Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana głośników w 5f

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Wymiana Audio w 5f

Postprzez MrSiara » 16 grudnia 2015, 22:44

wiesz co ja np mam zestaw skladajacy sie z zestawu 3 droznego tzn woofery w drzwiach sredniotonowe i wysokotonowe w slupku do tego procesor alpine i sub w bagaju i jestem z tego calkowicie zadowolony niestety nie mialem przyjemnosci posluchac systemu w BMW ale podejrzewam ze za kwote ktora trzeba bylo doplacic w salonie za takowy system mozna by smialo zrobic lepsze jakosciowo granie
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Reklama

Postprzez daniel28 » 16 grudnia 2015, 22:48

Dopłaty pewnie z 60 tyś :) Zrobił by :) Ty masz 3 way aktywnie i jesteś zadowolony a tam jest wszystko idealnie względem siebie pocięte ;)
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez boban » 16 grudnia 2015, 22:52

hehe, jakby mnie ktoś zaczął gadać w bagażniku to bym się wystraszył :D , oczywiście to był żart... to o czym Ty piszesz to zupełnie inna bajka i oczywiście kwestia gustu, też kiedyś słuchałem w Mercedesie systemu Harman Kardon ( kilkanaście głośników itd ) i brzmi to rzeczywiście spektakularnie, ale dla mnie przekombinowane. W domu też mam system audio oparty o poczciwe klocki NAD'a i kolumny Audiophysic i żadne Dolby Surround, 5.1 itd mnie nie przekonują, co wcale nie znaczy że to neguję, absolutnie nie. Jeden lubi to drugi co innego. Poza tym ja zawsze siedzę z przodu :D

-- 16 grudnia 2015, 23:52 --

A co wzmacniacza cyfrowego to cenowo porównywalny do analogu tylko mnie chodziło o jego jakość bo jest zdecydowanie mniejszy od tradycyjnych i łatwiej go będzie zabudować gdzieś , poza tym ma wejście Hi-input więc z podpięciem radia nie będzie kłopotu...
boban
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon X-perience
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez MrSiara » 16 grudnia 2015, 22:52

a po czym stwierdzasz ze np u mnie nie jest wszystko pociete idealnie wzgledem siebie? i uwierz mi nie jeden system 2-way potrafi zrobic robote wszystko zalezy od uzytych przetworników i odpowiednie wystrojenie
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 16 grudnia 2015, 22:57

A jeśli @MrSiara chodzi o Cerwin Vega to jeśli mnie pamięć nie myli to kanadyjskie kolumny i pamiętam lata wstecz jak u kumpla słuchaliśmy podpiętych pod wzmacniacz Accuphase'a to bas powalał na kolana... a ojciec kumpla to był zapalony audiofil, który notabene wkręcił mnie w całą tą zabawę i do dzisiaj finansowo cierpię :mrgreen:
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 16 grudnia 2015, 23:01

Źle mnie zrozumiałeś :) Miałem na myśli to co napisałeś . 2 wey potrafi zagrać, 3 wey to już coś, ale już prologic wszystko zapiete na ostatni guzik :)

-- 16 grudnia 2015, 23:01 --

boban napisał(a):A jeśli @MrSiara chodzi o Cerwin Vega to jeśli mnie pamięć nie myli to kanadyjskie kolumny i pamiętam lata wstecz jak u kumpla słuchaliśmy podpiętych pod wzmacniacz Accuphase'a to bas powalał na kolana... a ojciec kumpla to był zapalony audiofil, który notabene wkręcił mnie w całą tą zabawę i do dzisiaj finansowo cierpię :mrgreen:

Witaj w clubie :) sprzedałem kiedyś motor by kupić wzmacniacz Cambridge + mission + kable z miedzi beztlenowej z dodatkiem złota :) Gra do dziś . Motor by się pewnie popsuł :)
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez MrSiara » 16 grudnia 2015, 23:03

a procek Alpine nie zapina na ostani guzik? masz pelne pasmo sterowania mozesz wszystko wyregulowac ustawic tak samo jak zestaw w BMW :) kazdy glosni tniesz odpowiednimi pasmami robisz im odpowiednie przesuniecia czasowe ( korekcje) mozesz tez dołozyc glosnik centralny itp itd :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 16 grudnia 2015, 23:08

dobra miało być o audio w 5f zaraz nas wymoderują :x , ale choroba Audio jest nieuleczalna i pozostawia trwały ślad na psychice... jak zacząłem kołdry puchowe w rogach pokoju upychać i wytłaczanki po jajkach kleić po ścianach to moja mama zwątpiła :mrgreen:
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 16 grudnia 2015, 23:14

Bez wątpienia, miałem kiedyś 3 wey na radiu z wbudowanym prockiem pioneer dhe 88rs i byłem przeszczęśliwy, więc u ciebie jest na pewno jeszcze fajniej. Jak będziesz miał okazje posłuchać audio professional logic to mnie zrozumiesz co miałem na myśli. Od BMW 7 e66 w góre :)
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez MrSiara » 17 grudnia 2015, 22:12

wbudowany procek w 88rs jest fajny ale mimo wszystko ma mniej rozbudowany proc niz procek Alpine ale wracajac do tematu
boban, podpytałem o te cyfrowe wzmaki i jedyne jakie chwalą to cyfrowe z Alpine
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 17 grudnia 2015, 22:17

hmm... no też mam o nich pozytywne opinie ale koszt jest sporawy.... znalazłem coś takiego jeszcze http://allegro.pl/rainbow-dream-4-extra ... 73831.html na papierze wygląda bardzo ok., ale papier nie gra. Nie mogę znaleźć żadnych opinii, a brac tak w ciemno to bida troszke...Fajny jest bo ma wszystko czego potrzebuję i jest niewielki do schowka bym go upchnął...dzięki za pomoc
boban
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 17 grudnia 2015, 22:24

ogólnie firma Rainbow jest bardzo dobra na ale jak sam mowisz wydac prawie 800 zl i sie okaze ze nie bedzie jak trzeba to trochu lipa nie wiem skad jestes ale moze masz w okolicy jakis sklep albo zaklad CA by miec mozliwosc odsluchu
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 17 grudnia 2015, 22:34

no właśnie nie mam zbytnio możliwości odsłuchu, ale może uda się "wypożyczyć" na odsłuchy i ewentualnie zwrócić, gadałem z gościem ze sklepu CA i powiedział że mi ewentualnie wyśle jakiś z ekspozycji na testy, może się uda. Liczę też na to że Rainbow by jakiegoś gówna nie wypuścił, a ten byłby idealny bo jest "malutki" i nawet Remote nie potrzebuje bo po sygnale jest wzbudzany ...hmmm...muszę się z tym przespać...a tak na marginesie el compy 6 powoli się rozkręcają, jeszcze trochę wygrzewanka i myślę że będzie już całkiem ok :-D . Ale przyznasz że ten Rainbow fajnie się prezntuje :-) ..... gadałem z gościem z Bassera i mówił że to ostatnio montowali http://sklep.basser.pl/pl/wzmacniacze/5 ... alowy.html i zdziwieni byli jak daje radę, a Rainbow przy tym to olbrzym :-D
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 17 grudnia 2015, 23:25

Na twoim miejscu zaryzykował bym rainbowa . Nie słuchałem , nie widziałem, ale po tej firmie szitu bym się nie spodziewał. Cena też nie jest niska, to nie wyznacznik ale za coś tam się płaci.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 19 grudnia 2015, 13:58

jak coś się urodzi to dam znać...

-- 19 grudnia 2015, 14:58 --

słuchałem, gadałem, na dzień dzisiejszy faworyci to : http://allegro.pl/dls-x-a30-mocny-jakos ... 94986.html i subik http://allegro.pl/focal-sub-p25db-uderz ... 89620.html

szukam miejsca na wzmaka gdzieś z przodu, jak nie to bagażnik....
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 19 grudnia 2015, 14:32

Świety zestaw, jak wrażenia ? Jakie masz seria audio, masz suba ?
Dobra okazja cenowa.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 19 grudnia 2015, 14:40

nie mam właśnie suba i mam podstawowe radio media system colour, czyli bez CD :-x , przy zamówieniu tego nie sprawdziłem i nawet nie wiedziałem...mam tylko nadzieję że nie różni się bebechami jakoś na minus od innych jednostek, które są w Seacie.... wrażenia fajne, fajnie się ten DLS zgrywa z tym Focalem, tylko wzmak jest spory i raczej odpada zabudowa z przodu....jeśłi chodzi o muzykalność to odradzili mi Rainbowa chociaż osobiście go nie słuchałem....ten DLS ponoć b.dobrze współpracuje z radiem po Hi-input
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 19 grudnia 2015, 15:00

Fajnie że ma autostart. Ciekawe jaki ma pobór w standby, takie rozwiązanie pobiera więcej niż jest to w trybie tradycyjnym odpalanym +12 ( o ile coś pobiera ) jak użytkujesz auto codziennie to nie będzie problemem. Wzmacniacz zamontuj na tytyrytki w kole dojazdowymi, na lewarek kup styropian taki jaki jest w wersji z subem, będziesz miał wtedy wolny środek na wzmaka. Albo zrezygnuj z koła. Przez 12 lat i pokonaniu około miliona kilometrów nigdy nie korzystałem z koła zapasowego. Ty bardziej ,że są mobilne wulkanizacjie - dzwonisz w nocy o północy i jedziesz dalej :) Więc może zrobisz sobie tam fajne miejsce na graty i wzmaka.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 19 grudnia 2015, 15:01

no ten autostart to dobra funkcja bo u kumpla w mondeo jest tak że jest kłopot z Remote i jak auto jest bez zapłonu to mu idzie samo radio bez suba , a tu jest wzbudzany po sygnale z głośników...Co do miejsca to sprawdzę jeszcze pod schowkiem albo pod fotelem pasażera, jesli nie zostaje bagażnik....
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 19 grudnia 2015, 15:34

Kup rzep samoprzylepną i masz problem rozwiązany:) znajdziesz miejsce i zamontuj. Bardzo mocne połączenie.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 20 grudnia 2015, 21:45

hehe spoko coś będę dumał, ale dzisiaj muszę słupki zdemontować i tweetery wymienić...dzięki za sugestie :-D

-- 20 grudnia 2015, 16:36 --

Dzisiaj przyszła pora na tweetery... generalnie robota prosta i w miarę szybka. Demontaż słupków bez większego kłopotu. Jakość fabrycznych tweeterów w porównaniu do nowych jedwabnych kopułek jest zdecydowanie na minus. Po wymianie wysokie tony zyskały rozmach i nie męczą...

Obrazek
Obrazek

fabryczny tweeter
Obrazek

po wymianie

Obrazek

w związku z tym, iż fabrycznie tweeter nie jest połączony w drzwiach z wooferem, a nie chciałem kombinować z nowym kablem, przerobiłem zwrotnicę i umieściłem w słupku

Obrazek
Obrazek

-- 20 grudnia 2015, 22:45 --

znalazłem Cuprę zrobioną w "Bariera Dźwięku " https://www.facebook.com/barieradzwieku ... =3&theater ... taka zabudowa też jest fajna, co prawda pozbywamy się zapasówki ale bagażnik w pełni funkcjonalny.... ciekawe czy ktoś z forum ?? Jeśli tak to proszę o kontakt na pw...
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 21 grudnia 2015, 10:23

Świetne wykonanie, ciekawe jaka cena. Pisałem ci wczesniej, że koło zapasowe to zbędne wyposażenie auta. Myślałeś sam zrobić taki projekt ? Laminat + mdf+ materiał . Nie jest to trudne, ale pracochłonne i toksyczne.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 21 grudnia 2015, 10:54

tam prawdopodobnie nawet koło jest, a sub umieszczony jest we wnęce....Co do zrobienia samemu to myślałem, kiedyś się trochę bawiłem z żywicą, ale chyba odpuszczę, muszę na spokojnie temata przemyśleć....są też gotowe zabudowy, muszę pomierzyć wszystko na spokojnie ...... np. http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-fit-b ... asowe.html
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 21 grudnia 2015, 11:29

Faktycznie koło zapasowe zostało. Wykorzystano typ obudowy jaki podałeś, podniesiono podłoge min o 10 cm. Spodziewał bym się 30 kilo dodatku a nawet więcej. Hmm ciężki temat. Może jednak mała skrzynia. Projekt wygląda super, ale cena - obstawiam około 3000 zł. Jeżeli kosztowało by to 2500 - 2000 zł można rozważyć.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 21 grudnia 2015, 11:38

Wysłałem zapytanie zobaczę z ciekawości..., a jesteś pewien że koło zostało? To wtedy byłoby super zero "strat" :-D
boban
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 21 grudnia 2015, 11:49

Takie pytanie laika - po co daje się dystans?

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez daniel28 » 21 grudnia 2015, 11:51

Myślę że zostało koło. Wystarczy powiedzieć że chcesz koło zostawić i zostanie, podłoga się podniesie a ty będziesz miał pusty,płaski ale trochę mniejszy bagażnik :-P Koło to zbędny dodatek, ale przy wysokości opony 40 mm, można to jednak jeszcze rozważyć. Tak zapewne zrobił właściciel prezentowanej cupry :-D

-- 21 grudnia 2015, 11:51 --

bmelon napisał(a):Takie pytanie lajka - po co daje się dystans?

Pozdrawiam,
GB

W którym miejscu dystans :-P :?:
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez bmelon » 21 grudnia 2015, 11:55

Pod głośnik.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez boban » 21 grudnia 2015, 11:57

daniel28 napisał(a):Myślę że zostało koło. Wystarczy powiedzieć że chcesz koło zostawić i zostanie, podłoga się podniesie a ty będziesz miał pusty,płaski ale trochę mniejszy bagażnik :-P Koło to zbędny dodatek, ale przy wysokości opony 40 mm, można to jednak jeszcze rozważyć. Tak zapewne zrobił właściciel prezentowanej cupry :-D

-- 21 grudnia 2015, 11:51 --

bmelon napisał(a):Takie pytanie lajka - po co daje się dystans?

Pozdrawiam,
GB

W którym miejscu dystans :-P :?:

W ST jest podwójna podłoga i nie wiem czy podnosili bo wtedy ta płyta podłogi mogłaby się nie zmieścić....zobacze czy odpiszą i wtedy obgadam szczegóły ewentualnie...pewnie że koło można wywalić, ale jakby się dało zostawić to niech będzie jeść nie woła, a zawsze może się przydać, chociaż ja też nie pamiętam kiedy wymieniałem, a już trochę latek śmigam :-)

-- 21 grudnia 2015, 12:57 --

bmelon napisał(a):Pod głośnik.

Pozdrawiam,
GB

generalnie żeby usztywnić zamocowanie głośnika i zrobić mu najlepsze warunki pracy....w profi instalacjach używa się nawet dystansów ze stali albo aluminium
boban
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 21 grudnia 2015, 12:03

A pod oryginalne głośniki jest sens ich stosowania. Chciałem wywyciszyć drzwi i być może wtedy dodałabym również dystans.

A mate na blachę drzwi jest się wstanie wcisnąć na całość bo otwór jest tylko na części.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 21 grudnia 2015, 12:11

W ST jest podwójna podłoga i nie wiem czy podnosili bo wtedy ta płyta podłogi mogłaby się nie zmieścić.

To już trzeba zapytać jak oni to zrobili, mogli całkowicie wyrzucić seryjną podłogę i wykonać własną dobierając idealny kolor tapicerki - żaden problem.

-- 21 grudnia 2015, 12:11 --

bmelon napisał(a):A pod oryginalne głośniki jest sens ich stosowania. Chciałem wywyciszyć drzwi i być może wtedy dodałabym również dystans.

A mate na blachę drzwi jest się wstanie wcisnąć na całość bo otwór jest tylko na części.

Pozdrawiam,
GB

Możesz zostawić dystanse a nawet musisz bo nie wiem czy nie są integralną częścią głośnika. Mate upchasz bez problemu delikatnie uszkadzając sobie dłonie. Ciesz się że jest tam mało otworów montażowych, sprzyja to bardzo akustyce.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 21 grudnia 2015, 12:14

bmelon napisał(a):A pod oryginalne głośniki jest sens ich stosowania. Chciałem wywyciszyć drzwi i być może wtedy dodałabym również dystans.

Pozdrawiam,
GB

pod seryjne nie dasz rady bo są połączone na stałe z plastikowym dystansem fabrycznym....maty dasz radę wcisnąć przez otwór zamknięty tym plastikiem fabr. i przez otwór głośnika... ja wykleiłem cały tył od brzegu do brzegu..
boban
Sport
Sport

Postprzez Łukasz Cupra280 » 31 grudnia 2015, 12:04

Nie zdążyłem się pochwalić ale zdjęcia możecie zobaczyć na Fb bariery dźwięku1 jedyna cupra u nich zrobiona- gra pięknie i jakość wykonania tez super- kasa oczywiście duża ale auto zostaje u mnie na kilka lat wiec nie żałuje. W nowym roku podrzucę zdjęcia i trochę opisu
Łukasz Cupra280
Stella
Stella

Auto: Cupra 280

Postprzez boban » 31 grudnia 2015, 12:25

Łukasz Cupra280 napisał(a):Nie zdążyłem się pochwalić ale zdjęcia możecie zobaczyć na Fb bariery dźwięku1 jedyna cupra u nich zrobiona- gra pięknie i jakość wykonania tez super- kasa oczywiście duża ale auto zostaje u mnie na kilka lat wiec nie żałuje. W nowym roku podrzucę zdjęcia i trochę opisu

ja jestem zainteresowany, więc poczekam cierpliwie.. :-D
boban
Sport
Sport

Postprzez esde » 1 stycznia 2016, 12:36

To pewnie już widzieliście: https://www.youtube.com/watch?v=3aKvpIcAkqk
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez boban » 1 stycznia 2016, 13:18

Dokładnie, chyba jedyna tak obszerna dokumentacja, reszta co znalazłem to drobiazgi...
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 1 stycznia 2016, 14:45

Pełna profeska, ale zapewne z 10 tyś € . Da się taniej z lepszych klocków. Trochę poniosło montażystów, moim zdaniem instalacja na wyrost, zabezpieczenia jak dla przydomowej elektrowni. Po co drugi akumulator przy takich mocach? Standardowy jest wystarczający ( dedykowany dla aut z systemem start×stop + mocny alternator)
Meloman v audiofil - da się to zrozumieć :-D
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 1 stycznia 2016, 14:51

kto bogatemu zabroni ? :mrgreen: Zresztą wiesz jak to jest budując taki system każdy ma jakieś wizje, jak kucharz przygotowujący danie...jednemu smakuje drugiemu mniej...Ale odwalone kawał roboty...Mnie osobiście taka zabudowa w słupkach nie podchodzi, ale zapewne uzyskany efekt jest wart takiego umieszczenia...
boban
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 1 stycznia 2016, 15:30

Ktoś przy tej instalacji musiał mieć wyborne uchu i portfel :)
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 1 stycznia 2016, 15:44

:-D
boban
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 1 stycznia 2016, 18:29

Jak do tego bagażnika załadować 3x skrzynka piwa?

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 1 stycznia 2016, 23:00

bmelon napisał(a):Jak do tego bagażnika załadować 3x skrzynka piwa?

Pozdrawiam,
GB

Trzeba pójść na kompromis.
Jeden joit i trzy piwa :-D
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez verton91 » 3 stycznia 2016, 11:59

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak dokładnie pociągnąć przewód dodatni od akumulatora do bagażnika? (najbardziej chodzi mi o przebicie się z komory silnika do wnętrza)
jutro kupuje sub aktywny do bagażnika żeby trochę wzmocnić niskie tony i nie wiem czy brać się samemu za ciągniecie tego przewodu czy lepiej oddac do serwisowi. takie samo pytanie tyczy się przewodu remote - da się jakoś wyprowadzić takowy ze skrynki bezpieczników? nie przeszkadza mi że sub bedzie wtedy dzialal tylko na wlaczonym zaplonie - z tego co wiem z radia nie da wyprowadzic sie przewodu remote.
z gory dziekuje za podpowiedzi.
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez daniel28 » 3 stycznia 2016, 13:02

Przewodem + da się przejść od strony kierowcy, jest tam otwór przez który wchodzą główne przewody ( grube czerwone) potrzebny ci będzie średniej grubości drut , przyklejasz do niego swój kabel, smarujesz olejem roślinnym :-D i działasz. Drut wyjdzie ci w okolicy akumulatora, patrząc od przodu auta po lewej stronie. Jak juz będziesz koło aku, zdemontuj przykrywkę od głównych kabli obok samego aku. Jest tam wolne miejsce na dodatkowy przewód- wolna śruba , musisz mieć dodatkową nakrętke z podkladką.
Masę możesz wziąść z tylnego mocowania gniazda na pasy bezpieczeństwa. Musisz zdemontować kanapę, siedzisko. Jak odkręcisz gniazdo, papierem sciernym usuń pożądanie lakier w miejscu mocowania, później po przykręceniu psiknij sprajem. Połączenie musi być idealne. Jak będzie za słabe- kontakt kabla z karoserią - wzmacniacz pobierze masę z radia przez minus kabla głośnikowego i upali się coś w radiu. Więc pamiętaj o tym połączeniu i zrób solidną masę.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez verton91 » 3 stycznia 2016, 15:17

Bardzo ważne informacje.
Dzieki ! :)
Narazie delikatnie z audio - sub aktywny Blaupunkt GTB 8200A, slyszalem jak to gra u znajomego i w zupelnosci mi wystarczy.
Jak przyjdzie wiosna, zabiorę się za wyciszenia.

Orientujesz się jak zrobić z tym remote ?
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez daniel28 » 3 stycznia 2016, 16:18

Szukałem remote po odpaleniu radia, nic nie znalazłem. Pisałeś, że nie przeszkadza ci odpalanie po zapłonie, więc podłącz się pod + zapalniczki. Wyciąg zapalniczke, całe gniazdo i tam od tyłu ( jak by to nie zabrzmiało :-D ) podepnij się przewodem.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez sdss » 3 stycznia 2016, 16:21

Zapalniczka ma zasilanie po stacyjce?
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez boban » 3 stycznia 2016, 16:24

tak
boban
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 3 stycznia 2016, 22:21

jak dla mnie szkoda wydawac kase na takiego blaupunkta ale jesli tobie sie widzi profil jego gry to ok :) ile taki blaupunkt?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez boban » 3 stycznia 2016, 22:27

boban
Sport
Sport