Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Radio Aura i subwoofer

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Radio Aura i subwoofer

Postprzez Salek » 2 czerwca 2016, 18:40

Witam, mam pewien problem z nagłośnieniem samochodowym. Kolega podpiął mi subwoofer ze wzmacniaczem do oryginalnego radia Aura z Leona 1M i jest pewien problem. Gdy przycisnę przycisk phones na radiu, subwoofer uruchamia się i gra, lecz cały czas z taką samą głośnością. Nawet gdy zmienię głośność na inną to po kilku sekundach wraca do takiej jaka była na początku. Wiecie może czy da się ustawić tak aby głośność subwoofera zwiększała się lub zmniejszała razem ze zmianą głośności muzyki ze zwykłych głośników? Posiadam instrukcję do radia i raczej jest tam to wytłumaczone, ale po niemiecku, włosku, francusku i holendersku. Jakby chociaż było po angielsku to bym coś znalazł a tak to równie dobrze mogę ją wyrzucić do kosza. Dołączam filmik jak to mniej więcej wygląda, nie wiele słychać, ale tam w tle cały czas gra muzyka.

https://youtu.be/XJTNcTqz-7Y
Salek
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8

Reklama

Re: Radio Aura i subwoofer

Postprzez piotrassenior » 3 czerwca 2016, 05:24

Zacznijmy od najważniejszego - w jaki sposób jest podłączony ten wzmac z subem od radia?
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Re: Radio Aura i subwoofer

Postprzez Salek » 3 czerwca 2016, 14:59

Nie za bardzo wiem jak to napisać bo dla mnie takie tematy to czarna magia. Cinche które wychodzą od wzmacniacza są wpięte w końcówki które są przylutowane do kabli a te kable do kabli z źółtej kostki. Bardziej obrazowo chyba tego nie opiszę :)
Salek
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja