Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Łukasz Cupra280 napisał(a):Witam, czy ktoś już coś robił z oryginalnym zestawem głośników- nagłośnienia. Czy sama wymiana głośników na porządne np.DLS coś pomoze czy trzeba od podstaw coś tworzyć+ wzmacniacze itp..... może jakieś porady?? Jakich rozmiarów mamy głośniki w ST???i ile ich w końcu jest? Ja mam navi bez sound system- a samo dołożenie głośnika w kole mnie nie kreci...
daniel28 napisał(a):pcja nr 2
- wygłuszenie dzwi
- zakup wzmacniacza 4 kanały
- zakup 2 głośników
Podłączamy wzmacniacz pod wyjście głośników w radiu do wzmacniacza hi imput , do wzmacniacza podłączamy nowe mocne głośniki, a pozostałe dwa wyjścia zostają na tylnie seryjne - puszczamy przez filtr żeby nie usmażyć
koszt od 2000 zł
to jest właśnie to samo, co cicheauto.pl, o którym pisałem i byłem u nich. Rozeznania temat głębiej niedługoboban napisał(a):Dokładnie tak jak @MrSiara pisze wygłuszenie można spokojnie samemu ogarnąć, a jaka frajda po robocie i sporo szelestów w kieszeni... Zerknij tu http://www.extremecaraudio.pl/ chłopaki znają się na rzeczy a można to i owo podpatrzeć
MrSiara napisał(a):pytanie mam pod ta pianke dawales mate bitumiczna?
MrSiara napisał(a):mozesz dodatkowo zrobic taki kolnierzyk wokół głosnika
Sebool2006 napisał(a):Zrob może pełen opis ze zdjęciami i załóż jako nowy temat to wrzucilo by się do downloadu dla innych.
Bo ten opis kiepsko się czyta dodając post pod postem bez edycji.
MrSiara napisał(a):w 1m drzwi sa mega do audio w 1p juz jest dramat tym bardziej cieszy ze ktos to przemyslał i w 5f to poprawil
bmelon napisał(a):Ile dokładnie tych materiałów (mat i pianek) wychodzi na przednie i tylne drzwi?
bmelon napisał(a):Czy odczuwasz poprawę po wysuszeniu w stosunku do standardu?
bmelon napisał(a):O co chodzi z tym kołnierzykiem wokół głośnika?
boban napisał(a):
Panowie tak myślę czy czasem nie umieścić suba we wnęce na koło zapasowenp. coś w tym stylu http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-fit-b ... asowe.html . Zastanawiam się jak takie rozwiązanie spisze się w porównaniu do tradycyjnej skrzynki ?
daniel28 napisał(a):Chciał byś zasilić przód ze wzmakaNie ma sensu . Co z głośnikami z tyłu, zostawisz pod radiem
Nie będziesz ich słyszał . Mi się tak nie podoba. Zostań przy samym subie , będzie fajny efekt.
Mogłeś zrobić inny projekt od początku przy chęci zasilania przodu z pieca.
MrSiara napisał(a):jesli robic zasilanie wzmakami to tylko przod i sub a nie sam sub ogolnie tylnie glosniki mozna wypiac bo sa zbedne scene dzwiekowa budujemy od przodu a nie od tylu, Wlasnie zasilenie przodu wzmakiem ma sens a tyl mozna zostawic pod radiem
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości