Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Montaż audio - gdzie i co?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Montaż audio - gdzie i co?

Postprzez hypetrak » 5 czerwca 2016, 22:32

Cześć wszystkim,

noszę się z zamiarem zmiany audio w swoim aucie. Generalnie nie chciałbym się tego podejmować sam, gdyż to moja pierwsza wymiana audio i nie mam doświadczenia w tym - nie chce nic zniszczyć. Tutaj mam pierwsze pytanie do was:

Macie jakieś godne polecenia miejsce/osobę w Warszawie gdzie zajęli by się dobrze montażem wygłuszenia + audio?

Mam już pewną koncepcję po zapoznaniu się z kilkoma opiniami co będę chciał montować, aczkolwiek tutaj też chciałbym zaczerpnąć opinii. Póki co nastawiam się na głośniki Morel tempo 16,5cm na przód i tył. Do tego wzmacniacz (z tego co doczytałem, minimum powinienem zamontować do tego 4x90 RMS), skrzynia (+ kondensator?), wzmacniacz do skrzyni, jednostka sterująca - polecany jest z reguły z tego co widzę Alpine lub Clarion. Poza głośnikami, celuje bardziej w sprzęt używany aczkolwiek jeżeli są jakieś nówki w fajnych cenach i dobrej jakości to też jak najbardziej.

Macie jakieś koncepcje?
hypetrak
Stella
Stella

Auto: Cupra 1P
Silnik: BWJ 2.0

Reklama

Re: Montaż audio - gdzie i co?

Postprzez MrSiara » 6 czerwca 2016, 14:30

czemu kazdy tak nagminnie chce pakować głośniki w tylne drzwi? przeciesz te glosniki burza scene dzwiekową a po za tym i tak ich za bardzo nie slychac.
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja