Od razu na wstępie chciałbym zaznaczyć, że naczytałem się na temat wtyczek ISO itd. i bez powodu posta bym nie zakładał.
Od kilku dni jestem posiadaczem Leona 2002r. nastał czas na wsadzenie nieseryjnego radia. Posiadam radio kenwooda, które kiedyś bez zakłóceń działo w moim BMW e36. Kwestia polega na tym, iż mam 2 kable które mogę ze sobą sam połączyć, czerwony i żółty. Kwestia tego, że nawet po ich skrzyżowaniu, radio nie chce mi zadziałać ze stacyjki. Słysze chwilową prace radia (jakby czytało płytę i tyle). Jedyny sposób aby radio działało jest podłączenie jego do stałego zasilania ( o ile się nie mylę) łączę żółty z czerwonym z "radia" i łączę je z czerwonym z "auta" wtedy dopiero radio odpala i wszystko jest cacy. Chciałbym aby radio działało jedynie przy zapłonie. Zastanawiam się nad poniższą kwestia.
1) myślałem o podmienieniu kabli w kostce ISO z radia. Zmiane kabla czerwonego z żółtym na stałe przez ich przepięcie lecz nie wiem czy przyniesie to jakikolwiek skutek.
Chyba, że jest to kwestia kupienia odpowiedniej wtyczki ISO zupełnie innej niż posiadam. Jeśli to zadziała wtedy dopiero chciałbym podpiąć subwoofer, który miałby działać również przy zapłonie lecz nie mam dodatkowej wtyczki/złączki na kabel niebieski. W linku wtyczka którą posiadam.BEZ NIEBIESKIEGO ROZŁĄCZENIA https://f.allegroimg.com/s400/066a14/2a ... e0ed05dc8f