Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
vitek777 napisał(a):zdejmujesz plastiki pokrywy bagaznika i zalewasz wszystkie spinki klejem na ciepło powinno pomóc. Ogulnie załozyc potem te plastiki to prze**** sprawa takze ja juz sie tego nie dotykam
różnego rodzaju brzęczących dźwięków dochodzących z boczków
Sober napisał(a):Jakoś ja mam wymienione głośniki i podpięte pod wzmaczniacz. Na razie bez wytłumień i jakoś nie pierdzą te elementy które wymieniłeś. Stąd sugestia, że pewnie masz na maksa podbity bas. Co mogło mieć sens w przypadku seryjnych pierdków, a nie ma sensu w przypadku lepszych głośników. Chyba, że lubisz słuchać bardzo głośno - wtedy zostaje Ci tylko skrzynia do bagażnika, bo nawet hardcorowe mody Ojca niewiele Ci dadzą.
No właśnie pomyślałem o jakimś specyfiku w postaci pasty, bo to byłoby wygodne do nałożenia w trudno dostępnych miejscach styku plastików z innymi materiałami, ale na allegro za bardzo nic konkretnego nie znalazłem, podjadę jeszcze do jakiegoś sklepu car audio. Masz jakiś sprawdzony, który mógłbyś polecić?Arci9 napisał(a):mawrel, zajmij sie wygłuszeniem tapicerki, albo specjalna pastą(allegro, specjalistyczne sklepy car audio) lub chociaż matami, ja uzywam Dynamate Lite.
Trzeba obkleić od środka dokładnie całą tapicerkę drzwi.
Innym wyjściem jest "wyciągnięcie" głośników po za tapicerkę,lecz wiąże się to z przerobieniem boczków i dystansów.Teraz głośniki zwłaszcza przy większym natężeniu dźwięku grają prosto w boczek i dlatego wszystkie "luzy" dokładnie słychać.
Na początek usztywnił bym tapicerkę
mawrel napisał(a):Masz jakiś sprawdzony, który mógłbyś polecić?
Staszek20VT napisał(a):Kurcze, bardzo ładna robota. Jakich mat używałeś?
niq napisał(a):http://allegro.pl/dynamat-xtreme-wedge-pak-krakow-wygluszanie-i1523128004.html
http://allegro.pl/mata-st...1522194685.html są dużo tańsze, i na 100% dużo lepsze niż to co Ty pokazałeś. Jednak nie można ich porównywać do dynamatu.
MrSiara napisał(a):777maciek, dodam ci ze jesli kupisz te maty jako derugi to w tej cenie dostaniesz maty stp gold ktore sa lepsze niz w podanym linku
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości