Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Rozbieraliście AURA CD

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Rozbieraliście AURA CD

Postprzez piosurf » 21 kwietnia 2005, 09:32

Czesc :!: :!:
Chce w swoim radyjku Aura CD (made by Grunding) zmienic kolor podswietlenia wyswietlacza oraz pokretla od glosnosci na niebieski. Czy ktos z Was to juz robil i wie jak to rozkrecic i jakie sa tam uzyte diody oraz jak je zmienic?

Dzieki i Pozdrawiam.
Leon 1.9 TDI 110 -> Turbo + program i mamy 143KM - co dalej???
piosurf
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 110->

Reklama

Re: Rozbieraliście AURA CD

Postprzez prospect » 21 kwietnia 2005, 13:01

szczerz mowiac chyba nikt jeszcze sie ego nie podejmował :) musisz walczyc sam.ale ja wiem czy sie opłaca jeszcze wogole przestanie ci swiecic :)
prospect

Postprzez Silver » 21 kwietnia 2005, 15:20

Zerknę dzisiaj po pracy na swojego AURA-ka i jutro napisze co i jak. Zmieniałem sobie podświetlenie i sygnalizację przednich p/mgielnych ( no jakoś lipnie swiecila i kiedyś Pan POLICJANT przypomniał mnie o ich zgaszeniu :mrgreen: ) i tam byly LED-y.
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez piosurf » 21 kwietnia 2005, 15:42

silver_leon, Super!!!
Napisz jak mozesz jak najwiecej informacji jak sie do tego dostac.
Dzieki za wszelkie info.

Pozdro
Piotr
Leon 1.9 TDI 110 -> Turbo + program i mamy 143KM - co dalej???
piosurf
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 110->

Postprzez Silver » 22 kwietnia 2005, 07:35

Nie mam zbyt pocieszajacych "newsow" dla Ciebie- :D piosurf
Radyjko podswietlane jest minidiodami (LED o wymiarach 1mmx2mm) :!: . Używa się ich np do: podświetlania paneli w radiach samochodowych, telefonach oraz innych malych i precyzyjnych urzadzen lub powierzchniach.( min. wytwarzanie ciepła i małe wymiary). Do wymontowania LED-a potrzebujesz szkła powiekszajacego na statywie :!: , precyzyjnej lutownicy :!: i odsysarki do cyny. :!: Nie jest to do zrobienia w domu lub domowym sposobem dla średnio zaawansowanego elektronika. Sądze ,że tylko dobry serwis elektorniki (radioodtwarzacze samochodowe) podejmie sie rozmowy z Tobą na ten temat , ale takich wymiarow LED-y niebieskie beda też barrrrdzo ciężkie do zdobycia. :mrgreen:
To tyle w temacie. :mrgreen:
Powodzonka i Pozdro.
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Postprzez oczkolek » 22 kwietnia 2005, 08:30

Ludziska a po co zmieniać kolorek podświetlenia. Ten co jest, jest boski jak w prawdziwym sportowym aucie. Jak kupowałem auto to nawet bardzo sie ucieszyłem, ze podświetlenie jest takie jakie jest.
Pomimo, że niebieski kolor jest moim ulubionym kolorem to podświetlenia wnętrza auta (wskaźniki, deska itp.), tak jak to jest w Polo, Golfie, to moim zdaniem bardzo chybiony pomysł. Ten kolor bardziej męczy wzrok niż inne kolory.
Dziwne, że VW coś takiego sobie wymyślił. Chyba dlatego aby być oryginalnym.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez mm.max » 22 kwietnia 2005, 08:36

Miałem VW z niebieskim podświetlaniem deski - fakt ze wygląda to świetnie i nie męczy wzroku wbrew pozorom ale chybionym pomysłem jest przerabianie tego co już fabryka wypuściła dobre.

Nie wyobrażam sobie w leonie niebieskich akcentów podświetlania wskaźników, przełączników tym bardziej radia ...:x Poza tym do niczego by to podświetlanie nie pasowało
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Silver » 22 kwietnia 2005, 09:38

oczkolek napisał(a):Ludziska a po co zmieniać kolorek podświetlenia. Ten co jest, jest boski jak w prawdziwym sportowym aucie. Jak kupowałem auto to nawet bardzo sie ucieszyłem, ze podświetlenie jest takie jakie jest.
Pomimo, że niebieski kolor jest moim ulubionym kolorem to podświetlenia wnętrza auta (wskaźniki, deska itp.), tak jak to jest w Polo, Golfie, to moim zdaniem bardzo chybiony pomysł. Ten kolor bardziej męczy wzrok niż inne kolory.
Dziwne, że VW coś takiego sobie wymyślił. Chyba dlatego aby być oryginalnym.

Popieram - wcześniej użytkowałem Audi i też byłem zadowolny z kolorka podswietlania - a teraz to nawet nie wyobrażam sobie Lenka z innym kolorem na desce rozdzielczej !!! ten jest suuuuuper jak dla mnie i nie chce żadnego innego!
a co do przerabiana wyłacznika od p/mgielnego - fabryczna sygnalizacja ich włączenia jest zbyt marna i często można je zostawic wlaczone - juz rozwiazalem ten problem u siebie !
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Postprzez olin » 24 kwietnia 2005, 17:42

silver_leon, zostawic wlaczone p/mgielne? przeciez to niemozliwe bo jak masz wlaczone to wylaczajac swiatla sila rzeczy pokretlo samo wylacza p/mgielne czy chcesz czy nie wiec zostawic mozna ale razem z postojowkami
Only one mandarynka :>
olin
Sport
Sport

Auto: Leon Sport

Postprzez mm.max » 25 kwietnia 2005, 06:38

olin napisał(a):przeciez to niemozliwe bo jak masz wlaczone to wylaczajac swiatla sila rzeczy pokretlo samo wylacza p/mgielne czy chcesz czy nie wiec zostawic mozna ale razem z postojowkami

Raczej chodzi tu o włączone światła p/mgielne podczas jazdy...., jak włączysz je w dzień lub w innych warunkach niż w nocy to świecąca się zielona kontrolka na przełączniku świateł jest naprawdę mało widoczna, a po przeróbkach silver_leona fajnie to wyglada bo napewno nie mozna zapomnieć o tym czy się ma włączone czy nie
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez olin » 25 kwietnia 2005, 06:52

mm.max napisał(a):a po przeróbkach silver_leona fajnie to wyglada bo napewno nie mozna zapomnieć o tym czy się ma włączone czy nie

noooo to koniecznie musze to zobaczyc :-D
Only one mandarynka :>
olin
Sport
Sport

Auto: Leon Sport

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja