Więc jak w temacie - co, i najlepiej gdzie w W-wie i okolicach?
Dzięki za pomoc.
Jeszcze raz sorry za powtórkę...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_TDI napisał(a):Gato, chyba o ten numer Ci chodzilo : 501 502 503
Ja rowniez polecam goscia...
kolos napisał(a):BTW jakiego koloru masz auto?
kolos napisał(a):Większość magików do naszych aut polecało mi zrobienie alarmu pod fabryczny kluczyk z pełną funkcjonalnością alarmu
kolos napisał(a):do tego oddzilny moduł antynapad/odcięcie zapłonu (czy coś na ten styl)
kolos napisał(a):W każdym bądź razie idea taka by nie łączyć wszystkiego w 1 urządzeniu bo wtedy złodziej ma trudniej (musi rozbroić dwa niezależne urządzenia).
kolos napisał(a):Kompletny koszt takiej instalacji to ok 1500pln auto na 1 dzień trzeba zostawić w warsztacie
nixu napisał(a):kolos napisał(a):Większość magików do naszych aut polecało mi zrobienie alarmu pod fabryczny kluczyk z pełną funkcjonalnością alarmu
Ta sprawa odpada na samym starcie, mozliwosc zgubienie kluczyka lub podrobienia go i zakodowania jest zbyt duza zeby mowic ze jest to jakie kolwiek zabezpieczenie..
Bula napisał(a):Znacie może jakieś godne polecenia powiadamiacze??
michał kozak napisał(a):Raceboy, napisz jeszcze gdzie zostawiasz kluczyki i podaj na wszelki wypadek pin do karty jakby złodzieją paliwa brakło
POL92 napisał(a):michał kozak napisał(a):Raceboy, napisz jeszcze gdzie zostawiasz kluczyki i podaj na wszelki wypadek pin do karty jakby złodzieją paliwa brakło
a zapytam sie o taka rzecz, jak jest jakis zalozmy fabryczny alarm, chcialbym dolozyc do niego takie immo (odciecie) tak jak ma znajomy tzn po uruchomieniu silnika jest "brzeczyk" albo krotkie "pip" sygnalizacja ze w ciagu 30 s musze nacisnac ukryty przycisk inaczej autko zgasnie, czy to jest jakis dodatkowy modul ktory podpina sie pod alarm czy takie cos sa w alarmach tych lepszej klasy?
nixu napisał(a):POL92 napisał(a):michał kozak napisał(a):Raceboy, napisz jeszcze gdzie zostawiasz kluczyki i podaj na wszelki wypadek pin do karty jakby złodzieją paliwa brakło
a zapytam sie o taka rzecz, jak jest jakis zalozmy fabryczny alarm, chcialbym dolozyc do niego takie immo (odciecie) tak jak ma znajomy tzn po uruchomieniu silnika jest "brzeczyk" albo krotkie "pip" sygnalizacja ze w ciagu 30 s musze nacisnac ukryty przycisk inaczej autko zgasnie, czy to jest jakis dodatkowy modul ktory podpina sie pod alarm czy takie cos sa w alarmach tych lepszej klasy?
Cos co robi pip albo brzeczy jest o .... rozbic dlatego ze po dzwieku mozna to zlokalizowac co daje mozliwosc obejscia w ciagu chwili. Najlepsze jest bezdzwiekowe odciecie jakiegos sygnalu (prosze nie pytac mnie jakiego bo i tak nie podam, nawet na PW).
Ogolem nie robi sie tego na zadnych modulach.
hmm siedzac w aucie po odpaleniu silnika i gdy uslyszysz pip to nie potrafisz zlokalizowac tego bo on robi jedno pip i cisza, pozniej po ok 20 s drugie pip i za trzecim wylacza sie pozatym ktos kto odpala samochod i chce go ukrac nie bedzie siedzial z glowa pod deska i probowal zlokalizowac przycisk...
Ja Ci też nie napisze jak swoje auto zabezpieczyłem ale ori alarm to olej.
MenIB napisał(a):Tak wrzucajac do tematu , po sprawdzeniu kilku alarmow do Leosia , polecam :
- PROXIMA BP5 - www.proxima.pl
Wspolpracuje z oryginalnym pilotem zamka i dziala niezawodnie.
Mozna rowniez skusic sie na alarm po CANie albo dopiac do komfortu translator CANbus ktory tlumaczy sygnaly CAN na analog - nie trzeba ciagnac kabli po calym samochodzie - i zalozyc standardowy alarm. Zasadniczo to im mniej kabli tym ladniej i szybciej sie montuje a instalacja jest bardziej niezawodna.
Omawianego wczesniej EXUSA z turbotimerem zakaldalem , ale jak kolega co kupil juz zauwazyl to nie nadaje sie do autek z immo bo ta funkcja , ani odpalanie z pilota nie zadziala, no chyba ze by pastylke immo przykleic kolo cewki na stale.
Co do cen montowania to niektorzy przeginaja , ale co sie dziwic , ja bralem za zalozenie 100 - 200zl a poniewaz trzeba to zrobic dobrze ( przykladem odwrotnym sa wszystkie alarmy montowane w serwisach ASO - ci co maja wiedza o co chodzi ) to schodzi caly dzien na taki alarm. Tak wiec 100zl za caly dzien roboty to zadna atrakcja i juz nie zakladam wynalazkow. Dla tych co chca zakladac niech sprawdza czy wiazki sa ulozone przez instalatora w kanalach kablowych czy wepchniete pod dywanik
.