Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Płyta metalowa pod silnik do 1P

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Płyta metalowa pod silnik do 1P

Postprzez martig » 22 grudnia 2008, 11:59

Poniewaz zdarzyło mi sie na trasie przychaczyc dołem autka(na szczescie skończyło sie na porysowanej dolnej czesci zderzaka) postanowiłem zamontowac sobie metalowa osłone pod silnik, czy ktos ma juz takowa w 1P???

, byłem w ASO ale tam chca 1500 zł za wszystkie czesci + montaz ( a tak naprawde nie widomo z czego ta osłona i jakiej grubosci)

podzwoniłem po firmach robicych rajdówki i mozna zrobic cisnieniowo kevlarowa ale koszt jest mega duzy , bo jak wiadomo mało jest rajdowych leonów

moze ktos podsunie jeszcze jakies rozwiazanie
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Płyta metalowa pod silnik do 1P

Postprzez Piotrek TS » 22 grudnia 2008, 12:31

Witam ja ja kupowalem Swojego Leona 1p to byl w opcji montaż plyty pod silnik cena 799 z montażem.Zdecydowalem sie na nią i jestem mega zadowolony bo porownaniu z seryjna czyli pseudo plyta zasięg tej konczy sie praktycznie za przednia ośka jest one ze wszystkimi otworami serwisowymi czyli min spust oleju.

Napisz pw do Nixa u nich w salnoie jest taka oferta wiec mysle zeby nie byloproblemu z przeslaniem takowej do domu
Piotrek TS
Signo
Signo

Auto: BWJ

Postprzez Piotrek TS » 22 grudnia 2008, 12:31

Aha grubosc płyty to jakies 3mm i jest ona zrobiona z dur aluminim
Piotrek TS
Signo
Signo

Auto: BWJ

Postprzez martig » 22 grudnia 2008, 12:47

Dzieki juz poszedł pw do Nixu
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez seal » 25 grudnia 2008, 14:05

Dużo na temat płyt pod silnik można znaleźć na forum Octavi:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... sc&start=0
Ja do poprzedniego Leona zamawiałem płytę w firmie Mrov www.mrov.pl ale niestety link nie działa :(. Brałem 6mm. Płyta nie miała wszystkich mocowań dopasowanych do samochodu ale te główne były OK. Niestety po kilku tyś km zaczęły dobiegać stuki i inne dziwne dźwięki z zawieszenia. W serwisie powiedzieli mi że to przez płytę i sprężyny progresywne. Po demontażu płyty i zmianie spreżyn na serie wszystko było ok. Kilka adresów z płytami:
http://www.inter-rally.pl/index.php?d=katalog&k_id=239
http://www.hpt.pl/index.php?page=shop.b ... 0&vmcchk=1
http://www.rallyshop.pl/index.php?k337,plyty-pod-silnik
Trzeba zapytać czy mają do Leosia 1P. Aluminiowe płyty montują także firmy przygotowujące rajdówki. Widziałem gdzieś w sieci ofertę bodaj 10mm płyty z montażem za 1400 zł. Lepiej zamawiać płytę od razu z montażem gdyż przy ewentualną niekompatybilność sprzedawca dostosuje na miejscu i nie musimy się martwić z przerabianiem mocowań.
seal
Stella
Stella

Auto: Leon 1P BKD

Postprzez nixu » 25 grudnia 2008, 15:49

martig, nie dostałem żadnego PW, płyta ma około 2 - 3 mm, jest z aluminium - moim zdaniem zajebista rzecz przy cenie u nas w serwisie (799 z montażem).

Myśle, że dałbym rade załatwić Ci wysyłkę takiej płyty, ale musiałbym się dowiedzieć coś więcej o kosztach wysyłki kurierem a to dopiero po świętach ;)
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez Andre » 25 grudnia 2008, 18:10

Piotrek TS napisał(a):Witam ja ja kupowalem Swojego Leona 1p to byl w opcji montaż plyty pod silnik cena 799 z montażem.Zdecydowalem sie na nią i jestem mega zadowolony bo porownaniu z seryjna czyli pseudo plyta zasięg tej konczy sie praktycznie za przednia ośka jest one ze wszystkimi otworami serwisowymi czyli min spust oleju.

Napisz pw do Nixa u nich w salnoie jest taka oferta wiec mysle zeby nie byloproblemu z przeslaniem takowej do domu

a moglbys zrobic kiedys fotke jak to wyglada na aucie? a raczej pod autem :)
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne