Witam, od roku mam problemy z radiem, gdyż dotyk strasznie zacina, wybór na przykład stacji radia, przy delikatnym dotyku zapisuje stacje, jakby go przytrzymywał, po czym w ogóle zatnie i odblokuje się dopiero po czasami 10/20 minutach a ostatnio osiągnęło szczyt i dopiero po 3 h, nie powiem, że trafia mnie szlag, bo tego się nie da opisać, najchętniej bym je wyjeba* w pizdu, bo wtedy jak się zatnie ani telefon się nie chce połączyć ani nie widać czujników parkowania na ekranie.
Auto pochodzi z 2015 roku, posiada ten ekran bez nawigacji, czyli po trzy przyciski z każdej strony. Byłem w aso, sprawdzili, że nie ma błędów żadnych, cena nowego radia z modułami 5700zl, jakiś używanych na Allegro jest mało, z resztą i tak się boje, że w tych używanych będzie to samo, co u mnie, bo czytałem, że te ekrany lubią zacinać, i były wymieniane na gwarancji, niestety u mnie już się skończyła. Czy ktoś spotkał się u siebie z takim problemem, może pomogło jakieś instalowanie nowego oprogramowania, bo tak się obsługiwać tego nie da, a cena w aso przeraża.