Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY

Postprzez Lucas » 5 lutego 2008, 14:04

Poszukuje od jakiegoś czasu takiej słuchawki która się łączy przez Bluetooth z tel no i tu jest problem.

Posiadam taką słuchawkę firmy Jabra niby zgrabna itd.

Nie dość że nie czuje jej dobrze na uchu to są jeszcze 2 poważne jak dla mnie mankamenty.

Po 1 jest jeden przycisk i on odpowiada za włączenie/wyłączenie urządzenia wszystko było by ok gdyby nie fakt że aby je włączyć/wyłączyć trzeba ten przycisk trzymać ponad 10s! i ciągle wpatrywać się w diodę czy się zaświeci kilka razy (wtedy wiadomo że opracja zakończyła się powodzeniem)

Po 2 dioda która doporwadza pasażerów samochodu do lekkiego poddenerwowania nie wspomne w nocy bo wtedy cały samochod miga na niebiesko.

No i chce kupić NORMALNĄ bez cudów sluchawkę mała która dorbze lezy na uchu nie ma diody ma przycisk NORMALNY który to urządzenie włącza i wyłącza.

HELP!
Lucas
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Scirocco 2.0 TSI
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY

Postprzez misiek SR » 5 lutego 2008, 14:21

Łukasz ty masz tel nokii? bo nie pamiętam :whoeva:

Ja miałem taką słuchawke nokiową i byłem bardzo zadowolony. Generalnie nie rozświetlała połowy samochodu, jakos połączenia była super. Tego modelu już nigdzie nie dostaniesz ale ja sie teraz zastanawiam nad BH 208 i BH 101.
misiek SR
Signo
Signo

Auto: S3

zestaw sluchawkowy

Postprzez Dudi » 5 lutego 2008, 21:56

Polecam sluchawke tego samego producenta co telefon. Nie trzeba wozic dwoch ladowarek czy dokupowania podwojnego ladowania do samochodu. Nokia ma tych zestawow najwiecej i zawsze cos wybierzesz. Ja do tej pory uzywalem tylko tej firmy i zawsze bylem zadowolony.
Dudi
Stella
Stella

Auto: AKL

Postprzez wgi » 5 lutego 2008, 22:06

Jeśli chodzi o nokię to polecam BH-301.
Jest tak wygodna i lekka, że jej na uchu nie czuję.
Jakość dzwięku super. Bateria trzyma na tyle długo, że zawsze zapominam kiedy ost ją ładowałem.
Dioda jest skierowana do twarzy, świeci żadko i słabo (żółtawy kolor) wieć jej z zewnątrz prawie nie widać.
Jedynym mankamentem jest włączanie - trzeba dłuższą chwilę (5sek) przytrzymać, żeby ją włączyć, ale za to wyłącza się szybko i sygnalizuje to czerwonym mignięciem.

Dudi, ma absolutną rację co do firmy - słuchawka najlepiej żeby była tej samej firmy co telefon - nie ma problemów z kompatybilnością.
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez zaniuch » 5 lutego 2008, 22:17

jakby co mam zbędną, nową, nieużywaną Nokia BH-202,posiadam takową mogę polecić, jeśli ktoś zainteresowany to pw. Pozdrawiam
Seat Leon 2,0 TDI
zaniuch
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon TDI
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Kuxik » 5 lutego 2008, 22:56

zaniuch napisał(a):jakby co mam zbędną, nową, nieużywaną Nokia BH-202,posiadam takową mogę polecić, jeśli ktoś zainteresowany to pw. Pozdrawiam

ta bh202 jest fajna troche wieksza od wymieninych bh208 i bh301, ale za to ma wiele lepszy czas dzialania wiec polecam :ok:
Warto tez zastanowic sie nad jakims zestawem glosnomowiącym z wyciszeniem radia prostszy np CK7W koszt ok 350zl albo ajkis z wyswietlaczem np 610 (widac kto dzwoni i mozna chodzic po książce telefonicznej czy czytac smsy) koszt ok 700zl w góre.
No i wtedy lepiej pozostac przy NOKII bo z innymi moze tak fajnie nie wspolpracowac
Kuxik
Kuxik
Sympatyk LeonClub

Auto: byl Leon jest TT

Postprzez Lucas » 6 lutego 2008, 08:50

Dzięki chłopaki troche rozjaśniliscie mi sprawe :) Dzisiaj ide w miasto czegos poszukać.
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez bajus » 6 lutego 2008, 10:07

ze swojej strony polece swoja sluchawke, ktora uzywam juz od kilku lat /kilku telefonow ;)/ Motorole H500

kupilem ja z uwagi na /tego samego producenta/ jak Koledzy pisza wyzej, za czasow Motoroli e398, ktora posiadalem :) telefon potem wymienilem i od tamtego czasu sluchawka dziala wybornie z Sony Ericsson'em k750i, a takze Nokia 6021, takze zadnych problemow z kompatybilnoscia nie ma :) probowalem ja takze podlaczyc do kilku palmtopow czy laptopow i za kazdym razem wszystko bylo ok :) lada moment zmieniam telefon, a sluchawe i tak zostawie

- sluchawka trzyma bardzo dlugo, laduje ja raz na 3-4 tygodnie (mniej-wiecej)
- dioda lekko miga na niebiesko i po kilkunastu minutach wylacza sie (lub totalnie zwalnia miganie, nie zwrocilem na to uwagi :D)
- wlacza sie ja krotka chwile trzymajac przycisk - sygnalizuje to swietlnie i sygnalem (w sluchawce)
- wystepuje w 3 wersjach kolorystycznych i, ze mozna ja nosic zarowno na prawym jak i na lewym uchu :)
- cena jest bardzo przystepna (ok 100)

zdecydowanie polecam ja, ale i tak kupilbym sluchawke tej samej firmy co tel. :)

btw. chyba to raczej pytanie o sluchawke bluetooth, a nie zestaw glosnomowiacy :PPP ale zeby nie bylo, ze sie czepiam ;)
1P BXE+: 141.5 kuni, 325 niuti plus bezwstydnie okopcona dwururka z tyłu
bajus
Sport
Sport

Auto: 1P
Silnik: BXE 1.9

Postprzez Lucas » 6 lutego 2008, 10:25

Ok, super bajus dzieki za info własnie kupilem ta sluchawke Motorole H500 jako ze tez mam k750i i w sumie bardzo mi sie spodobała.
Dzieki
Lucas
TopSport
TopSport

Postprzez bajus » 6 lutego 2008, 11:25

Lucas napisał(a):Ok, super bajus dzieki za info
Dzieki

n/p :ok: :) oby sprawowala sie jak marzenie :)
bajus
Sport
Sport

Postprzez sleeper » 6 lutego 2008, 11:44

jak ktoś używa Skype'a i ma bluetooth w kompie to H500 też tam się świetnie sprawdza :)
SKODA Octavia RS TSI
Obrazek
sleeper
Ex LeonClub Team

Region: wielkopolskie
Auto: Octavia RS

Postprzez bajus » 6 lutego 2008, 16:23

sleeper napisał(a):jak ktoś używa Skype'a i ma bluetooth w kompie to H500 też tam się świetnie sprawdza :)

true, true.. o tym zapomnialem dopisac :)
bajus
Sport
Sport

Postprzez adamek88 » 13 grudnia 2011, 18:24

Trochę odkopię temat bo w sumie podobny :-D Zastanawiam się nad zakupem takiego urządzenia. Używał ktoś może? Potrzebuje opinii a w necie bardzo tego mało:
http://allegro.pl/zestaw-bluetooth-noki ... 02744.html

http://allegro.pl/bluetooth-lg-solar-ne ... 11364.html
adamek88
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8 20v

Postprzez celinskip » 13 grudnia 2011, 21:31

mam Kolego to lg. Ogolnie jakoś to działa, ale w porównaniu do zestawów fabrycznych czy montowanych na stałe nie zachwyca jakością. Jako takie tanie i uniwersalne rozwiązanie daje rade. Ładowanie solarne działa i praktycznie nigdy nie trzeba podłączać do zapalniczki.
celinskip
Sport
Sport

Auto: Leon Cupra

Postprzez noktoto » 13 grudnia 2011, 21:50

Ja mam ciut nowszą wersję LG, o taką:

http://www.amazon.co.uk/LG-HFB-510-Sola ... 507&SN=8-1

celinskip napisał(a):Ogolnie jakoś to działa, ale w porównaniu do zestawów fabrycznych czy montowanych na stałe nie zachwyca jakością. Jako takie tanie i uniwersalne rozwiązanie daje rade.

Potwierdzam, wykonanie może nie zachwyca i faktycznie z fabrycznymi systemami nie ma co się równać jeśli o jakość połączenia chodzi, ale mimo to w zupełności mi wystarcza.

Co do wad to ten mój LG ma nietypową wtyczkę zasilania (dodatkowa ładowarka w samochodzie, w zimę solar nie da rady moim zdaniem) i zasięg urządzenia jest za duży, jak zaparkuje pod samym domem to mi się nie rozłącza ;)
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance

Postprzez adamek88 » 14 grudnia 2011, 00:01

O nareszcie są ludzie co to używają :brawo: Mam taki plan - poprawcie mnie jeśli myślę błędnie. Kupię sobie takie urządzenie, założę w aucie i sobie skonfiguruje. Czy tego czuwania nie trzeba wyłączać jak będę wychodził z auta? Jak z jakością rozmowy? Można spokojnie się dogadać? Nie przerywa itp? Ja chcę sobie coś takiego sprezentować głównie po to żeby nie odbierać normalnie telefonu w aucie. Nie dzwonię dużo, Za tą cenę nie spodziewam sie nie wiadomo czego, ale z drugiej strony stówę wyrzucić też szkoda :-D
adamek88
Stella
Stella

Postprzez noktoto » 14 grudnia 2011, 01:00

adamek88 napisał(a):Kupię sobie takie urządzenie, założę w aucie i sobie skonfiguruje. Czy tego czuwania nie trzeba wyłączać jak będę wychodził z auta?

Ten mój ma dwa tryby: ręczny i automatyczny, w tym drugim włącza się po trzaśnięciu drzwiami, wyłącza po 10 minutach bez kontaktu z telefonem (tu uważam że jakieś 2-3 minuty były by lepszym rozwiązaniem, szczególnie biorąc pod uwagę wspomnianą wcześniej zbyt dużą czułość odbiornika). Jeśli w telefonie masz włączony BT to nic nie musisz robić.

adamek88 napisał(a):Jak z jakością rozmowy? Można spokojnie się dogadać? Nie przerywa itp?

Jakość jest zazwyczaj wystarczająca, nawet przy większych prędkościach, powiedział bym że 9 na 10 rozmów przebiega bezproblemowo. Najgorzej jest gdy rozmówca korzysta z systemu głośnomówiącego wbudowanego w telefonie, ale to w sumie nie wina zestawu ;)

adamek88 napisał(a):Ja chcę sobie coś takiego sprezentować głównie po to żeby nie odbierać normalnie telefonu w aucie.

Odbiera się jednym kliknięciem (+ wyciszenie radia ;) ). Dzwoniąc wybiera się z zestawu głosowo lub ostatnio używany numer, ewentualnie z telefonu bezpośrednio. Co ciekawe urządzenie identyfikuje przychodzące połączenie odczytując nazwę kontaktu co w połączeniu z językiem polskim brzmi raczej zabawnie :)
noktoto
Cupra
Cupra

Postprzez adamek88 » 14 grudnia 2011, 18:24

noktoto, Spoko widzę że to urzadzonko będzie dla mnie dobre. Wielkie dzięki za informację. W jakiś mega zestaw nie chcę inwestować bo kasy szkoda a nie wiele gadam, z drugiej strony w Holandii gdzie mieszkam mandaty idą w górę i odebranie połączenia może kosztować prawie 300e od nowego roku- więc chyba warto zainwestować te 200zł :)
adamek88
Stella
Stella

Postprzez noktoto » 15 grudnia 2011, 11:09

adamek88 napisał(a): w Holandii gdzie mieszkam mandaty idą w górę i odebranie połączenia może kosztować prawie 300e od nowego roku

A w Polsce od lutego dostaniemy za to 5 punktów.
noktoto
Cupra
Cupra

Postprzez Kerad » 28 grudnia 2011, 14:36

Ja sie zastanawiam miedzy dwoma poniższymi:
1/ SAMSUNG HF1000 http://allegro.pl/samsung-hf1000-zestaw-glosnomowiacy-na-2-tel-fv23-i2002440584.html
2/ LG Solar HFB-500 http://allegro.pl/zestaw-glosnomowiacy-lg-solar-hfb-500-i2012867210.html
Dla mnie istotna sprawa jest możliwość parowania dwóch telefonów w jednym czasie (prywatny i służbowy)
Ktoś miał do czynienia z tym samsungiem? Bo jakoś nie moge znalesc dogodnego miejsca dla wersji z solarem, zeby nie znalazl sie na niego jakis chetny... (jak to w Polsce czesto bywa,jak jest coś na widoku)
Kerad
Signo
Signo

Auto: TDI

Postprzez maniek80 » 29 grudnia 2011, 19:23

Trochę droższe ale rewelacyjne rozwiązanie NOKIA CK 200 +dodatkowy mikrofon.podłączenie umiesz podłączyć radio pod kostki ISO to i to podłączysz, działanie super dwa telefony śmigają włącznie z czytaniem sms bez wyciągania z kieszeni. Szczerze polecam teraz w drugim aucie mam CK-7 i to nie to.
maniek80
Stella +
Stella +

Auto: V50 2.0D

Postprzez willhaven » 8 września 2012, 11:27

odgrzeję kotleta
używa/ł ktoś z Was jeden z poniższych zestawików ?:
plantronics-k100
http://allegro.pl/zestaw-glosnomowiacy- ... 40582.html
parrot-minikit-slim
http://allegro.pl/parrot-minikit-slim-p ... 99339.html
willhaven
Sport
Sport

Auto: BMN + CDLD

Postprzez LASER » 20 grudnia 2013, 00:20

Temat stary ale postanowiłem go odkopać bo nie ma sensu zakładać nowego :)

Chce kupić zestaw głośnomówiący w rozsądnej cenie, zastanawiam się nad dwoma, czy ktoś z was ma któryś z tych zestawów i mógłby coś o nich powiedzieć ?

Jabra Drive
http://allegro.pl/zestaw-glosnomowiacy- ... 66109.html

Nokia HF-210
http://allegro.pl/nokia-hf-210-zestaw-b ... 11692.html
Obrazek
LASER
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P
Silnik: BMM 2.0

Postprzez dzamej » 7 stycznia 2014, 08:43

LASER napisał(a):Temat stary ale postanowiłem go odkopać bo nie ma sensu zakładać nowego :)

Chce kupić zestaw głośnomówiący w rozsądnej cenie, zastanawiam się nad dwoma, czy ktoś z was ma któryś z tych zestawów i mógłby coś o nich powiedzieć ?

Jabra Drive
http://allegro.pl/zestaw-glosnomowiacy- ... 66109.html

Nokia HF-210
http://allegro.pl/nokia-hf-210-zestaw-b ... 11692.html

nie polecam tej nokii - po roku czasu nie chce sie włączyć ani ładować ani nic a ludzi słyszą cie jakbys z zaswiatow do nich mowil, duzo szumow i znieksztalcen
Nie bijcie, nie krzyczcie, wytłumaczcie.

Seat Leon 1,8 turbo LPG
dzamej
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez kjub » 1 kwietnia 2015, 22:15

Będę przekładał cały zestaw nokia ck7w bluetooth z poprzedniego auta w którym działa mi do końca. Pytanie następujące. Gdzie w 1M na kablach szukać stałego + i. Plus po stacyjce to pewnie z radia pociągnę.
kjub
Stella
Stella

Auto: szybkie
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez Tygrysek » 20 stycznia 2016, 12:01

żeby nie zakładać nowego tematu...

posiadam w moim aucie parrot CK v3.13.
coś się pop.... i pytanie mam, jak go sparować z moim telefonem.
wciskam oba guziki (zielony z czerwonym jednocześnie), odzywa się jakaś babka, każe czekać, potem odzywa się chyba drugi raz i chyba chce kodu. jak go wprowadzić?

miałem już go sparowanego, ale coś się posypało i muszę to zrobić ponownie. podpowiecie?

-- 20 sty 2016, o 13:01 --

opanowane...
Kręcę wałki i dmucham balony
Obrazek

Był: niebieski ASV... na małym koksie by DYNOSOFT
Był: S-line na małym koksie by CTR
Jest: O2 RS black beast
Tygrysek
Sympatyk LeonClub

Auto: 02 RS
Silnik: BMN 2.0

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja