Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Podłączenie radia + dziwne kable i instalacje

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Podłączenie radia + dziwne kable i instalacje

Postprzez Marcinbc » 24 października 2013, 20:51

Witam, mam taki problem, poprzedni właściciel troszke zmodyfikował kostki od radia (poucinał), dodatkowo miał podpięty wzmacniacz i tubę, przez co ogólnie teraz nie moge dojść do tego jak podłączyć to radio i prosiłbym o pomoc. ;) Zauważyłem też, że jeden z kabli z kostki brązowej jest z dodatkowym bezpiecznikiem i jest pociągnięty gdzieś w strone schowka co będzie widać na zdjęciu. Dwie kostki są nieruszone, mimo to radia nawet nie można włączyć. Proszę spojrzeć na zdjęcia może ktoś ogarnie o co z tym chodzi ;) Dzięki z góry!

ZDJĘCIA:
http://postimg.org/gallery/28u7jqeg/c300c468/

-- 24 października 2013, 21:51 --

sprostowanie - ten kabel który jest z bezpiecznikiem teoretycznie pochodził z kostki czarnej, a nie brązowej. jak ogólnie podłącze radio do kostek w takim stanie jak są to jakby nie było w ogóle zasilanie.
Dodatkowo mam radio JVC KD-BT11 - i tu pytanie jak moge je podpiąć jeżeli do oryginalnego radia są 3 kostki a do tego JVC może być tylko jedna i na dodatek żadna z nich nie pasuje, jakieś przejściówki są ?
Marcinbc
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Podłączenie radia + dziwne kable i instalacje

Postprzez pietrek86 » 24 października 2013, 21:52

Siemka to radio jakie tam siedziało to najprawdopodobniej jakiś blaupunkt a to co ktoś zrobił z czarną kostką to szczyt profesjonalizmu :)
Musisz zakupić kostkę iso zasilającą samą bo z tego co widziałem od głośników kostkę oszczędził. I nie ma wyjścia teraz próbówka w rękę i budowa kostki od nowa roboty na pół godzinki szkoda że nie mieszkasz bliżej bo poskładał bym ci to wszystko do kupy
pietrek86
TopSport
TopSport

Silnik: BCB 1.6

Postprzez Marcinbc » 24 października 2013, 22:27

Jutro jak znajde chwilę to się za to zabiorę, Pietrek86- dzieki za chęci i pomoc ;) Jakieś pomysły co do tego jednego brązowego kabelka? Jak widac na zdjęciach teoretycznie był z czarnej kostki bo wychodzi z pęku kabli od niej, następnie ma założony bezpiecznik i spowrotem wędruje do środka gdzieś za schowek pasażera. Kompletnie nie mam pojęcia co może być podłączone takim sposobem? Może któryś z forumowiczów ma jakiś pomysł? Ogólnie mam problem troszke z elektryką i nie wiem czy to przez te kombinacje bo np. jest założony jakiś ściemniacz świateł wewnętrznych, że troszeczke inaczej to działa niż w oryginale i dodatkowo np. żeby zgasić autko musze zgasić światła zewnętrzne i dopiero silnik zgaśnie, bez kluczyka przełącznik świateł załącza przy okazji tak jakby zapłon (kontrolki zegarów) itd :D - ale to już na temat na inny post. Póki co muszę ogarnąć to radio ;)
Marcinbc
Stella
Stella

Silnik: ASV 1.9

Postprzez pietrek86 » 24 października 2013, 22:28

Z tego co widzę przewód brązowy jest podłączony do przewodu prądowego ale po jaki chińczyk ktoś taką rzeźbę zrobił to nie mam pojęcia :) trzeba usiąść z próbówką i trzeba by popatrzeć
pietrek86
TopSport
TopSport

Silnik: BCB 1.6

Postprzez Ufo » 24 października 2013, 22:44

Marcinbc napisał(a):żeby zgasić autko musze zgasić światła zewnętrzne i dopiero silnik zgaśnie, bez kluczyka przełącznik świateł załącza przy okazji tak jakby zapłon (kontrolki zegarów) itd :D )

może to takie dodatkowe zabezpieczenie?

masz racje dyskusja nie w tym temacie
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!

Moja Furmanka-> viewtopic.php?f=32&t=38119 Obrazek
Ufo
TopSport
TopSport

Auto: Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja