Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
vahooz napisał(a):jeszcze jedna sprawa... w salonie seata jest opcja dodatkowa zamontowania wejścia USB do firmowego radia. Ma ktoś zamontowane takie wejście seryjne? Jak to się sprawuje?
noktoto napisał(a):To co instalują w ASO i to co montuje oryginalnie SEAT to chyba dwa rożne rozwiązania. Ja mam wersje fabryczną, zamiast wejścia AUX, port USB w schowku pod fotelem pasażera. Niby gra ok, ale z obsługą to jest jedna wielka kupa. Regularnie się zawiesza, odtwarzanie losowe powtarza w kółko tą samą sekwencje, nie czyta ID3 (chociaż w przypadku plików z CD-R nie ma z tym najmniejszych problemów). Jak się spisuje wersja montowana przez serwisy niestety nie wiem.
barteq73 napisał(a): A tak poważnie zauważył ktoś jeszcze taki szum po wybraniu funkcji aux na oryginalnym radiu ?
Może aso ogarnia temat , grzebiąc coś w oprogramowaniu , ponieważ zauważyłem (mając dwa rozkręcone radia , jedno z aux i mp3 , a drugie tylko mp3 ) że w środku i z tyłu są identyczne tylko oprorramowanie jest inne .
Polecam wymienić seryjne radyjko na RNS lub RCD 510. Sprzęt ma czytnik kart SDHC i obsługa jest naprawdę fajnie rozwiązana
ireks napisał(a):A ktoś już z powodzeniem wymieniał na RCD 510? Jeśli tak, to jakich problemów można się spodziewać?
Dodam, że u siebie mam radio bez MP3 i wyjścia AUX (1P 2006 r.), co być może też jest dodatkowym utrudnieniem...
pkonrad napisał(a):ireks napisał(a):A ktoś już z powodzeniem wymieniał na RCD 510? Jeśli tak, to jakich problemów można się spodziewać?
Dodam, że u siebie mam radio bez MP3 i wyjścia AUX (1P 2006 r.), co być może też jest dodatkowym utrudnieniem...
Problemów w zasadzie większych nie maW 1P z 2006 roku na 100% musisz wymienić sterownik gateway na minimum 1K0 907 530Q no i wszystko w nim zakodować np. VCDSem lub VASem. Przepiąć kilka pinów w kostce, którą podłączasz radio (w necie jest to dokładnie opisane co gdzie przepiąć). Należy jeszcze wyciąć kawałek plastiku we wnęce gdzie wchodzi radio, bo inaczej RCD 510 nie "siądzie" tak jak się należy na swoim miejscu. To cała zabawa
stellarium napisał(a):Burn, musisz wcisnąć przycisk CD/Aux na radiu jeszcze raz. Gdy naciskasz 1 raz to radio wybiera CD i wyświetla, że nie ma płyty.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości