Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kornat napisał(a):W fabrycznej kostce jest pin 5 zajęty, czy podpinając separator można ten z fabrycznej kostki wyciągnąć i wpiąć ten z separatora? czy trzeba je razem połączyć?
PiterEL napisał(a):Czy jak mam podłączony separator antenowy i pod niebieski kabelek podpiąłem separator to czy na kablu antenowym np sprawdzając w miejscu pod podsufitką gdzie łączy sie on ze stopka anteny musi byc rowne 12VBo sprawdzałem kontrolką (nie miałem miernika pod ręką ) i kontrolka wyraznie słabiej świeciła niż np podpięta pod sterowanie wzmacniaczem który też jest sterowany tym niebieskim kabelkiem. Wychodzi na to że na wzmacniacz anteny nie idzie mi pełne 12V tylko słabsze napięcie co widać po jasności świecenia kontrolki. Antene mam wykluczoną bo mam nowke oryginał(stopka+bat). Co innego może być przyczyna mniejszego napięcia ? Separator może tak powodować ? Może ktoś sprawdzić jak u niego jest z zasilaniem na wyjściu z separatora ?
PiterEL napisał(a):Ale tylko przy fabrycznym radiu, czyli jednym slowem z radia fabrycznego idzie na 5 pin +12V i dalej w instalacje auta. Bo gdy sprawdzalem po odpieciu kostek radia i przekreceniu zaplonu to nie ma tam zadnego napięcia...
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości