Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wybór radia 2 din i pytania dodtkowe

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wybór radia 2 din i pytania dodtkowe

Postprzez kostek8 » 20 kwietnia 2021, 10:56

Uprzejmie proszę o podpowiedź. Pada mi dotyk w radiu Sony i potrzebna mi dobra podpowiedź - oczekuję czegoś na zastępstwo ale nie mogę się zdecydować co będzie godnym następcą - czy to ma być rozwiązanie "gotowiec" od którejść z ze znanych firm "audio": Clarion, Alpine itp.. czy też coś na androidzie (boję się trochę eksperymentów)- przyjmijmy, że budżet to sprawa drugorzędna - najpierw chcę rozwazyć opcje dla ułatwienia może to być coś do 3k. Obecne radio mogę naprawiać ale koszt "dotyku" jest spory a używane radia o ile się nie mylę tego typu oscylują jeśli są w granicach 600-700 zł.

Wymagania podstawowe: odczyt każdego pliku flac z pendrive (głównie słucham plików na radyjku w takim formacie), podglad kamerki z tyłu, ekran dotykowy, sterowanie z kierownicy, możliwość dołączenia wzmacniacza i jednoczesnego uzycia wzmacniacza z radia do napędzenia pozostałych głosników w drzwiach tylnych, bluetooth (to jest to co mam obecnie w Sony), możliwość montazu w miejsce obecnego radia do ramki Seat Toledo 5P2 - zdjęcie tego jak to wygląda jest tu:
viewtopic.php?f=34&t=60831

Wymagania dodatkowe:
- możliwość podgladu listy tytułów i wykonawcy utworów z pendrive w ilości >5 naraz na ekranie lub zmieny wielkości czcionki ekranowej
- możliwość skoku do wybranego miejsca utworu poprzez dotknięcie na pasek postępu palcem (bardzo mi tego brakuje w obecnym soniaczu)
- szybkie uruchamianie - nie lubię czekać 10 sekund na uruchomienie - i dodatkowo np. klikać przycisk "ok", że rozumiem, że korzystanie z radia podczas jazdy może stanowić niebezpieczeństwo (nie udało mi się tego wyłączyć)
Być może są inne kryteria ale potraktujmy je wstępnie jako drugorzędne.
Zdjęcie wyjść "tyłu" z obecnego radia mogę w razie potrzeby zrobić i dorzucić - fajnie by było gdyby dało się to we własnym zakresie podłączyć - czyli tylko wypiąć to co jest i podłączyć do innego radia ale to nie warunek konieczny.
kostek8
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo 3
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja