Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 22 listopada 2017, 15:41

Tak mnie właśnie podkusiło zainstalować takie radyjko firmy A-sure,w moim czarnym Leonie 1M.

Nie palę , to i zrezygnowałem z popielniczki, ale chyba jednak gniazdo zapalniczki gdzieś będę musiał domontować :-)

Obrazek

Radio ma oczywiście radio , DVD, wyjście na kamerę cofania, GPS z mapa I-GO, WiFi, Smart Linka i możliwość
instalowania aplikacji Androida ;) ect.

Projekt w toku.....


Dobra to zdjęcie jest OK W Golfie VI zastosowany byłby CAN BUS dekoder , a w Leonie trza go było odłączyć.

Ta wiązka jest dobra i ma żeńskie złącze pod radio pasujące do wiązki Leona

Obrazek

Edytowane
desmo


-- 22 lis 2017, o 16:41 --

W końcu dziś przyszedł czas na demontaż starego poczciwego Pioneera
Obrazek
Teraz trzeba się uporać z cięgłami od klimatyzacji , które nieżle prężą
Obrazek
Ale warto było. Mnie tam się efekt podoba w porównaniu do tego co było ;) i teraz będę testował.
Możliwe że ten panel środkowy zrobię jeszcze raz bo w ferworze walki troche mi sie porysował :(
Całość jeszcze wymaga nieco zabiegów dopasowujących ale pogoda nie sprzyja a w garażu ciasno
Obrazek
Pewnie jedyny taki Leon w PL ;) ;)

Więcej na temat funkcji radyjka tu ;
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 01190.html
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez facet02 » 23 listopada 2017, 06:59

Gratulacje, bardzo fajny pomysł i szacun za prace włożoną w tą zmianę :brawo: :mrgreen:
Zobacz Profil
facet02
Sport
Sport
 
Posty: 896
Dołączył(a): 5 września 2016, 16:10
Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: inny

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez damianos89 » 23 listopada 2017, 21:00

Też bym chciał mieć tak zrobione :)
Leon Torro 2006
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
damianos89
Sport
Sport
 
Posty: 327
Dołączył(a): 13 listopada 2009, 17:03
Lokalizacja: Białystok
Auto: Leon 1M 2006 AXR+
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 23 listopada 2017, 22:51

Zrobiłem podobny myk u siebie... Tobie wyszło bardzo ładnie:P w wolnej chwili wrzucę też zdjęcia. Pytanie jak się android spisuje? i czy w radiu są kabelki od rezystancyjnego sterowania z kierownicy np??
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 26 listopada 2017, 18:09

desmo napisał(a):Gratulacje, bardzo fajny pomysł i szacun za prace włożoną w tą zmianę :brawo: :mrgreen:

Dziękuję :-D
Android jest w fazie testów. Na razie ogarnąłem radio, i nawigację , bo mi gada o przekroczeniu prędkości.
Dziś spróbuje aplikacji Smart Link bo cel był taki, żeby Janosik albo Waze chodziło na ekranie :)
Też myślałem o tym sterowaniu rezystancyjnym ale chyba go nie ma , no chyba ze ktos wymyśli taką apke
pod Androida. Fabrycznie radio jest przygotowane pod Can Busa, którego odłączyłem bo w moim Leonie to chyba jest jakiś szczątkowy
pomiędzy silniczkami drzwi, a modułem komfortu.
Widziałem ten wątek o kierownicy pod CAN i może jak by nie usuwać tej elektroniki z niej, to by można zgrać ją z apką kierownicy w radiu bo taka jest. Ale musi byc CAN. Następny temat...... 8)
Można nawet klimą sterować , ale ze wzgledu na awaryjność silniczków sterowania klapami ja tam wolę manualną.
Jeden kłopot mniej. :-)
Obrazek

-- 26 lis 2017, o 19:09 --

Starszy model ale zasada przełączania w I-Go z mil na kilometry identyczna
https://www.youtube.com/watch?v=uF66_ZLqqtM
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez LewyGwint » 27 listopada 2017, 21:15

Panowie - podłączę się do tematu, czy zmiana kosza z 1din na 2din to plug&play bez żadnych przeróbek?? Czy panel climatronic normalnie pasuje? Bo jak patrzę na to:
Obrazek
To mam pewne wątpliwości.
Zobacz Profil
LewyGwint
Stella +
Stella +
 
Posty: 79
Dołączył(a): 21 maja 2017, 16:13
Auto: Leon 1M
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 12 grudnia 2017, 06:06

W tą ramkę wchodzi oryginalne radio z nawigacją Seata. Rozmiar jest większy niż 2DIN tak że takie radio normalne 2DIN wymagało by wokół ramki , której nikt nie robi. Dlatego mój wybór padł na w/w bo po co mieć mały wyświetlacz z 2DIN jak można mieć 7cali 8)
Przerobiłem tę ramkę która była przy klimie manualnej.

-- 12 gru 2017, o 07:06 --

Do radia podłączyłem router ZTE MF 65M po USB żeby się ładował, a z radiem łączy sie po WiFi. Aplikacja Waze dostaje w ten sposób połączenie z siecią i pokazuje mi korki w okolicy. I o to mi głównie chodziło. Jak sobie z auta wysiadam na dłużej to tylko router muszę wyłączyć.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 12 grudnia 2017, 08:23

Zakładając takie radio trzeba zmieniać tunel i kosz pod 2 Din ??
Czy wystarczy tylko ramkę kupić pod 2 Din ??
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Deacon » 12 grudnia 2017, 12:02

Trzeba zmieniać całą konsolę środkową i kosz. Tunel środkowy może zostać stary ale wtedy nie mamy popielniczki. Chyba, że rezasz starą konsolę i wycinasz w środku plastiki ale roboty jest kupa :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Deacon
Stella +
Stella +
 
Posty: 91
Dołączył(a): 23 czerwca 2017, 16:52
Region: śląskie
Auto: Leon 1M 20VT
Silnik: APP 1.8

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 12 grudnia 2017, 23:05

U to lipa że trzeba cały kosz wymienić . A ceny oszalały ...
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 grudnia 2017, 17:48

Nic nie trzeba zmienieć . :!: :!: Ramka 2DIN jest NIEPOTRZEBNA :!: :!:
W moim przypadku dokupiłem tylko ramkę do radia do Golfa VI a resztę można wyciąć z istniejącej do klimy manualnej. Wykorzystuje się górna część do włączników i podstawki na napoje....
oraz docina się cześć kryjącą gałki regulacji i przełączniki od wentylatora i klimy..
Popielniczki na razie nie ma. Może coś dobiorę ale na razie nie mam pomysłu.
Konsola środkowa (kosz?) też jest istniejąca tylko docięta odpowiednio tak , żeby przepleść linki i umieścić radio z pudełkiem 2DIN , które kryje się za 7 calowym wyświetlaczem w miejsce 1 DIN

-- 28 gru 2017, o 18:48 --

Wreszcie zalogowałem sie na Janosiku i będę testował,
a błąd był prozaiczny bo hasło trzeba "odptaszkować" a nie tylko wpisać,
i dopiero wtedy zalogować. I poszło.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 grudnia 2017, 20:33

No i pięknie
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 grudnia 2017, 22:05

Router ZTE zamieniłem na Modem Media-Tech MOBILE 3G WIFI ROUTER MT4220 do znalezienia na Allegro.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 grudnia 2017, 23:53

Tracer2 napisał(a):Router ZTE zamieniłem na Modem Media-Tech MOBILE 3G WIFI ROUTER MT4220 do znalezienia na Allegro.

Co dała ta zmiana ?
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 29 grudnia 2017, 04:48

W routerze miałem włączone usypianie i ładował się z portu USB w radiu. Czasem z jakiś powodów , których nie zdążyłem ustalić internet się zawieszał. Teraz nie ma takiego problemu. Zresztą na Allegro są takie modemy z wifi pod chinskie radia za wiecej niż 200 PLN :shock:
a i na stronach tych radyjek proponują dokupienie takich modemów chyba za 80$. Nie trzeba, to działa. Do tego 9GB z Nju za 9 PLN/m-c
i chulaj dusza na WAZE lub Janosiku(test :wink: ) Bez tego 50 PLN na prepaidzie zjadło mi w 2 dni.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 29 grudnia 2017, 09:42

To testuj kolego.
Teraz jeszcze rozkminic kwestie zdarzeń na drodze (korki,wypadki) online w nawi.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 2 stycznia 2018, 12:10

https://www.youtube.com/watch?v=f6HCjPmIGzo
Nie potrzeba instalować żadnych aplikacji tylko przy pomocy tego myku i kabla można zawartość
ekranu smartfona wyswietlić na ekranie w/w radia. Nawet raz mi się udało ;)
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Maras2003 » 19 stycznia 2018, 22:18

Jak mam 2 dina to co zrobić ? Kupić ramkę od Golfa VI i jakoś ożenić z ori 1 din ?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Maras2003
TopSport
TopSport
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 11 listopada 2012, 13:40
Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 28 stycznia 2018, 10:44

Kupić ramkę od Golfa. Zdjąć przednią ramkę maskującą i przymierzyć. Tak czy siak sterowanie klimy trzeba obniżyć i pozbyć się popielniczki. Chyba nie warto psuć ramki 2 DIN tylko dokupić 1 DIN i wykorzystać środkową i dolną część.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Maras2003 » 28 stycznia 2018, 12:13

Aż tyle zachodu ? Popielniczkę i tak mam na dole, w tunelu, mam cały ori zestaw 2din.
Chyba że zdecyduje się na model stricte 2din który podejdzie plugnplay... :roll:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Maras2003
TopSport
TopSport
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 11 listopada 2012, 13:40
Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 28 stycznia 2018, 14:14

Chyba warto porobić z 1din chociażby za sprawą dużo większego wyświetlacza radia :)
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 28 stycznia 2018, 23:12

Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 29 stycznia 2018, 00:06

ballu napisał(a):Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)

Wrzucaj chętnie zobaczę jak ogarniacie temat.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez bledow » 29 stycznia 2018, 15:19

ballu napisał(a):Jak ktoś ma problemy z taka przeróbką wpadajcie do nas do KRK - zrobimy, że będzie wyglądać jak z fabryki - przepraszam lepiej;p
Jutro mogę wrzucić kilka zdjęć jak to wygląda w Seaciku:)
Do nas, czyli macie jakąś firmę ??
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
TopSport
TopSport
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 29 stycznia 2018, 22:04

Na początku sytuacja wyglądała tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Standardowy tunel środkowy z radiem Pioneer z wysuwanym panelem.
Grało bardzo ładnie, fajnie się wysuwało ale zasłaniało kratki i wyglądało jak wyglądało - Kwadratowo:)

-- 29 stycznia 2018, 23:04 --

Pomysł był taki żeby zrobić coś co będzie dobrze wyglądać i dobrze grać.
W 2016 zostało wszystko przerobione.
Konsola środkowa musiała zostać pocięta, żeby klimatronik przesunąć w miejsce popielniczki i zrobić miejsce na 2 din.

Powstała ramka specjalnie pod radio jak poniżej:
Obrazek
Obrazek

Po zmontowaniu wszystkiego w całość wygląda następująco:

Obrazek
Obrazek

Pomysł i część wykonania mojego.
Ramka spawana przez mojego kolegę - odpowiadając na pytanie - ma Firmę:)
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 29 stycznia 2018, 23:07

Brawo. Rzeczywiście bardzo ładne wykonanie :brawo:
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 30 stycznia 2018, 00:41

Tak ładnie. Ale nie w tych pieniążkach . A mam na myśli samą ramkę.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez adrianjanek19 » 30 stycznia 2018, 20:51

Ile taki mod kolego ciebie wyniósł?
Zobacz Profil
adrianjanek19
Stella +
Stella +
 
Posty: 79
Dołączył(a): 24 kwietnia 2013, 10:41
Lokalizacja: szydłowiec/ mazowieckie
Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 9 lutego 2018, 13:36

Martinus1985 napisał(a):Tak ładnie. Ale nie w tych pieniążkach . A mam na myśli samą ramkę.


To ile za tą ramkę krzyczą?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 9 lutego 2018, 15:58

350zl i musisz wyslac konsole przerobiona na 2 din z radiem by dorobili.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 9 lutego 2018, 19:26

:shock: :shock: :shock:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez bledow » 9 lutego 2018, 23:11

Ballu tak zapytałem tylko o firmę bo mam też tam znajomego który takie cuda wyprawia w Krakowie ;) . Ramka wypas wykonana.
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
TopSport
TopSport
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez ballu » 14 lutego 2018, 15:24

Bledow - ramka zrobiona u kolegi Radka - znasz?
Zobacz Profil
ballu
Stella
Stella
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 października 2015, 22:48
Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 20 lutego 2018, 12:28

:!: EUREKA :!:
W menu funkcji radia jest pozycja, w której pod klawisz NAVI w lewym rzędzie obok ekranu można przypisać aplikacje :-D
Miałem fabrycznie przypisane I-go.
Teraz zamieniłem I-go na WAZE i teraz jest OK.
Jak się pojawia komunikat głosowy to radio jest sciszane i nie wyłącza się, orzez co nie muszę juz bawić się
w przyciskanie klawisza radio, potem MENU i ikonka WAZE, choć doszedłem już do perfekcji
Tak samo jak sie zapewnie pod ten klawisz zapisze AM lub Janosika to da sie spoko nawigować z komunikatami skręć w l lub p :-D
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 7 czerwca 2018, 12:35

:brawo: :brawo: :brawo:

-- 7 cze 2018, o 13:35 --

Czy przy odtwarzaniu płyt CD pokazuje Ci nazwy wykonawców i utworów?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 11 czerwca 2018, 05:17

Powiem szczerze że nie wkładałem do niego jeszcze płyty z plikami mp3. Mam jakieś płyty CD ale czy na nich pokazuje ... nie pamiętam,
bo głownie jeżdze z WAZE a teraz jak juz korki w wawce mam rozkminione bo właściwie co dzień powtarzają się , to sobie kabarety na youtubie oglądam/słucham w drodze, a waze jest w tle dla komunikatów o miskach czy wypadku. Jestem teraz na urlopie, ale jak wróce to rozkminie temat.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 20 czerwca 2018, 05:26

Masz sloty na 2 karty SD?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 20 czerwca 2018, 06:41

_carlos- napisał(a):Masz sloty na 2 karty SD?

Tak.
Jedna do navi a druga na wrzucanie czego chcemy.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Krzyzak » 20 czerwca 2018, 08:12

świetnie wygląda to radyjko, a jak z dźwiękiem? - bo jakiś czas temu kupiłem nakamichi 1600 2DIN i dźwięk to jakaś żenada
co prawda ma BT, navi, DVD, MP3 i kamerę cofania, ale dźwiękowo jest na poziomie radiomagnetofonu Kasprzak :)
Zobacz Profil
Krzyzak
Sport
Sport
 
Posty: 224
Dołączył(a): 31 marca 2018, 15:50
Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 20 czerwca 2018, 08:32

Mam troszke inny model ale gra swietnie . A wczesniej mialem 1Din Alpine . Ale dodam ze ja mam zrobione Car Audio zero serii.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez bledow » 20 czerwca 2018, 08:38

ballu napisał(a):Bledow - ramka zrobiona u kolegi Radka - znasz?
Pewnie że znam tego czarodzieja :)
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
TopSport
TopSport
 
Posty: 1368
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: ulep +++
Silnik: ARL 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 20 czerwca 2018, 09:18

Martinus1985 napisał(a):Mam troszke inny model ale gra świetnie.

A jaki masz model?

-- 20 cze 2018, o 10:18 --

Montował ktoś z Was przednią kamerę do tego?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 20 czerwca 2018, 12:22

_carlos- napisał(a):
Martinus1985 napisał(a):Mam troszke inny model ale gra świetnie.

A jaki masz model?

https://www.aliexpress.com/item/3G-Quad ... 4c4dDLks07

Co do przedniej kamery uderz do kolegi bledow on ma zamontowaną.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 20 czerwca 2018, 20:28

1. A dodatkowe navi macie wgrane na kartę z dołączoną navi, czy na drugiej do multimediów?
Chcę wgrać Sygic i nie wiem na którą kartę wrzuć.
2. Jak wam odbierają stacje radiowe? U mnie o wiele mniej stacji łapie niz na oryginalnym radiu i niektóre stacje mają zakłócenia.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Martinus1985 » 20 czerwca 2018, 21:16

Na urzadzeniu ja mam wgrane inne navi.
No wiadomo ze gorzej odbiera od ori także trzeba zastosować separator i wzmacniacz anteny .
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Martinus1985
TopSport
TopSport
 
Posty: 1414
Dołączył(a): 17 lipca 2011, 08:36
Lokalizacja: Kujawsko
Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 20 czerwca 2018, 21:19

Korzystam z WAZE i internetu przez modem podłączony do USB radia, zasilanie, po WiFi transmisja.
WAZE jest wgrane jako apka androida do radia. Korki już mam tak opcykane w Wawie , bo sie powtarzają raczej,
że sobie kabarety na YT słucham jak mi sie radio nudzi.
Ma tez wgranego Yanosika ale na razie nie korzystam bo bym go musiał zamiast WAZE ustawić jako główną nawi.
Też wgrany jako apka.
Stacje odbiera bardzo ładnie z zastosowaniem separatora, który podaje napięcie do anteny.
Antena po wymianie kilka lat temu, jeszcze widać sprawna.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez _carlos- » 20 czerwca 2018, 21:47

Do radia mam podłużna kostkę- z jednej strony wtyczka do podłączenia anteny, z drugiej wtyczka do radia i przewód niebieski z opisem ANT. Czy ten przewód mam do czegoś podłączyć?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
_carlos-
Sport
Sport
 
Posty: 797
Dołączył(a): 7 września 2011, 02:12
Lokalizacja: Zabrze
Auto: ALTEA + TOLEDO 1M2
Silnik: BMM 2.0

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 21 czerwca 2018, 04:28

Zapewnie trzeba go podłączyć do + po stacyjce.
Ja mam separator kupiony na Allegro. Miałem jeszcze wzmacniacz włączony w szereg po nim ale go zdjąłem bo mi wzmacniał zakłócenia w wawce.
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Krzyzak » 21 czerwca 2018, 10:03

_carlos- napisał(a):przewód niebieski z opisem ANT. Czy ten przewód mam do czegoś podłączyć?
zapewne do elektrycznego sterowania anteną
leon tego nie ma, ale w Galancie mi się antena wysuwa i chowa elektrycznie i ten przewód odpowiada za sterowanie
Zobacz Profil
Krzyzak
Sport
Sport
 
Posty: 224
Dołączył(a): 31 marca 2018, 15:50
Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Re: Wszystkomające radio z Androidem w Leonie 1M1

Postprzez Tracer2 » 21 czerwca 2018, 10:58

Jesli on wychodzi z radia (niedoczytałem)to można go właśnie wykorzystać do zasilenia separatora.
Na tej stronie
https://pl.aliexpress.com/item/3G-Quad- ... 4c4dDLks07
nazywa się " radio adapter" i jest z radiem tyle że wtyczka jest pod Golfa, albo Polo, a nie Leona
Power by ASV było 110KM jest 138 KM by mła, altek Bosch 12V/140A, prowadzi WAZE i AM XL 6.24, założyłem tempomat .
!!!Bardzo dziękuję Kol. Axee za pomoc przy montażu MFA !!! MOJE RADIO viewtopic.php?f=19&t=62714 :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Tracer2
TopSport
TopSport
 
Posty: 1370
Dołączył(a): 4 lutego 2011, 05:40
Lokalizacja: W-wa
Auto: Leon I TDI
Silnik: ASV 1.9

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości