Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez boruta » 6 września 2007, 20:26
Czy zdażyły sie kradzieze Aury na CD czy raczej to nie jes hcodliwy towar ?
-

boruta
- Stella +

-
- Auto: Leon 1.9 TDI 90PS
przez Tonny S » 6 września 2007, 21:02
Od 2002 roku nie slyszalem by komukolwiek wyjeli to radio z auta, przynajmniej nikt sie nie skarzyl na forum zarowno tym jak i FCSL.
Odnosnie radio to moze byc jako fabryczne choc kaseciak gra lepiej podlaczony do zmieniarki.
Wg mnie idealnie komponuje sie z konsola i jak ktos slucha tylko radia to nic wiecej nie trzeba czasem plytke tez mozna zapodac bez jakiegokolwiek wstydu.
Chcesz cos lepszegonadal fabrycznego patrz temat Alana Mp3 z Ibizy/Cordoby.
-

Tonny S
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Harley-Davidson
-
przez boruta » 6 września 2007, 21:23
To dobrze, że nie słychać o zmianie właściciela (niepowołanej) tego radyjka. A no właśnie fabrycznie wyglądaładnie dlatego mysle o zmianie na CD z kaseciaka i właśnie na Aurę, Alana niby fabryczna ale kształtem przypomina już niefabryczne (typowy DIN) dlatego nie wygląda juz tak dobrze dlatego skusze się chyba na Aurę na CD bo pomomo gorszej jakości dźwięku od niefabrycznych o z pewnością nie gra źle.. choć jakiś fajny sprzęcik kusi ale to już nie to... klimatronik plus seryjne radyjko daje fajny efekt... i chyba przy tym zostane a zmieniarka nie jest wygodna tprzy zmianie płyty i zajmuje schowek ... niemniej jednak dzięki za info dot. "ulotności" Aury....
-

boruta
- Stella +

-
- Auto: Leon 1.9 TDI 90PS
przez js83 » 13 września 2007, 15:45
Wypowiem sie w tym temacie akurat. U sieie podłączałem zarówno niefabryczne m-ki Pioneer (grał wg mnie zbyt ostro i twardo) ze średniej półki i fabryczne AURA CD. Wg mnie Aura grała lepiej, bardzo fajne miękkie tony jakby bardziej dopasowane do głośników które w leonie siedzą. Powiem jescze tak: przerobienie (porządna przeróbka z filtrami a nie jakieś partactwo) Aury CD pod wzmacniacz daje naprawdę spore możliwości dla tego radia (czystość dżwięku jest wtedy nadal wyjątkowo dobra) i mamy efekt dopasowania do kokpitu. Jedyne minusy to: - przeskakiwanie na większych dołkach i brak sterowania subwooferem. Resza - jak dla mnie rewelacja i daje bardzo dobrze radę pod wzmacniaczem - same głośniki grają dużo lepiej niż podłączone do seryjnego -nieprzerobionego Aura CD bo zdejmujemy wtedy z nich sporo basu.
-
js83
- Stella +

-
- Auto: Leon 1.9 tdi 110
przez Marcin_TDI » 14 września 2007, 08:20
js83, czesciowo masz racje, Aura jest wyjatkowo spasowana z tymi glosnikami, bo juz ine radyjko znacznie lepsze nie zawsze zagra lepiej a nawet tak samo jak aura...
sterowanie subwooferem - trzeba kupic wzmacniacz rockofrd fosagte ze sterowaniem na kabelku, najlepsze rozwiazanie moim zdaniem...
-

Marcin_TDI
- Cupra R

-
- Auto: pozyczone
-
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja