? Czy jest dopięta wtykiem, czy kabel leci prosto do radia? Mnie interesuje konkretnie 1p, bo to chyba zupełnie inny samochód. W OOOO B4 zrobiłbym to bez patrzenia, a 1P jest tak plastikowy i delikatny, że strach o to czy coś się nie urwie ;-)

U siebie zamierzam puścić radiową antenę tak jak szła oryginalną wiązką - tylko co ze wzmacniaczem? O ile rozumiem to oryginalne radio z mpCZY wystawia 12V dla przedwzmacniacza w podstawie anteny i ma wbudowany separator zasialania. Drugi zonk to przejście z TwinCar na RAKU2 - jak? Bo kabel CB poszedł by tylnim słupkiem do bagażnika..... te 4m kabla to trochę mało.

Ale czy żeby aż tak mieszać nie trzeba całej podsufitki ściągać?
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez pietrek86 » 30 maja 2013, 21:21

Szymon_Zy napisał(a):Strojenie wpływa tylko na nadawanie. Nie ważne czy reflektometrem czy analizatorem częstotliwości. Odbierać możesz nawet karniszem ;-) Poprawę odczułeś bo antena jest w dziurze, a nie na magnesie więc ma lepszą przeciwwagę (w dodatku do przodu ze względu na lokalizację anteny). Jeśli masz główkę PL, przykręć tą ML-kę i możesz się zdziwić. Będziesz musiał ostro gaina skręcić ;-) Nie ma opcji aby 30 cm działało lepiej niż 145 ;-) Do miasta OK, w trasy lepiej coś dłuższego.

Czy w leo 1m antena ma w podstawie wzmaczniacz? Czy jest dopięta wtykiem, czy kabel leci prosto do radia? Mnie interesuje konkretnie 1p, bo to chyba zupełnie inny samochód. W OOOO B4 zrobiłbym to bez patrzenia, a 1P jest tak plastikowy i delikatny, że strach o to czy coś się nie urwie ;-)

U siebie zamierzam puścić radiową antenę tak jak szła oryginalną wiązką - tylko co ze wzmacniaczem? O ile rozumiem to oryginalne radio z mpCZY wystawia 12V dla przedwzmacniacza w podstawie anteny i ma wbudowany separator zasialania. Drugi zonk to przejście z TwinCar na RAKU2 - jak? Bo kabel CB poszedł by tylnim słupkiem do bagażnika..... te 4m kabla to trochę mało.

Ale czy żeby aż tak mieszać nie trzeba całej podsufitki ściągać?

100 cm to nie 30 cm jak napisałeś
Co do przewodów prowadziłem podsufitką i słupkiem i spokojnie zostało jeszcze po 50 cm przewodu antenę kupowałem z 5 metrowym przewodem nie 4.
Ja u siebie zdjąłem całą podsufitkę, lepiej tak zrobić ponieważ bardzo łatwo ją przełamać.

Co do 1P nie wypowiadam się bo nie miałem go jeszcze w swoich łapkach.
Wracając do ML145 nie zdziwię się ponieważ tak jak już pisałem miałem tą antenę i swoje wiem po przetestowaniu kilku anten.
Ale nie wypowiadam się więcej bo widzę że są mądrzejsze wypowiedzi bez sprawdzenia tak naprawdę sprzętu :)
pietrek86
TopSport
TopSport

Postprzez Szymon_Zy » 31 maja 2013, 09:22

Rozumiem, że nie masz oryginalnej anteny twin car (38 cm), tylko zamienioną główkę na PL/DV w podstawie i do tego inną antenę? Nigdzie tego nie napisałeś. Czyli oryginalną instalację antenową radia zostawiłeś nieaktywną i odłączyłeś zasilanie przedwzmacniacza anteny?
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez Ufo » 31 maja 2013, 09:25

kupił antenę twincar w zestawie z omega 27
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!

Moja Furmanka-> viewtopic.php?f=32&t=38119 Obrazek
Ufo
TopSport
TopSport

Silnik: ARL 1.9

Postprzez pietrek86 » 31 maja 2013, 09:26

Co do anteny to mam teraz SIRIO OMEGA 27 black fajna antenka bo nawet nie rzuca się w oczy ze względu na jej czarny kolor.
Co do anteny oryginalnej przewód został odłączony i jest nieaktywny przewody o twin car zostały podłączone
pietrek86
TopSport
TopSport

Postprzez dreadlook » 31 maja 2013, 15:19

Sirio Omega 27, czy Sirio AS-100? Radyjko jakie mam to Yosan PRO-120. Ogólnie na krótkie trasy, do miasta. I na jakim magnesie to brać (jakiej średnicy, bo coś poczytałem, że jak dach nie jest prosty to lepiej za dużego magnesu nie dawać)?
dreadlook
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon

Postprzez olszu » 31 maja 2013, 17:16

dreadlook, Omega jest składana, co przydaje się przy wjeździe do garaży podziemnych.
Ja mam magnes od MLki, chyba 12,5 cm, z anteną Sirio Turbo 800, która jest podobnej długości i przy vmaxie mi nie spadła, także magnes trzyma dobrze.
olszu
Sport
Sport

Postprzez Szymon_Zy » 31 maja 2013, 18:38

Wez sobie Omega 27 jak na DV, lub na PL Turbo 1000 (115 cm) - super szybko i łatwo się składa. Yosana daj do poprawki squelch. Zupełnie inne radio jak raz ustawisz to jeździsz cały czas i nie kręcisz (przynajmniej u mnie w mieście) w drodze do domu na wieś czasem odkręcam trochę.
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez ciagus » 31 maja 2013, 20:58

Szymon_Zy napisał(a):Jak to zamontujesz daj znać co i jak z kablem od anteny. Gniazdo RAKU2 trzeba zamontować i uciąć kabel oryginalny?

Oryginalny kabel od anteny fm leży sobie pod podsufitką.W komplecie z podstawą miałem 5 metrów kabla do CB i do FM także spokojnie wystarczy.Zrobiłem dokładnie tak jak pietrek86 tylko z tą różnicą że zamiast Omegi wstawiłem T3-27.Dziś zrobiłem inne mocowanie anteny do główki DV bo odkręcenie motylka dla "lepkich rączek" to raptem 5 sekund.

Obrazek
ciagus
Signo
Signo

Postprzez pietrek86 » 31 maja 2013, 21:51

Co do śrubki zabezpieczającej osobiście polecam coś takiego
CBPAWEX Śruba do anten DV z zabezpieczeniem

http://allegro.pl/cbpawex-sruba-do-ante ... 83812.html
pietrek86
TopSport
TopSport

Postprzez dreadlook » 1 czerwca 2013, 09:31

A jeśli chciałbym coś jeszcze krótszego jak Sirio AS-100 i w tych pieniądzach, co równie dobrze by się sprawowało?
dreadlook
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon

Postprzez Szymon_Zy » 1 czerwca 2013, 10:57

A co jest ze wzmacniaczem? Czy w stopce jest jakiś wzmacniacz? Czy odbieracie pasywnie - jeśli tak to jakie efekty?

Czy radio z mp3 seata 1p wystawia zasilanie samo, czy jest jakiś separator, który podaje +12V?

Krótsze od AS100 masz helikale, ale są sztywne i mogą gwizdać.
Szymon_Zy
Stella
Stella

Postprzez ciagus » 1 czerwca 2013, 14:46

dreadlook napisał(a):A jeśli chciałbym coś jeszcze krótszego jak Sirio AS-100 i w tych pieniądzach, co równie dobrze by się sprawowało?

Możesz zainteresować się antenką Sirio Super 70. Jest krótsza od AS-100 i ma dobrą opinię.Ja mam helikalną i owszem lubi sobie pogwizdać, ale wcześniej miałem Tajfuna i również gwizdała.

Szymon_Zy napisał(a):A co jest ze wzmacniaczem? Czy w stopce jest jakiś wzmacniacz? Czy odbieracie pasywnie - jeśli tak to jakie efekty?

W stopce jest antena pasywna i porównywalnie odbiera z oryginalną, która miała w stopce wzmacniacz.
ciagus
Signo
Signo

Postprzez arnonim » 12 czerwca 2013, 08:36

Panowie mam zamiar kupić antenę Sirio Omega 27 na magnesie i chciałbym abyście udzielili mi odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:
- czy główka DV jest wykonana z plastiku czy z metalu
- czy częste "łamanie" anteny przed każdym wjazdem do garażu nie spowoduje, że zaczep się wyrobi i antena nie będzie się trzymała
- mechanizm składania polega na przeskakiwaniu na trybach, czy podczas jazdy sama się nie składa ?

z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
arnonim
Stella
Stella

Auto: Peugeot 308
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Ufo » 12 czerwca 2013, 11:16

dv jest metalowe
częste składanie spowoduje wyrobienie się ząbków, mechanizm składania nie pozwoli się składać samoczynnie no chyba że nie dokręcisz śruby/ motylka
-Piłeś?? Nie jedź!!

Ufo
TopSport
TopSport

Postprzez untaztood » 12 czerwca 2013, 19:22

Lepiej chowajcie swoje antenki podczas burzy...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez olszu » 12 czerwca 2013, 20:15

:x gdzie ta dziura, na dachu ? Jak to się stało?
olszu
Sport
Sport

Postprzez Ufo » 12 czerwca 2013, 20:40

no w dachu jakiegoś kombiaka astra 2?
o lol nie spodziewałem się że taką dziure wyjeb....
-Piłeś?? Nie jedź!!

Ufo
TopSport
TopSport

Postprzez untaztood » 12 czerwca 2013, 20:56

To Peugeot 307, a dziura to efekt wczorajszego uderzenia pioruna w bat anteny CB na autostradzie koło Krakowa
untaztood
FR
FR

Postprzez Ufo » 14 czerwca 2013, 16:39

co to była za antena? z autem nic się nie stało? nie zwariowała elektronika ani nie zgasło?
jaki tam silnik jest?
-Piłeś?? Nie jedź!!

Ufo
TopSport
TopSport

Postprzez untaztood » 14 czerwca 2013, 16:59

Auto poszło na szkodę całkowitą - padło wszystko - od akumulatora po czujniki od ABS.
untaztood
FR
FR

Postprzez Ufo » 14 czerwca 2013, 17:11

jaki silnik?
-Piłeś?? Nie jedź!!

Ufo
TopSport
TopSport

Postprzez untaztood » 14 czerwca 2013, 17:19

1.6 hdi
untaztood
FR
FR

Postprzez Ufo » 14 czerwca 2013, 17:26

i co za antena to była
-Piłeś?? Nie jedź!!

Ufo
TopSport
TopSport

Postprzez arknaw » 10 grudnia 2013, 20:02

Odświeżę temat. Ma ktoś zdjęcie leona z Sirio Turbo 1000 i Turbo 800. Przymierzam się do 1000 ale boję się że auto będzie wyglądało jak trolejbus :mrgreen:
arknaw
Stella +
Stella +

Silnik: ASV 1.9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja