A co z wyswietlaniem biegow w DSG?
Tonny S napisał(a):cypreess napisał(a):nie wiem czy nowy leon jest czy nie jest wyposazony w DPF???
2.0 140 KM na Polske sa bez DPF w niemczech masz wybór.
To rozumiem lepiej dla mnie ze wzgledu na ew. checi wirusowania tego silnika. Nie lepiej jak spotkam na drodze jakiegos zielonego greenpeaca i sie udusi od spalin
edit:
w DE nie ma silnikow juz bez DPF
http://www.seat.de/modelle/leon/preise- ... reise.html [ Dodano: Pon 04 Sie, 2008 ]Staram się zrobić Launch Control w DSG z BKD. Wrzucam "S", przytrzymuje 1s przycisk esp off- kontrolka zaczyna migać (czy ma migać!? czy to oznacza ze jest wyłączone ESP, czy moze powinna swiecic sie stale,a ja zle odlaczam ESP? jakos nie moge sie doszukac w instrukcji informacji jak sie odlacza ESP).
Nastpnie wciskam GAZ do konca, no i silnik wchodzi mi na max 2000-2100 obrotow... Czy to ma sie tak zachowywac? PIszecie w tym topic'u ze powinno sie krecic do 3000? A moze tylko w benzynach a w dieslach do 2000?
No i nie wiem czy ruszenie ktore nastepuje po puszczeniu hamulca jest rzeczywisice takie wyrywajace, stad wlasnie zastanawiam sie czy:
a) mam LC w moim dieslu z DSG (spotkalem sie w internecie z opiniami ze tylko wersje benzynowe maja)
b) nie mam LC i zarzynam silnik krecac go trzymajac hamulec:)
c) robie wszystko poprawnie i tak ma byc.
Pozdrawiam