Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem z kaseciakiem, kąże wpisac kod non stop/

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem z kaseciakiem, kąże wpisac kod non stop/

Postprzez borut » 26 lipca 2007, 17:37

Witam, wczesniej wspomnialem w innym wątku o tym problemie ale nie uzyskałem odpowiedzi i nie był to dział Karałdjo. Więc oto problem: W końcu, po oczekiwaniu cholernie dłuigo na odblokowanie radia, ktore uparło się po wpisaniu złego kodu w koncu uruchomiłem tego "hi-enda" ;). Otóz wczesniej był blaupunkcjk w tym aucie ale zwazywszy na tendencje polskich Polaków mieszkających w Polsce do prsywłaszczania sobie przedmiotów cudzych (patrz radio) nie patrząc na przeszkody (patrz szyba) wyjołem Blaupunkta, który nie miał wyjmowanego panela.... tylko kartę chipową z kodem... na marginesie to grało rewelacyjnie... duuuzo lepiej niz Aura.... Oto i pytanie: czemu za kazdym razem jak wyjme kluczyk ze stacyjki (gdy wylaczy sie radio ) i po ponownym wlaczeniu kaze mi wpisac kod od nowa ? Czy jest to jakas funkcja czy poprostu popiep.... kable od zasilania ? I kabel GALA po co w Aurze? Tylko do wyciszania ? Jakie macie inne propozuycje na radyjka ? Standardowe typu pionier, jvc, sony ipp IMHO nie wyglądają najlepiej w LEONie, chyba fabryczne lepiej. Czy od A3 pasuje radyjko tak bez zadnej ramki i czy zagra lepiej czy to takei samo radio tylko układ inny ?
borut

Reklama

Re: Problem z kaseciakiem, kąże wpisac kod non stop/

Postprzez bunio » 26 lipca 2007, 18:54

witam

wedlug mnie brakuje zasilania na podtrzymaniu i radyjko zachowuje sie jak po odlaczeniu akumulatora
bunio
Stella
Stella

Auto: LEON 1.9TDI 110KM

Postprzez borut » 26 lipca 2007, 19:16

Całkiem możliwe.. Sporawdze to sobie jutro.

[ Dodano: Czw 26 Lip, 2007 ]
borut napisał(a):Całkiem możliwe.. Sporawdze to sobie jutro.

Sprawdziłem dzisiaj... otóż cos mi sie wydaje ze kable sa poprzestawiane w kostce i 2 kable sa niepodlaczone... wydaje mi sie ze to GALA i jakis jeszcze kabel bo podobno sie je odpina przy radiach niefabrycznbych a takie było 2 dni temu w moim aucie. Mam 2 kable odpięte... szaro biały i niebieski z szarym paskiem lub białym... wie ktoś co to za przewody ? Opis kostki mam... o ile jest on dobry -> (http://www.studio24.prv.pl kosta:

Seat
model radia: Aura Grundig
model auta: Toledo

I powiedzcie co to GALA i K-BUS ?
borut

Postprzez Marcin_TDI » 27 lipca 2007, 08:03

U nas na forum jest opis kostk iISO. problem tkwi napewno w zle podlaczonych przewodach.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Silver » 27 lipca 2007, 08:27

Kolego powiedz mi czy naprawde tak ciezko jest Ci poczukac czegoś na forum?
Sam juz nie raz pisałem o tym na forum ale napisze po raz kolejny ... choć juz masz podaną odpowiedz.

Masz zamienione kable zasilajace (+) z (+ po stacyjce). (niektóre radyjka np: Pioneer tego wymagają a Blaupunkt zagra z obojętną kombinacją kabli)

Poniżej opis jak powinno byc to zrobione.

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... isooem.htm
Seat
model auta: Toledo/Leon

Gala i K-bus tez powinny być podłaczone.

Szukajka twoim przjacielem !
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez borut » 27 lipca 2007, 12:53

silver_leon napisał(a):Kolego powiedz mi czy naprawde tak ciezko jest Ci poczukac czegoś na forum?
Sam juz nie raz pisałem o tym na forum ale napisze po raz kolejny ... choć juz masz podaną odpowiedz.

Masz zamienione kable zasilajace (+) z (+ po stacyjce). (niektóre radyjka np: Pioneer tego wymagają a Blaupunkt zagra z obojętną kombinacją kabli)

Poniżej opis jak powinno byc to zrobione.

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... isooem.htm
Seat
model auta: Toledo/Leon

Gala i K-bus tez powinny być podłaczone.

Szukajka twoim przjacielem !

Razem budujmy miłą atmosferę ;) a jakbys nie zauweażyl te informacje co podałes znalazłem bo użyłem SZUKAJKI. Ale nie znalazlem opisu kolorów kabli dochoedzących do wtyczki !!!!!!!!!!!! Pomoc mile widziana zamiast odsyłania do szukajki.

Gala i K0bus tez powinny byc podlaczone ale ktory jest ktory i co to za 2 kable, ktorych kolory opisalem bo sa luzem i wolalbym je miec w kostce jak mam oryginalne radio.
borut

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja