Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[SEAT] Zmieniarka USB

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[SEAT] Zmieniarka USB

Postprzez ogorek » 31 maja 2011, 13:58

Witam, nie znalazłem tematu więc pisze. Może ktoś ma lub korzystał ze zmieniarki USB, bo dużo tego jest na alledrogo ale czy są one dobre, czy lepiej się wstrzymać i kupić RCD 510?
Znalazłem kilka rodzajów tych zmieniarek ale jak wygląda jakość dźwięku?

I czy w ogóle jest możliwość podłączenia takiego cuda do 1P?

http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-xca ... 77779.html
Leon 1P - 2.0 - 140 <3
ogorek
Stella +
Stella +

Auto: Leon II
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Re: [SEAT] Zmieniarka USB

Postprzez DJ-Attack » 31 maja 2011, 14:34

mam od jesieni 2k10 i sobie chwalę z allegro nową wersje X-Car linka
zamontowane pod popielniczką (ktorej nie uzywam i trzymam w niej karte dodatkową i pendrive z muzą) na klej wygodnie szybko i nie musialem rezygnowac ze stylowej Aury tak fajnie spasowanej z kokpitem
Obrazek
DJ-Attack
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1M Sport

Postprzez wojciek111 » 31 maja 2011, 19:51

a ja kolego też posiadałem takie cudo przez prawie dwa lata i głośność muzyki była dużo niższa sprzedałem aure cd ze zmieniarka i kupiłem pionka z usb i systemem przywracania jakości dzwięku z mp3 za 320zl i gra o niebo lepiej
wojciek111
Stella +
Stella +

Auto: seat leon

Postprzez ogorek » 31 maja 2011, 21:06

no ja panowie rozumiem, tylko podajecie mi przykład co do leona 1M, a mi chodzi o 1P :p
Leon 1P - 2.0 - 140 <3
ogorek
Stella +
Stella +

Postprzez orlen » 1 czerwca 2011, 12:19

ogorek, o ile czegos nie pokrecilem to w 1M wejscie na zmieniarke jest 8 pin-owe, a w 1P jest 12 pin-owe. Sa na pewno jakies przejsciowki. Ewentualnie trzeba kupic taka zmieniarke na P&P. Ja kupowalem do swojego leona w tym sklepie, nawet znalazlem dla Ciebie jakas zmieniarke 12 pin-owa.
http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3 ... 12pin.html
najlepiej jak zadzwonisz do fachowcow i z nimi potwierdzisz co i jak.
dziś lepszy niż wczoraj, jutro lepszy niż dziś Obrazek
orlen
Sport
Sport

Auto: Szkodnik
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez ogorek » 1 czerwca 2011, 15:46

orlen wielkie dzięki! :) :piwo:
Leon 1P - 2.0 - 140 <3
ogorek
Stella +
Stella +

Cyfrowa zmieniarka

Postprzez Barton » 8 listopada 2011, 19:34

Witam,
Na początku chciałem zaznaczyć, że zanim zdecydowałem się na utworzenie nowego tematu, przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnego :wink:
Planuje zakup cyfrowej zmieniarki do Aury kaseciaka (nie chce jej zmieniać). Czy ktoś z was może się wypowiedzieć na temat przykładowych zmieniarek z allegro:
http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-usb-vw-audi-seat-skoda-12pin-i1915295429.html
lub
http://allegro.pl/xcarlink-zmieniarka-cd-cyfrowa-sd-usb-seat-fv-i1914228473.html

Opinie, które udało mi się znaleźć na temat cyfrowych zmieniarek są podzielone, jedni zachwalają inni narzekają na znacznie ograniczoną głośność :? Ktoś korzysta takiego ustrojstwa? :-P
Barton
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Cyfrowa zmieniarka

Postprzez Ace Ventura » 10 listopada 2011, 00:35

Zastanawiałem się kiedyś nad takim ustrojstwem do mojej aury CD - ale wychodziło mi za drogo więc kupiłem taki kabelek:
http://allegro.pl/adapter-aux-in-vw-audi-seat-mfd-f-vat-i1903446773.html (radio musi mieć przycisk do zmieniarki na panelu)
można do niego telefon podłączyć, mp3 itp.
Nie jestem audiofilem i jakość grania w zupełności mi odpowiada.

Jest temat o kabelkach na forum:
viewtopic.php?f=19&t=11501&hilit=aux
A o zmieniarkach mp3 też jest parę tematów, w dziale CarAudio wpisz xcarlink w wyszukiwarce.
---PitR---
Ace Ventura
Sport
Sport

Auto: Leon tDI

Re: Cyfrowa zmieniarka

Postprzez grabarz18 » 10 listopada 2011, 17:23

Kolego, widać słabo szukałeś... scalam
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez the_rahzel » 10 listopada 2011, 17:39

Czy ktos probowal zenic taka zmieniarke z NIE fabrycznym radiem? Pisalem do dystrybutora i ponoc do radia Alpine(jakie ja mam) tylko wersja do BMW XCARLINK-a pasuje... czy ktos kto ma taka zmieniarke ma mozliwosc sprawdzenia czy dziala ona pod radiem Alpine?

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
the_rahzel
TopSport
TopSport

Auto: Cupra R+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Barton » 14 listopada 2011, 19:42

Ace Ventura napisał(a):A o zmieniarkach mp3 też jest parę tematów, w dziale CarAudio wpisz xcarlink w wyszukiwarce.

Za twoją radą przejrzałem większość tematów o tego typu zmieniarce i opinie są niezłe, także myślę że zdecyduje się na zakup, ALE pojawia się problem :? Zmieniarki Xcarlink dostępne na allegro wyposażone są w wtyczkę 12 pin, do aury wymagana jest wtyczka 8pin :-| Udało mi się znaleźć jedną z wtyczką pod aure, ale za bagatela 399zł, podczas gdy zmieniarke z wtyczką 12pin można kupić za 200-250zł :-(

Obrazek

Czy jest jakaś przejściówka umożliwiająca podłączenie czy pozostaje zakup droższej zmieniarki?

Z góry dzięki za pomoc
Barton
Sport
Sport

Postprzez wojtekmir » 14 listopada 2011, 22:23

Co do wtyczek to można kupić w sklepie elektronicznym wtyczkę mini-iso niebieską i zamienić- piny nie pasują, trzeba je obcinać. Droższy wariant kupić dodatkowo gniazdo i zlutować przejściówkę. Sprzętowo i programowo jest to to samo.
wojtekmir
Stella +
Stella +

Auto: 1M BCB x2

Postprzez piwoman » 15 listopada 2011, 08:45

Barton, a ten link http://allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-sd ... 69270.html ?
albo ten: http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-xca ... 11568.html ?

cos slabo szukales.. chyba, ze mowisz o uzywanych:)
piwoman
Signo
Signo

Auto: Leon '02 150 km

Postprzez Barton » 15 grudnia 2011, 16:55

piwoman napisał(a):Barton, a ten link http://allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-sd ... 69270.html ?
albo ten: http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-xca ... 11568.html ?

cos slabo szukales.. chyba, ze mowisz o uzywanych:)

Fakt, chwilę po napisaniu posta znalazłem zmieniarki do których link podałeś, pomimo to wciąż są droższe od tych z wtyczką 12-pinową o +/- 150zł :? Kilka dni temu skończyła się licytacja http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-usb-vw-audi-seat-skoda-12pin-i1915295429.html wczoraj ta sama zmieniarka poszła za 204zł :-|

-- 12 gru 2011, o 13:50 --

Odświeżam temat, gdyż zakupiłem cyfrową zmieniarkę do swojego Leona :roll: Jutro prawdopodobnie będę ją montował w schowku korzystając z miejsca po zmieniarce CD. Będę zmuszony zdemontować schowek oraz radio. Jak zdemontować schowek już wiem, problem pozostał z radiem :? Wiem że na forum nie możecie umieścić manuala ale może na PM ktoś mógłby wytłumaczyć jak je wyjąć bez specjalnych kluczy tak żeby niczego nie ułamać itp :-|

-- 15 gru 2011, o 16:53 --

Dzisiaj znalazłem chwile żeby w końcu zamontować zakupioną zmieniarkę. Pomyślałem że warto będzie się podzielić opinią z jej działania :-) Na początek zaznaczam, że nie jestem audiofilem, ale cenię sobie dobrej jakości dźwięk i byle jakie nagłośnienie nie robi na mnie wrażenia :-P
O samej zmieniarce mogę powiedzieć tylko jedno, REWELACJA :mrgreen: :mrgreen: jakość dźwięku jaką oferuje w połączeniu z aurą oraz fabrycznymi głośnikami (8szt) jest powalająca :shock: Nie spodziewałem się, że głośniki fabryczne potrafią tak grać, czyste wysokie tony oraz potężne basy! Wszystkim, którzy są zmuszeniu słuchać wyłącznie radia i denerwuje ich pier******* w radiu zawsze gdy gdzieś się jedzie polecam zmieniarkę cyfrową! Ja długo się wahałem z zakupem, 300zł piechotą nie chodzi ale naprawdę warto!

Jedynym minusem jest ograniczenie głośności do 37* w skali radia, ale to w zupełności wystarcza, no chyba że ktoś chce ogłuchnąć :D
Barton
Sport
Sport

Postprzez PaVLo » 24 grudnia 2011, 23:56

Zainteresował mnie temat zmieniarki USB, ale mam pytanie, czy aby dostać się do tylnej części radia to trzeba je koniecznie wyjmować czy wystarczy zdemontować schowek lub jakąś część konsoli ? :roll:

//jeśli nie jest to jakąś tajemnicą, ale jeśli inaczej to proszę info na PW
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Zmieniarka mp3 usb

Postprzez dominikk » 23 kwietnia 2012, 21:12

Witam
mam pytanie odnoscnie tej zmieniarki http://allegro.pl/super-zmieniarka-mp3- ... 38834.html montowal to juz ktos z forumowiczow, macie jakies opinie na ten temat, w swoim leonie (2003.r) mam radio na Cd a juz znudzila mi sie ciagla wymiana plyt (ciagle trzeba przezucac,plyty sie rysuja i jest to uciazliwe :P ) a tak to zapiol bym ta zmieniarke do schowka i problem zmiany plyt rozwiazany piszcie co sadzicie o takim rozwiazaniu
dominikk
Stella
Stella

Auto: Seat

Postprzez maca » 24 kwietnia 2012, 21:31

Heyka. W piątek zakupiłem u tego allergowicza i czekam na sprzęt. Jak dojdzie to planuje w sobotę montować. Więc jak jesteś cierpliwy to w niedzielę napiszę co i jak :-)
maca
Stella
Stella

Auto: Leon AHF 110+

Postprzez lukaszlsw » 24 kwietnia 2012, 21:42

dominikk używam taką gdzieś od miesiąca, idealnie mieści się w popielniczce, gra ładnie jedynie ma problem z dłuższymi kawałkami (pół godziny godzina) nie chce ich czytać, pyzatym nie mam zastrzeżeń
1.8T+ INSIDE:)
lukaszlsw
Sport
Sport

Auto: LCR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez oczko82 » 25 kwietnia 2012, 16:07

Ja mam tego - już coś około roku - http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3 ... -8pin.html
Żadnych problemów z dłuższymi kawałkami itp. Wrzucasz na kartę/pendriva sześć folderów (CD1,...CD6 - odpowiedniki płyt w oryginalnej zmieniarce), i w każdym z nich maksymalnie po 99 utworów. Długość obojętnie jaka byle zmieściło się na nośniku pamięci.
Nie mówię szeptem...Obrazek...gdy mówię skąd jestem!
oczko82
Signo
Signo

Auto: VC

Postprzez dominikk » 25 kwietnia 2012, 20:35

czyli widze ze nie ma problemow z tym sprzetem, maca jak zainstalujesz juz nowy nabytek to podziel sie uwagami na foorum :)
dominikk
Stella
Stella

Postprzez jachup » 26 kwietnia 2012, 09:04

Witam,
Podlacze sie pod watek z pytankiem:
Czy w Leonie 2004r. wyposazonym radio Aura na plyte CD jest za schowkiem wtyczka, taka pod ktora moge podpiac oryginalna zmieniarke, czy w tej konfiguracji niezbedna bedzie modyfikacja instalacji?
Pozdrawiam 8)
Obrazek
jachup
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Top Sport

Postprzez bono » 26 kwietnia 2012, 09:16

ja używam ponad rok coś takiego viewtopic.php?p=345501#p345501 i szczerze polecam.
Też kupowałem tutaj
oczko82 napisał(a):http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3 ... -8pin.html
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb

Postprzez maca » 13 maja 2012, 09:28

A więc :-) Zmieniarka działa super. Głośność z usb czy karty sd jest więcej niż wystarczająca, jakość dźwięku zależna od jakości mp3 :-) przy 320kbps na moje gumowe ucho super :-D . Gdy słucham radia (jakaś tam silna stacja radia)to głośniki zniekształcają dźwięk już od 23 jednostek, podczas gdy ze zmieniarki usb, utwór nagrany w miarę dobrej jakości, to głośniki wymiękają już przy 16 jednostkach i wszystko pierdzi :-) więc z głośnością z urządzenia nie ma. Co do montażu: ja osobiście zamontowałem w schowku luzem. Schowek zdemontowałem i przewód przeciągnąłem przez dziurkę, która znajduje się u góry schowka (trochę ją powiększyłem aby zmieściła się kostka do radia). Tak naprawdę są tam 3 otwory prostokątne, więc można sobie wybrać :-) To chyba tyle. Gdyby coś to pytać :-) Pozdrawiam.

-- 13 maja 2012, o 10:28 --

Muszę dodać jeszcze jedną rzecz po paru dniach użytkowania. Mam wrażenie, że urządzenie nie utrzymuje jednakowej głośności cały czas. Czasami delikatnie sam sobie ściszy lub podgłośni i/lub tnie soprany lub je doda. A teraz najciekawsze. Mam wrażenie, że sam podgłaśnia w trakcie przyspieszania autem :-D czyli mam inteligentne radio :mrgreen: (radio Aura kaseta)
maca
Stella
Stella

Postprzez olszu » 13 maja 2012, 09:37

maca napisał(a):Muszę dodać jeszcze jedną rzecz po paru dniach użytkowania. Mam wrażenie, że urządzenie nie utrzymuje jednakowej głośności cały czas. Czasami delikatnie sam sobie ściszy lub podgłośni i/lub tnie soprany lub je doda. A teraz najciekawsze. Mam wrażenie, że sam podgłaśnia w trakcie przyspieszania autem :-D czyli mam inteligentne radio :mrgreen: (radio Aura kaseta)

Jest to prawdą, aura sama zmienia poziom glosnosci podczas przyspieszania i zwalniania. Da sie to wylaczyc oczywiscie :)
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez maca » 13 maja 2012, 09:59

olszu napisał(a):
maca napisał(a):Muszę dodać jeszcze jedną rzecz po paru dniach użytkowania. Mam wrażenie, że urządzenie nie utrzymuje jednakowej głośności cały czas. Czasami delikatnie sam sobie ściszy lub podgłośni i/lub tnie soprany lub je doda. A teraz najciekawsze. Mam wrażenie, że sam podgłaśnia w trakcie przyspieszania autem :-D czyli mam inteligentne radio :mrgreen: (radio Aura kaseta)

Jest to prawdą, aura sama zmienia poziom glosnosci podczas przyspieszania i zwalniania. Da sie to wylaczyc oczywiscie :)

Całe życie człowiek się uczy :-) dzięki za info :3majsie:
maca
Stella
Stella

Postprzez bono » 13 maja 2012, 17:47

maca napisał(a):Mam wrażenie, że urządzenie nie utrzymuje jednakowej głośności cały czas. Czasami delikatnie sam sobie ściszy lub podgłośni i/lub tnie soprany lub je doda. A teraz najciekawsze. Mam wrażenie, że sam podgłaśnia w trakcie przyspieszania autem czyli mam inteligentne radio (radio Aura kaseta)

funkcja GALA, ustawiasz to z menu radia

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Postprzez orlen » 14 maja 2012, 20:45

bono, masz chyba ten sam emulator zmieniarki co ja. Ostatnio zauważyłem pewien mały problem. Jak gaszę zapłon i wyciągam kluczyk ze stacyjki (w tym czasie leci muzyka z pena podłączonego do emulatora) siłą rzeczy wyłącza się radio. Gdy ponownie włączę radio i muzykę z pendrive to niestety ale emulator jest zawieszony. Dopiero po odłączeniu pena, włączeniu radia i wyłączeniu, i ponownym podłączenia pena emulator działa normalnie.
orlen
Sport
Sport

Odp: [SEAT] Zmieniarka USB

Postprzez bono » 14 maja 2012, 21:50

u mnie nic takiego nie ma miejsca, wszystko pieknie smiga. jedynie na starszych kartach SD duzej czyta, ale to juz wina karty. sprawdz czy na innym pendrive tez tak jest

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Postprzez orlen » 15 maja 2012, 10:19

wlasnie tez sie zastanawialem nad pendrivem... zmienie i dam znac

-- 15 maja 2012, o 11:19 --

pendrive był niedociśnięty :roll:
orlen
Sport
Sport

Postprzez bono » 15 maja 2012, 12:17

jak zwykle czasem pierdoła a przeszkadza ;-)

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Postprzez Max_Payne » 9 czerwca 2012, 20:01

Witam,
Podłącze się do tematu.
Niedawno kupiłem swojego Leona i brakuje mi w nim dobrej muzyki z mp3
Mam radio Aura CD z tego co przeszukałem na forum to złącze zmieniarki jest na 8pin.
Czy taka zmieniarka podejdzie do mojego auta? Bo niestety w opisie nie znalazłem radia Aura CD
http://moto.allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-vw-audi-seat-skoda-8pin-klucze-i2403140925.html#delivery
Max_Payne
Stella
Stella

Auto: Leon I 1.6 BCB

Postprzez slr82 » 9 czerwca 2012, 22:14

Mam u siebie identyczną zmieniarkę podpiętą pod Aurę CD więc u Ciebie też będzie pasować.
Ze swojej strony dodam żeby podczas montażu uważać na kable w tej wtyczce 8-pinowej bo mnie udało się dwa urwać.
slr82
Stella
Stella

Auto: leon arl

Postprzez muzyk8707 » 19 czerwca 2012, 08:01

Wczoraj dotarła do mnie zmieniarka Yatour. Przez godzinę walczyłem z konsolą środkową jak puścić kabel od radia do tej "zmieniarki". W końcu kabel puściłem dziurą, za schowkiem z zapalniczką. Jest tam otwór, przez który wchodzi kabel do zapalniczki i właśnie tamtędy poprowadziłem kabel. Zmieniarka leży sobie teraz na dole w schowku, kabel schowany w środku, wszystko wygląda estetycznie.
Mam tylko pytanie dotyczące samej zmieniarki. Mp3 z karty SD czyta bez problemu, nie działa natomiast odtwarzanie z pendrive'a. Porobiłem foldery CD01, CD02 itd, w nich po kilka plików mp3, i po podłączeniu pierwsze wyskakuje TR99 a potem NO CD01 czy coś takiego. CD02 czy CD03 tez nie działa. Myślałem, że to wina pamięci (8GB) więc zrobiłem do samo na pendraku 2GB i dalej to samo. Z SD czyta dobrze więc nie wiem co jest grane. Cieszę się, że chociaż SD działa bo jest teraz możliwość posłuchania ulubionej muzyki bez nagrywania starodawnych kaset :-D
muzyk8707
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9 TDI ARL

Postprzez Macek » 19 czerwca 2012, 12:28

muzyk8707 też mam takie same objawy ze zmieniarką w octavii2. Podobno te typy tak mają :)
Macek
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: śląskie
Auto: CUPRA LEON ST
Silnik: inny

Postprzez micbar0405 » 23 czerwca 2012, 18:29

Panowie co użytkują zmieniarkę Yatour mam pytanie, jak wyświetlana jest nazwa jakiejś piosenki z np folderu CD02 itd pisze tytuł czy coś innego? :-P
Bo to pasja a nie zajawka na kilka minut...
micbar0405
Signo
Signo

Auto: Golf Mk2
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez Barton » 23 czerwca 2012, 21:00

Tylko numer utworu :wink:
Barton
Sport
Sport

Postprzez micbar0405 » 24 czerwca 2012, 08:04

a nie ma jakiejś możliwości żeby na radiu pokazywała się nazwa utworu? :twisted:
micbar0405
Signo
Signo

Postprzez Barton » 24 czerwca 2012, 17:37

W przypadku ori Aury nie ma, nie wiem jak z niefabrycznymi radyjami :wink:
Barton
Sport
Sport

Postprzez leon000 » 15 listopada 2012, 22:23

Mam pendrive 16 giga gooddrive twister i mi nie czyta usb w leonie po fotelem wsadzałem też takie co ma 64mb i nic jest jakiś przełącznik czy coś żeby włączyć tą zmieniarke

-- 15 lis 2012, o 23:03 --

Podłaczałem pendrive próbowałem mp3 iriver 1giga i telefon htc po podłączeniu każdego urządzenia wciskam przycisk CD na radiu żeby przełączyło to mi pokazuje komunikat MAGAZINE wiecie może oco chodzi szukałem w necie i wyczytałem że jest problem z podłączeniem Włancza sie może jakoś inaczej to usb pomóżcie z góry dzięki

-- 15 lis 2012, o 23:23 --

radio mam fabryczne radiootwarzacz cd ze zmieniarką usb pod fotelem pasażera niewiem jak się nazywa nigdzie niemogłem znależć a autko seat leon 1,9tdi 2007
leon000
Stella
Stella

Postprzez Rafałwzw » 15 grudnia 2012, 15:00

Witam. Mam zamiar kupić zmieniarkę cyfrową i gdzieś czytałem że lepiej kupić xcralinka niż yatura. że niby lepszy. Ale cena. Yatur sporo tańszy, a jakieś 100zł to spora różnica. I dlatego to pytanie dla użytkowników yatura czy warto go kupić czy lepiej dołożyć i kupić xcarlinka. Czy nie ma żadnych niedoróbek czy wad. A może i napisze ktoś coś o xcarlinku. Wyżej chyba nawet pisali że yatur nie czyta pendrajwów a szczerze wolę pendrajw niz karty. Z góry dzięki. PZDR.
Polo 6n 1.3 adx 55 km pb/lpg
Leon 1m 1.9 tdi asz 130 km
Rafałwzw
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1m asz 2004
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez Barton » 15 grudnia 2012, 15:31

Rafałwzw napisał(a):Witam. Mam zamiar kupić zmieniarkę cyfrową i gdzieś czytałem że lepiej kupić xcralinka niż yatura. że niby lepszy. Ale cena. Yatur sporo tańszy, a jakieś 100zł to spora różnica. I dlatego to pytanie dla użytkowników yatura czy warto go kupić czy lepiej dołożyć i kupić xcarlinka. Czy nie ma żadnych niedoróbek czy wad. A może i napisze ktoś coś o xcarlinku. Wyżej chyba nawet pisali że yatur nie czyta pendrajwów a szczerze wolę pendrajw niz karty. Z góry dzięki. PZDR.

Od ponad roku mam zmieniarkę Yatura i złego słowa nie powiem. Czyta zarówno pendriva jak i kartę SD :wink: Z wad mogę wymienić jedynie to, że zmieniarka nie zawsze pamięta utwór na którym skończyło się słuchać radia przed wyłączeniem samochodu. Nie wiem mówiąc szczerze od czego to zależy :roll: Niektórzy też uznają za wadę zmieniarki, to że ścisza radio automatycznie, w momencie gdy poziom głośności jest za wysoki powodując, że głośniki "nie wyrabiają". Mnie to osobiście nie przeszkadza, wole dobrą jakość dźwięku z nieco niższą głośnością, niż zniekształcone tony nieco głośniej :-) W każdym razie polecam zakup, na pewno będziesz zadowolony. Różnica w jakości dźwięku pomiędzy stacją radiową a utworem z karty/pena jest kolosalna ;) Zdecydowanie lepiej zainwestować w zmieniarkę, aniżeli rezygnować z ori radia, tylko po to by umożliwić sobie słuchanie mp3.. Jak dla mnie inne radio niż ori w Leonie to.. :shock: :x

P.S. Aktualnie na allegro są 2 aukcję na których można wylicytować zmieniarkę pasującą pod seat-owską Aurę :wink: Może uda Ci się kupić ją nieco taniej niż w opcji Kup Teraz :wink:
Barton
Sport
Sport

Postprzez Rafałwzw » 15 grudnia 2012, 15:33

może jakiś link? to używane?
Rafałwzw
Stella +
Stella +

Postprzez Barton » 15 grudnia 2012, 15:41

Rafałwzw napisał(a):może jakiś link? to używane?

Poszły na pw :wink:
Barton
Sport
Sport

Postprzez Rafałwzw » 15 grudnia 2012, 16:27

dzięki
Rafałwzw
Stella +
Stella +

Postprzez piwoman » 15 grudnia 2012, 19:05

Barton napisał(a):Różnica w jakości dźwięku pomiędzy stacją radiową a utworem z karty/pena jest kolosalna ;)

Moglbys to rozwinac?
piwoman
Signo
Signo

Auto: Leon '02 150 km

Postprzez Barton » 15 grudnia 2012, 22:09

piwoman napisał(a):
Barton napisał(a):Różnica w jakości dźwięku pomiędzy stacją radiową a utworem z karty/pena jest kolosalna ;)

Moglbys to rozwinac?

Miałem na myśli to, że jakość dźwięku jaką "generuje" fabryczne nagłośnienie w Leonie (Radio aura + 8 głośników) korzystając z fal radiowych jest kiepskie, naprawde kiepskie.. w porównaniu do jakości ze zmieniarki cyfrowej :-D Przed zakupem zmieniarki wydawało mi się, że nagłosnienie w Leonie jest super, słuchając radia z racji braku MP3, byłem w pełni zadowolony z jakości. Teraz po przeszło roku użytkowania zmieniary, nie wyobrażam sobie słuchania radia głośniej niż 20-25*... Bida z nędźą :-P

Jak dla mnie nie ma się co zastanawiać tylko odkładać kasę na zmieniarkę. Takie połączenie gra świetnie, mnie w zupełności zadowala, zarówno jakośc dźwięku jak i głośność. Przy maksymalnej możliwej głośności (~35* w skali radia, powyżej zmieniarka zaczyna ograniczać wzrost głośności, aby uniknąć szumienia itp) praktycznie nie da się porozmawiać z osobą siedzącą na przednim fotelu obok, przy czym w radiu nic nie buczy, tony są czyste :wink:

Jak ktoś jest z okolic Katowic, zapraszam :wink:
Barton
Sport
Sport

Postprzez micbar0405 » 16 grudnia 2012, 07:28

I we wszystkich zmieniarkach nie piszą tytuły piosenek? :-|
micbar0405
Signo
Signo

Postprzez Cubaza » 16 grudnia 2012, 07:40

micbar0405 napisał(a):I we wszystkich zmieniarkach nie piszą tytuły piosenek? :-|

To jest emulator zmieniarki. On emuluje normalną zmieniarkę płyt CD. Po włożeniu płyty CD do odtwarzacza nie masz tytułów piosenek tylko Track 1 itd., po wsadzeniu emulatora zmieniarki nic się nie zmieni w tej materii.
Cubaza
Sport
Sport

Auto: 5F
Silnik: benzyna inny

Postprzez micbar0405 » 16 grudnia 2012, 07:41

Cubaza, to lipa no :-x dzięki za info
micbar0405
Signo
Signo

Postprzez eko_zgonuś » 16 grudnia 2012, 11:41

a ktoś może zna zmieniarki od viakena? kup teraz 199

http://viaken.pl/pl/zmieniarki-mp3/cyfr ... 8-pin.html

-- 16 gru 2012, o 12:41 --

coś takiego tam napisali
Standardowa zmieniarka pomieści zaledwie około 6 płyt CD, nasza zmieniarka umożliwia obsługę nawet 1000 utworów muzycznych w 99 folderach
ale to chyba niemożliwe, co myślicie?
eko_zgonuś
Sport
Sport

Auto: 1M

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja