Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wygłuszenie

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Wygłuszenie

Postprzez vitek777 » 13 stycznia 2007, 20:24

zdejmujesz plastiki pokrywy bagaznika i zalewasz wszystkie spinki klejem na ciepło powinno pomóc. Ogulnie załozyc potem te plastiki to prze**** sprawa takze ja juz sie tego nie dotykam :wink:
vitek777
Sport
Sport

Auto: S4 i Caddy-lak:)

Reklama

Postprzez oczkolek » 14 stycznia 2007, 09:22

vitek777 napisał(a):zdejmujesz plastiki pokrywy bagaznika i zalewasz wszystkie spinki klejem na ciepło powinno pomóc. Ogulnie załozyc potem te plastiki to prze**** sprawa takze ja juz sie tego nie dotykam :wink:

Założyć jak założyć, ale zdjąć tak aby jak najmniej było ich uszkodzonych, to jest wyzwanie.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Phil » 12 lipca 2010, 21:36

orientuje sie ktos gdzie w krakowie mozna kupic jakies maty wygluszajace?
Piłeś nie jedź!
Nie jedziesz? Napij się !
Phil
Sympatyk LeonClub

Region: małopolskie
Auto: Superb Sportline 4x4
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Sebool2006 » 28 sierpnia 2010, 22:48

Panowie przepraszam,że odświeżam starocie ale powiedzcie mi jakie maty wygłuszające polecacie i mniej więcej ile tych mat potrzeba by wygłuszyć wszystkie drzwi no i na jakie mam się koszta mam się uzbrajać??
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez gajdar » 29 sierpnia 2010, 08:29

Obecnie minimum moim zdaniem to polimery np: ATP . Masz wiecej kasy to cos z droższych STP/Stinger/Dynamat .Opinii na necie od groma
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez Sober » 12 listopada 2010, 13:07

Wygłuszał już ktoś drzwi w 1P? Powoli o tym myślę, ale przeraziło mnie jak zobaczyłem, co tam jest pod boczkami. Tutaj jest fajna instrukcja demontażu:
http://www.no1wok.co.uk/cupra/dpf.pdf

Jeśli dobrze widzę, to głośnik jest mocowany do plastikowego boczka (!), pod którym jest już poszycie drzwi... Jasne, że poszycie się wyklei matami, ale i tak cały boczek będzie "grał". Ciężko tutaj widzę szanse na jakieś przyzwoite chociaż brzmienie...

A już się cieszyłem, że wygląda to tak jak parę postów wyżej wkleił krootki, ale to chyba był Leon 1M. :( Tam to jest pod audio to idealna konstrukcja drzwi...
Sober
Sport
Sport

Auto: Leon Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez Ojciec » 12 listopada 2010, 13:16

Sober, wszystko da się zrobić i to na bardzo wysokim poziomie, czego rezultatem będzie super brzmienie.
Wygłuszasz blachy, boczek wyklejasz dobrymi matami aby go dobrze usztywnić, później strugasz panel aby dobrze przytwierdzić głośnik i po sprawie.
Ojciec
Sport
Sport

Auto: Skoda Octawia 3 RS

Postprzez Sober » 12 listopada 2010, 14:15

No to trochę mnie pocieszyłeś. Masz może zdjęcia jak to jest u Ciebie zrobione i ile tam mat weszło? Panel widziałem w Twoim wątku, ale w to raczej nie będę szedł - już za duży mod jak dla mnie.
Sober
Sport
Sport

Postprzez bartek_wm » 12 listopada 2010, 14:22

Sober, panel przykręcony do blachy to raczej podstawa
183KM/380Nm
RB Auto Olsztyn
bartek_wm
Sport
Sport

Auto: toledo1M ALH++

Postprzez Ojciec » 12 listopada 2010, 14:59

bartek_wm, mój panel nie jest przykręcony do blachy bo przecież w 1P nie ma blachy ;)
Po prostu boczek mam bardzo wzmocniony: dynamat na to gruba mata wykończona jak by zamszem, wszystko zalane żywicą + włókno, na to raz jeszcze żywica i na koniec wszystko przeciągnięte nierówną warstwą szpachli z włóknem (szpachla z włóknem jest po to aby dźwięk miał jeszcze lepszą akustykę)
Do tego wszystkiego wstawiony jest profil aluminiowy (20x40) z nitonakrętką (idzie przez środek drzwi z góry na dół). W kieszeni jest śruba wkręca do profilu przez co boczek jest dodatkowo usztywniony
Ojciec
Sport
Sport

Postprzez Sober » 12 listopada 2010, 15:05

:o no jestem pod wrażeniem... tylko teraz już to nie brzmi tak prosto jak we wcześniejszym poście ;-) czyli jednak miałem rację, że trzeba robić cuda z mleka żeby ten boczek nie grał... ;-) Tym bardziej chętnie bym zobaczył zdjęcia z tego procesu...

Ale, że aż tyle Ci tego tam się zmieściło??
Sober
Sport
Sport

Postprzez bubolak » 12 listopada 2010, 21:13

Ojciec, to już trochę za gruba rzeźba. Co jeśli maty pójdą na samą blachę? Ewentualnie na boczek, bez tej całej żywicy itd. Audio mam seria i tak zostanie. Chce się pozbyć pierdzenia i trochę wyciszyć wnętrze.
Sober, Powodzenia :hahaha:
bubolak
Sport
Sport

Auto: Cupra

Postprzez coyote01 » 12 listopada 2010, 22:21

Przyklejenie czegoś do boczka to wyższa szkoła jazdy. Jest tam sporo kabli, linka od klamki do zamka, linki od silniczka do prowadnic trzymających szybę i same prowadnice. W drzwiach jest luz i do blachy można by jakieś maty przykleić.
VCDS 17.1.3
coyote01
Sport
Sport

Auto: Leon 1P1561 [FR]
Silnik: BMN 2.0

Postprzez mawrel » 14 grudnia 2010, 23:50

Cześć Panowie,
niedawno wymieniłem ori głośniki na zestaw Magnata, ponieważ jeden był całkowicie uszkodzony a inny pierdział. Na początek postanowiłem wymienić tylko przód, poczytałem przy tej okazji trochę na forum gdzie wszyscy zalecali od razu wygłuszenie drzwi. Wyłożyłem na początek blachy drzwi od środka matą bitumiczną wg tej instrukcji http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm, wywaliłem stare głośniki, w ich miejsce wstawiłem w plastikowych dystansach woofery Magnata+tweetery w miejsce ori. Aby zniwelować jakiekolwiek brzęczenia dystans pociągnąłem silikonem i przymocowałem nitami. Zmontowałem wszystko nie mogąc się doczekać efektu. Fakt, głośniki zagrały o wiele lepiej, lepszy bas, o dużo lepsze wysokie tony. Wiem, że fabryczne nagłośnienie nie jest złe, ale po 8miu latach ma prawo się zmęczyć.
Pojawił się jednak jeden duży MINUS. Dużo lepszy bas spowodował pojawienie się różnego rodzaju brzęczących dźwięków dochodzących z boczków, przez co zamiast cieszyć się lepszym dźwiękiem doprowadza mnie do szału.
Co zrobić, aby wyciszyć tego rodzaju dźwięki? Czy wyłożyć czymś plastikowy boczek od środka, może znacie jakieś pasty, pianki, inne specyfiki, które wyciszą te dźwięki? Użyłem silikony w spray'u, który miałem akurat pod ręką, popsikałem w rejony, skąd wydawało mi się, że dochodzą dźwięki, ale nie pomogło. Dajcie jakieś rady.
mawrel
Stella
Stella

Auto: Seal Leon

Postprzez Sober » 15 grudnia 2010, 09:46

Na początek ustaw bass/middle/treble na 0.
Sober
Sport
Sport

Postprzez Misiek » 15 grudnia 2010, 11:36

różnego rodzaju brzęczących dźwięków dochodzących z boczków

to objawy niedokładnego wygłuszenia . Przeczytaj kilka postów wyżej jak ojciec to zrobił. Musisz usztywnić wszystkie luźne elementy. Samo wyklejenie blachy poprawia na pewno dźwięk, ale nie usztywnia ruchomych elementów które w efekcie popadają w rezonans i "pierdzą" ;/
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez mawrel » 15 grudnia 2010, 14:22

misiek_T dzięki, jasne czytałem post Ojca i wiem już, że muszę też usztywnić od środka boczek, ale obawiam się, że to do końca nie pomoże bo pierdzą też takie elementy jak np rączka w drzwiach, plastik przy ręcznej regulacji lusterek itp. Co zrobić z takimi drobnymi elementami?
Sober, dzieki za sugestie tak też mogę zrobić, ale to ja mogę Ci na podobnej zasadzie sugerować żebyś na przyszłość odpisując mi na posty odłączył się od netu :P
mawrel
Stella
Stella

Postprzez Sober » 15 grudnia 2010, 14:34

Jakoś ja mam wymienione głośniki i podpięte pod wzmaczniacz. Na razie bez wytłumień i jakoś nie pierdzą te elementy które wymieniłeś. Stąd sugestia, że pewnie masz na maksa podbity bas. Co mogło mieć sens w przypadku seryjnych pierdków, a nie ma sensu w przypadku lepszych głośników. Chyba, że lubisz słuchać bardzo głośno - wtedy zostaje Ci tylko skrzynia do bagażnika, bo nawet hardcorowe mody Ojca niewiele Ci dadzą.
Sober
Sport
Sport

Postprzez Misiek » 15 grudnia 2010, 19:34

Sober podpinałeś wzmachol pod seryjne radio w P1. Możesz dać info na PW jak to zrobiłeś, jakich przejściówek użyłeś. Dzięki
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Sober » 15 grudnia 2010, 19:45

Niestety nie pomogę, bo instalacja była już zrobiona jak kupiłem auto. Ja tylko wymieniłem wzmacniacz na mniejszy i przeniosłem go z bagażnika pod fotel kierowcy.
Sober
Sport
Sport

Postprzez mawrel » 16 grudnia 2010, 14:19

Sober napisał(a):Jakoś ja mam wymienione głośniki i podpięte pod wzmaczniacz. Na razie bez wytłumień i jakoś nie pierdzą te elementy które wymieniłeś. Stąd sugestia, że pewnie masz na maksa podbity bas. Co mogło mieć sens w przypadku seryjnych pierdków, a nie ma sensu w przypadku lepszych głośników. Chyba, że lubisz słuchać bardzo głośno - wtedy zostaje Ci tylko skrzynia do bagażnika, bo nawet hardcorowe mody Ojca niewiele Ci dadzą.

No fakt, że słucham głośno, po to zmieniłem głośniki bo seryjne nie dawały rady może masz rację, że trzeba wsadzić skrzynię i odciążyć trochę głośniki z drzwi, niemniej jednak szukam jakiegoś patentu na pierdzące plastiki, bo od momentu nowych głośników prowadzę nasłuch i nawet bez włączonej muzy odkryłem kilka źródeł tych dźwięków. Trochę mnie to denerwuje, będę z tym walczył.
mawrel
Stella
Stella

Postprzez Arci9 » 18 grudnia 2010, 08:22

mawrel, zajmij sie wygłuszeniem tapicerki, albo specjalna pastą(allegro, specjalistyczne sklepy car audio) lub chociaż matami, ja uzywam Dynamate Lite.
Trzeba obkleić od środka dokładnie całą tapicerkę drzwi.

Innym wyjściem jest "wyciągnięcie" głośników po za tapicerkę,lecz wiąże się to z przerobieniem boczków i dystansów.Teraz głośniki zwłaszcza przy większym natężeniu dźwięku grają prosto w boczek i dlatego wszystkie "luzy" dokładnie słychać.

Na początek usztywnił bym tapicerkę :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez mawrel » 22 grudnia 2010, 12:19

Arci9 napisał(a):mawrel, zajmij sie wygłuszeniem tapicerki, albo specjalna pastą(allegro, specjalistyczne sklepy car audio) lub chociaż matami, ja uzywam Dynamate Lite.
Trzeba obkleić od środka dokładnie całą tapicerkę drzwi.

Innym wyjściem jest "wyciągnięcie" głośników po za tapicerkę,lecz wiąże się to z przerobieniem boczków i dystansów.Teraz głośniki zwłaszcza przy większym natężeniu dźwięku grają prosto w boczek i dlatego wszystkie "luzy" dokładnie słychać.

Na początek usztywnił bym tapicerkę :)
No właśnie pomyślałem o jakimś specyfiku w postaci pasty, bo to byłoby wygodne do nałożenia w trudno dostępnych miejscach styku plastików z innymi materiałami, ale na allegro za bardzo nic konkretnego nie znalazłem, podjadę jeszcze do jakiegoś sklepu car audio. Masz jakiś sprawdzony, który mógłbyś polecić?
mawrel
Stella
Stella

Postprzez igorpl » 22 grudnia 2010, 12:27

Obrazek
Obrazek

tak to zrobil ktos w Czechach :)

tu link
http://www.seat-forum.cz/viewtopic.php? ... 4&start=30

i chyba tez zrobie podobnie tzn ja zakleje te dziury matami i wytne. cos jeszcze bedzie trzeba pokobminowac z glosnikiem tak aby szczelnie wchodzil za plaszczyzne tego zaklejenia
igorpl
Signo
Signo

Auto: LEO II

Postprzez mawrel » 31 grudnia 2010, 11:37

Znalazłem coś takiego http://www.elektrodor.pl/sinuslilve-es-500.html dzisiaj kupuje i będę testował jak znajdę chwilę, zobaczymy czy pomoże pozbyć się trzasków z tapicerki.
mawrel
Stella
Stella

Postprzez sławek » 11 stycznia 2011, 21:21

Ja w drzwiach miałem oklejoną matami blachę wewnętrzną i zewnętrzną - ale i tak przy głośniejszym graniu były drgania i wibracje.
Dzisiaj zabrałem się za plastikową tapicerkę drzwi- wszelkie łączenia plastików okleiłem matami, a na to dałem centymetrową piankę samoprzylepną.
Podkręciłem muzykę i cisza :tancze: - żadnych wibracji, trzasków itp.
Nieduży koszt, a jaki efekt.
Obrazek
Obrazek
sławek
FR
FR

Auto: Leon TS ARL+
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Staszek20VT » 12 stycznia 2011, 09:16

Kurcze, bardzo ładna robota. Jakich mat używałeś?
Jest powered by ECUProject
315 KM i 666Nm :D
Był - powered by Aligator
285 KM i 546 Nm :(
Był - powered by ECUProject
220 KM i 433 Nm :(

Obrazek
Staszek20VT
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi A5

Postprzez Arci9 » 12 stycznia 2011, 09:27

mawrel napisał(a):Masz jakiś sprawdzony, który mógłbyś polecić?

Z past nie korzystalem i nie jestem w stanie polecić żadnej.

U siebie tapicerkę w Leonie obklejałem zwykłymi matami a w Superbie zastosowałem Dynamat Lite :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez sławek » 12 stycznia 2011, 17:01

Staszek20VT napisał(a):Kurcze, bardzo ładna robota. Jakich mat używałeś?

Kleiłem zwykłymi bitumicznymi matami głuszącymi- ale miękkimi, bo twarde na plastiku nie dały by rady.
sławek
FR
FR

Postprzez Sebool2006 » 12 stycznia 2011, 17:05

Super Ci to sławku wyszło. Jakby nie było dla Ciebie to problemem i znalazł byś chwilkę czasu na nagranie filmiku jak to wszystko na takim wygłuszeniu słychać to było by fajnie ;] :brawo: :brawo:
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR

Postprzez sławek » 12 stycznia 2011, 18:45

Filmik nie odzwierciedli efektu, więc chyba nie ma sensu?
Dzisiaj okazało się, że teraz wibracje od basu przeniosły się na tylne drzwi (chociaż tam głośniki są odłączone). Przykleję tam tylko gąbkę- to powinno załatwić sprawę.
sławek
FR
FR

Postprzez Tomaszek » 20 lutego 2011, 20:35

Witam.

Szanowna Brać Leonardowska ;-P trochę nie po Polsku chyba heh ale tak mi się jakoś napisało ;-) Fajny post, sporo informacji, tylko większość dotyczy 1M, a czy ktoś z was ma jakiś "przepis" na wygłuszenie (które elementy, jak rozebrać drzwi itp. może jakaś fotorelacja, kto robił taką operację) w 1P ?? Chciałbym poprawić trochę audio u siebie 1P z 2007 roku, przede wszystkim pozbyć się piardów przy Basie -> nie oczekuję jakiegoś kina ani Profi audio w aucie, ale pozbycia się niechcianych odgłosów), odzywałem się do firmy specjalistycznej (www.strefaciszy.net) w sprawie wygłuszenia drzwi - otrzymałem odpowiedź -> oto jej fragment -> ""Wygłuszenie drzwi jest pojęciem względnym i dlatego cena może się wahać od np. 600pln do 1500pln za parę drzwi.""

TRochę sporo mi ,patrząc średnio, dać 1 000 pln za wygłuszenie, z chęcią pobawił bym się z tym sam, tylko fajnie by było przy okazji takiej "zabawy" żeby czegoś sobie w autku nie popsuć i dlatego postanowilem się odezwać na forum w sprawie 1P. Z tego co już wiem, to właśnie 1P jest NIEWDZIĘCZNYM autem do tego typu zabiegów, ale jednak zrobić się da :-)

Skoro sporo osób było/jest zainteresowanych tym tematem to na pewno ktoś z WAS już się zdecydował i zabrał się za operację w swoim 1P - może podzieli się ktoś swoimi opiniami w tym temacie, chętnie wejdę w dyskusję co robić po kolei, jak rozebrać na samym początku tapicerkę, żeby nie pourywać jakichś mocowań przy okazji a potem jak już udało by się rozebrać to jak kleić ( maty można sobie z allegro chociażby zamówić) ale sama robota to zapewne -> zabawaaaa....

Czekam na odzew...
Tomaszek
Stella
Stella

Auto: Leon 2 1.6

Postprzez niq » 22 lutego 2011, 17:46

Ja zrobiłem wygłuszenie wszystkich za 650zł, dźwięk super. Nie taka posta sprawa, jeśli chcesz wygłuszyć sam drzwi kup dobre maty (nie po 4zł..). Jak nie wiesz co i jak wygłuszać nie uzyskasz dobrego efektu, nie mówiąc już o plastikach, które pourywasz.
Obrazek
niq
Sport
Sport

Auto: RS3

Postprzez Tomaszek » 22 lutego 2011, 20:36

Niq a sam robiłeś ? Czy zlecałeś komuś ? Za 650 zł wszystkie drzwi to bajka :-) Jeśli sam to może pomógłbyś doświadczeniem :-P jak się wiosenka zacznie tzn się ociepli to by trzeba było coś zrobić z tym audio u mnie ;-] chętnie bym skorzystał z rad kolegi...
Tomaszek
Stella
Stella

Postprzez DCA » 22 lutego 2011, 22:23

Konieczne jest użycie dwóch materiałów. Pierwszy np. mata STP, która oklei się drzwi następnie np. pianka (ważne niehigroskopijna) które będzie pochłaniała...
Seat Leon 1P
DCA
Stella +
Stella +

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: LEON 1P
Silnik: BMN 2.0

Postprzez niq » 23 lutego 2011, 16:48

Zlecałem firmie od car audio. Maty + pasta
Obrazek
niq
Sport
Sport

Postprzez Tomaszek » 23 lutego 2011, 16:55

To jakbyś mógł rzuć mi jakieś namiary na PW ;-) z góry wielkie dzięki
Tomaszek
Stella
Stella

Postprzez 777maciek » 25 marca 2011, 11:23

Witam :)
Szykuję się do poprawy audio i zastanawiam się które maty wygłuszające moglibyście polecić? Chodzi głównie o w miarę dobrą jakość wygłuszenia (radio seryjne Aura CD, głośniki Helix, bez wzmacniaczy czy innych bajerów, więc nie musi to być towar z najwyższej półki) i łatwość montażu. I ile ewentualnie takich mat trzeba kupić?
Myślałem o czymś takim
http://allegro.pl/mata-bitumiczna-wyglu ... 93595.html
lub takim
http://allegro.pl/mata-bitumiczna-wyglu ... 50463.html
Z góry dzięki!
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Auto: Leon ARL

Postprzez niq » 25 marca 2011, 15:06

Obrazek
niq
Sport
Sport

Postprzez 777maciek » 25 marca 2011, 19:13

niq napisał(a):http://allegro.pl/dynamat-xtreme-wedge-pak-krakow-wygluszanie-i1523128004.html

Cholera, fajna rzecz, ale myślałem, że uda mi sie zmieścić w 150 zł za całość materiału na przednie drzwi.. Bo domyślam się, że takich mat trzebaby kupic kilka..?
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Ojciec » 25 marca 2011, 19:20

777maciek, http://allegro.pl/dynamat-xtreme-door-k ... 28014.html teoretycznie powinno wystarczyć na przednie drzwi. Ale to tylko w teorii bo nie wiem jak bardzo chcesz wygłuszyć.
http://allegro.pl/dynamat-xtreme-bulk-p ... 52149.html te są większa i zostanie ich Ci sporo, możesz wykorzystać na bagażnik albo dach a nawet sprzedać na allegr. Czasem pojawiają się aukcje że ktoś sprzedaje na sztuki.
http://allegro.pl/mata-stp-vibroplast-m ... 94685.html są dużo tańsze, i na 100% dużo lepsze niż to co Ty pokazałeś. Jednak nie można ich porównywać do dynamatu.
Ojciec
Sport
Sport

Postprzez 777maciek » 25 marca 2011, 22:15

http://allegro.pl/mata-st...1522194685.html są dużo tańsze, i na 100% dużo lepsze niż to co Ty pokazałeś. Jednak nie można ich porównywać do dynamatu.

I te właśnie pójdą :) Chcę wygłuszyć tylko na swój użytek, żeby w miarę dobrze było słychać muzykę w środku. Nie jestem audiofilem, a po prostu chciałem trochę poprawić brzmienie..
Orientujesz się może ile takich mat trzeba kupić żeby starczyło na wszystkie drzwi? Bo cena jest całkiem przystępna :)
Dzięki i pozdrawiam,
Maciek.
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 25 marca 2011, 23:29

777maciek, dodam ci ze jesli kupisz te maty jako derugi to w tej cenie dostaniesz maty stp gold ktore sa lepsze niz w podanym linku
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez 777maciek » 25 marca 2011, 23:43

MrSiara napisał(a):777maciek, dodam ci ze jesli kupisz te maty jako derugi to w tej cenie dostaniesz maty stp gold ktore sa lepsze niz w podanym linku

Tak, czytałem, tylko nie wiem ile takich mat potrzeba do wygłuszenia 4 drzwi? A wolałbym kupić komplet za 1 zamachem :)
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 26 marca 2011, 12:02

kup sobie 20 sztuk jak ci zostanie to bedziesz mogl sobie bagaznik wygluszyc :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez 777maciek » 26 marca 2011, 13:13

Dobra, wziąłem 10 na dobry początek. W pierwszej kolejności pójdzie przód, a potem zobaczymy :)
Ojciec i MrSiara - dzięki i pozdrawiam!! :)
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Ojciec » 26 marca 2011, 13:19

777maciek, doczytałem się że planujesz wygłuszać też tylne drzwi. Masz tam jakieś głośniki? jeśli tak to jest to seria czy coś innego?
Moim zdaniem lepiej będzie jak wygłuszysz przód i bagażnik. Natomiast jeśli chodzi o tylne drzwi to ich nie rób szkoda kasy i czasu, a jeśli masz tam jakieś głośniki to je po prostu wyłącz.
Ojciec
Sport
Sport

Postprzez 777maciek » 26 marca 2011, 14:51

Z tyłu mam serię i tak narazie zostanie. Na przód wrzucę Helixy + wygłuszenie i zobaczymy czy coś z tych mat zostanie :) Jeśli tak - to może wystarczy na bagażnik. Wziąłem 10 sztuk. A jak to wyjdzie - czas pokaże ;)
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Postprzez Ojciec » 26 marca 2011, 14:56

777maciek, no to skoro masz z tyłu seria to ją wyłącz na radiu albo odepnij kostki z głośników. Wygłusz przednie drzwi i bagażnik.
Da to na pewno lepszy efekt niż wygłuszenie 4 drzwi i posiadanie seryjnych głośników wczoraj.
Ojciec
Sport
Sport

Postprzez 777maciek » 26 marca 2011, 15:07

Ojciec, dzieki za radę :) Ja w tych sprawach jestem zielony więc każda sugestia kogoś kto zna się na temacie jest na wagę złota :)
Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam!! :) :piwo:
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja