Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ufo22222 napisał(a):pawełek87 fakt masz rację ale jeśli lubi pomykać na granicy 200 km/h to as pofrunie z dachu jak rakieta w tym wypadku jedynie omega ale też nie można jej do końca ufać ja z omegą zapinam tak do 200 raz się zdażyło 210 bo o niej zapomniałem a wiesz co się stanie gdy spadnie magnes![]()
zacząć od dobrego punktu zaczepienia czyli od porządnego magnesu no chyba że nie chcesz magnessu to zostaje dziurka..
jak z odbiorem FM i CB w tym triflexie?untaztood napisał(a):Do tego swobodnie mogę jechać na południe Europy, nie bojąc się że w Austrii ktoś mnie zgarnie za brak pozwolenia na CB
pawelek87 napisał(a):Co do triflexa to CB będzie działać rzeczywiście jako typowy antymisiek, jakość na FM też spadnie.
B. napisał(a):stawiałem w tym samym miejscu nowy leon nie ma anteny na dachu
B. napisał(a): w samochodzie ojca mam taką samą antenę i bez żadnego strojenia efekt jest super
B. napisał(a):pomiaru dokonywał pracownik serwisu jakiś zaawansowany model podpinał sam miernik i stroił na częstotliwości 19 kanału
Sprawdzam podpięcie a tam źle zamontowane kable gorąca żyła szła na masę a masa na promiennik odwrócone przyłącze(tak pan w serwisie ustawiał antenę)
tolo napisał(a):filmik ktory warto ogladnac poniewaz moze rozwiac pewne watpliwosci![]()
czesc 1
http://www.youtube.com/watch?v=oY2rJW_deXU
czesc 2
http://www.youtube.com/watch?v=NaRrTzAqlTU
Tygrysek napisał(a):2. popchnąć oba baty, dołożyć i kupić nową kompletną 1000
Tygrysek napisał(a):koleś w serwisie tłumaczył mi jeszcze, że moja antena mocno wysilała radio, że coś tam z amperami, zamiast w okolicach 1,1 się kształtować to było prawie 2.
Tygrysek napisał(a):dodam, że podmienialiśmy anteny:
daliśmy nowy magnes do mojej sirio i było ok, daliśmy inny "nowy" bat na mój magnes i zonk.
kombinacji było wiele, cały czas stawało na magnesie.
Lesoto napisał(a):Triflex?
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości