Cześć,
Borykam się z problemem radia w leonie 2019r. jednostka jest bez navi jedynie android auto i carplay, mianowicie podczas niższych temperatur ok klika stopni powyżej jak i poniżej zera ekran radia jak i samo radio uruchamia się po dobrych kilkudziesięciu sekundach od uruchomienia silnika (po czasie pojawia się logo seat) gra muzyka i mogę normalnie z niego korzystać. Rzecz dzieje się zupełnie losowo, sporadycznie. Zdarza się że skoczę po tzw bułki do sklepu radio przy porannym rozruchu uruchomi się normalnie, a gdy wracam i ponownie uruchamiam silnik to ekran czarny, radio się nie uruchamia jedynie w głośnikach słychać sygnalizację od czujników parkowania i znów samoczynnie uruchamia się po nastu (różnie raz 10, 30, 50 sekundach, minucie+). Gdy były silniejsze mrozy uruchamiało się normalnie bez opóźnienia dlatego wykluczam tu istotny wpływ niskich temperatur na ten defekt. ASO nic nie umie z tym zrobić , wielkrotnie zgłaszane, zaglądane, wgrywali najnowsze oprogramowanie i dalej takie same objawy. Resetowane, ustawienia fabryczne i nic problem dalej losowo wraca.
Mam tak praktycznie od nowości, coś z systemem zarządzania energią? Błąd w oprogramowaniu? Jakiś czujnik temperatury za to odpowiada? Akumulator mam sprawny. TTTM? Proszę o pomoc