Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Radyjko Aura CD

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Radyjko Aura CD

Postprzez kociu » 5 sierpnia 2011, 20:11

Witam forumowiczów...

Ostatnio zauważyłem trochę dziwne zachowanie radyjka (Aura CD w 1M), mianowicie jak jeżdze po mieście bez żadnych szaleństw i ustawie sobie głośność radia np 25vol to wszystko jest ok i tak sobie cały czas brzęczy...ale jak jadę w trasę to ustawiam też np 25 vol wszystko pięknie ładnie, po czym zaczynam przyśpieszać (tak 120 i w góre) to radyjko nieznacznie wzmacnia dźwięk (ale na radyjku caly czas jest 25vol), a jak dojeżdżam potem do świateł czy powoli hamuje to radyjko trochę ścisza tak jakby dźwięk (jednocześnie cały czas zostaje te 25vol)...to pierwszy problem...

Druga rzecz to chciałem zapytać o CA w Leonie, czytałem trochę tematów i teraz parę pytań do speców CA...
Jak mam zamiar wsadzać sprzęt do auta to lepiej wsadzić jakieś nowe radyjko czy można grzebać przy seryjnym radyjku Aury? Co polecacie?

Z tego co czytałem to żeby wyprowadzić z Aury wzmacniacz trzeba założyć do radia końcówkę RCA z wyjściem na wzmacniacz tak, a jeśli chciałbym dwa to nie będzie to problem?

No i trzecia sprawa, ma ktoś jakieś zdjęcie gdzie przeciągnąć fajnie przewody z aku do środka? Z tego co czytałem to niby jest gdzieś dobre miejsce koło pedałów hamulca i sprzęgła oraz gdzieś gdzie idzie duża wiązka kabli koło kolumny kierowniczej...

Pozdrawiam :papa:
kociu
Sport
Sport

Auto: Seat

Reklama

Re: Radyjko Aura CD

Postprzez Roxon40 » 5 sierpnia 2011, 20:47

kociu napisał(a):Ostatnio zauważyłem trochę dziwne zachowanie radyjka (Aura CD w 1M), mianowicie jak jeżdze po mieście bez żadnych szaleństw i ustawie sobie głośność radia np 25vol to wszystko jest ok i tak sobie cały czas brzęczy...ale jak jadę w trasę to ustawiam też np 25 vol wszystko pięknie ładnie, po czym zaczynam przyśpieszać (tak 120 i w góre) to radyjko nieznacznie wzmacnia dźwięk (ale na radyjku caly czas jest 25vol), a jak dojeżdżam potem do świateł czy powoli hamuje to radyjko trochę ścisza tak jakby dźwięk (jednocześnie cały czas zostaje te 25vol)...to pierwszy problem...

To nie problem w tych radiach jest taka funkcja po prostu i jest możliwość jej wyłączenia.
kociu napisał(a):

No i trzecia sprawa, ma ktoś jakieś zdjęcie gdzie przeciągnąć fajnie przewody z aku do środka? Z tego co czytałem to niby jest gdzieś dobre miejsce koło pedałów hamulca i sprzęgła oraz gdzieś gdzie idzie duża wiązka kabli koło kolumny kierowniczej..

Zdjęcia na już nie mam ale postaram się na jutro jakieś zrobić to ci pokażę. Co prawda CA nie mam u siebie ale jakiś poprzedni właściciel zostawił okablowanie mi w aucie więc go nie ruszałem a nóż się kiedyś przyda :)
Obrazek
Roxon40
Signo
Signo

Postprzez kociu » 5 sierpnia 2011, 21:07

No widzisz człowiek ciemny jak but, możesz jeszcze napisać jak ta opcja się nazywa?
kociu
Sport
Sport

Postprzez Roxon40 » 5 sierpnia 2011, 21:14

Funkcja nazywa się SCV i tam masz Low, Mid, High i Off.
Wciskasz i przytrzymujesz przycisk PROG następnie albo pokrętłem albo strzałkami (nie pamiętam teraz) szukasz SCV i sobie wybierasz opcję którą chcesz.
Obrazek
Roxon40
Signo
Signo

Postprzez kociu » 6 sierpnia 2011, 08:59

Ok dzieki bardzo:)
kociu
Sport
Sport