No i mam problema. Po przyciśnięciu guzika wysuwającego płytę w moim RB7894 nic się nie dzieje oprócz tego że zjeźdzą panel. Płyta nie chce wyjść . Czy jest jakiś sposób żeby ją stamtąd wydobyć, czy czeka mnie rozbiórka radia?
Kumpel ma podobne radio i działo się to samo! I z tego co wiem to żeby wyciągnąć płyte trzeba bedzie rozbebeszyć radio! U kumpla padł mechanizm odpowiedzialny za wysuwanie płyt. Radyjko było już po gwarancji więc musiał naprawić na własny koszt, więc zaniósł do jakiegoś speca i ten go naprawił. Niesety nie wiem ile go to kosztowało.
W mojej ALPINCE tez tak czasem mam, ale jak dluzej polezy to za jakis czas po nacisnieciu EJECT plyte oddaje.
za pierwszym razem jak mi sie zacielo, olalem to, za 2 dni umowilem sie z kumplem od car audio, pojechalem na druga strone wawy, pokazuje mu co sie stalo, naciskam EJECT i plyta wyjechala zlosliwa bestia.
rolki moze wilgoci dostaly lub moze zatluscily sie, sprobuj druga plyta lekka ta dotknac co siedzi w radiu i moze wroci do napedu ponownie sprobuj wyjac z radia ja...
Niestety żaden ze sposobów nie zadziałał. Musiałem rozbierać radio, ale na szczęście to wystarczyło. Już wsio jest OK. Płyta się wsuwa i wysuwa bez problemów. Zobaczymy jak długo