Witam, Od dłuższego czasu mam problemy z moim radyjkiem,które posiada port USB z przodu. Radio samo w sobie działa,ale port przestał. Sprawdzane różne pen drivy i wywala sie na wyświetlaczu info USB ERROR Penki sprawdzane w innych radiach działąją w kompie też działają. Powiedzcie mi bo fakt jest taki ze przez przypadek usiadłem na nie gdy był pen włożony do radia czy jest możliwośc naprawy samego portu? Nie chce się bawić w inne koszta typu wymiana całego radia itp..
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ Jest biturbo
Stało się to po tym jak usiadłeś na usb ? Jeśli tak, to moim zdaniem wystarczy przelutować wtyk usb w radiu. Podjedź do jakiegoś magika od RTV i Ci to za 30-50 zł zrobi. Jest dobry fachowiec przy kfc na Powsińskiej. Oddawałem mu już kilka sztuk do naprawy i zawsze zrobił dobrze.
mam radio alpine 105 i od pewnego czasu też się to pojawiło, tylko że ja mam na kabel z tyłu, spróbuj zrobić twardy reset radia, może zacznie działać, jeśli nie znaczy że też Tobie się zepsuł procek od sterowania usb, tak mi powiedziano w serwisie. niestety te radia tak mają
Powiedz mi co masz na myśli robiąc twardy reset radia ? Jeżeli chodzi Ci o to by odłączyć kable wszystkie wyjąc je z konsoli odpiąc antene to juz tak robiłem i niestety to nie pomogło dalej jest USB Error. Podejrzewam,że jest walnięty jakis mikrostyk
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ Jest biturbo
koleko sebol sciągnij przednij panel i znajdziesz tam ukrytom dziurke a pod niom guzik ,włóż np zapałke wcisnij guzik i radyjko sie zresetuje , miałem podobnie w alpine cde 111r
Jutro sprawdze czy mam tam coś takiego. Jak się uda to będzie dobrze jak nie to będzie trzeba radio kupić nowe
-- 27 sie 2013, o 18:48 --
niestety nie posiadam żadnego przycisku do resetu o którym wspominasz. Wyjąłem radio bo myślałem ze jest z tyłu,ale niestety brak... jakies inne propozycje ?
Tak właśnie to miałem na myśli odłączyć wszystkie kable. To niestety nowe radio albo płyty jak to robię teraz ja. Zgrzanego procka juz niestety nie naprawisz a koszt nowego jest nieoplacalny:(
Odkopię swój problem bo nawet nie miałem czasu jechać tam i zresztą jak znalazłem gwarancje to okazała się,że jest nieważna więc też temat po części odpuściłem. Przechodząc do rzeczy to powiedzcie mi czemu dzieje się tak,że jak włożę pendrive do radia to wywala USB Error o którym wspominałem kilka postów wyżej natomiast jak podłącze telefon przez kabelek USB to normalnie się ładuje i działa. Nie działają tylko peny. Może macie jakieś pomysły ?
Miałem podobnie a alpinem że po włażeniu pendrive wyskakiwał unit error i dzwonilem do serwisu, i powiedział że pendrive przed zapisem powiniem być sformatowany w systemie FAT32 , od czasu jak sformatowałem pwndrive jako FAT32 problem z errorem ustąpil , może to niektórym pomoże pozdrawiam