Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Woda leci przednią szybą....

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Woda leci przednią szybą....

Postprzez respect_ » 29 stycznia 2009, 15:54

Witam, zaczynam powoli tracić cierpliwość do tego auta :killer:
Po wizycie na myjni okazało się że od wewnętrznej strony na przedniej szybie dokładnie na środku ( okolice lusterka wstecznego ), pojawiły się stróżki sciekającej wody... :zly: :zdziwko:

Do tego że po deszczu albo myjni pomiędzy bocznymi szybami a uszczelką jest woda już się przyzwyczaiłem, ale przecieku przednią szybą która jest przecież wklejona na stałe ( mam nadzieje ;[ ) się nie spodziewałem...

To pomału przestaje być smieszne, serwis który lepiej żeby niczego nie dotykał i auto w którym mam już po półrocznym użytkowaniu więcej usterek niż przez 5 lat jazdy Fiatem Punto. Wszystko w środku skrzypi, woda leje się do środka, sprzęgło wydaje dziwne dżwięki, stuki w przekładni kierowniczej, kierownica podczas jazdy na wprost jest skręcona w prawo, dzisiaj przestało działać ogrzewanie lewego lusterka ;[

Uff... musiałem się wyżalić ;)

Spotkał się ktoś z przeciekiem przednią szybą ?????

W serwisie pewnie naleją wody do butelki, poleją szybe i stwierdzą że wszystko jest szczelne... :(
respect_
Signo
Signo

Auto: Leon II 1.6

Reklama

Re: Woda leci przednią szybą....

Postprzez taktiken » 29 stycznia 2009, 18:09

respect_, miałem taki przypadek raz w Leo 2. Po myjni (recznej), w okolicach lusterka pojawily sie zacieki. Ale ze juz pozniej nie udalo mi sie powtórzyć tego - odpuściłem.
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Postprzez martig » 29 stycznia 2009, 18:31

respect_, chyba masz jakis trefny model, sprawdz czy nie bity i wyprostowany na potrzeby sprzedazowe
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez noktoto » 29 stycznia 2009, 20:01

Wydaje mi się, że pierwsze co powinieneś zrobić to zmienić serwis. Niestety nie orientuje się który w Poznaniu lub okolicy można polecić, ale na pewno ktoś z forum Ci w tej kwestii doradzi. Z wymienionymi problemami dobry serwis raczej sobie poradzi.

Natomiast co do samochodu to chyba trafiłeś egzemplarz z piątkowego popołudnia lub poniedziałku rano :(

Podgrzewanie lusterka miałeś cały czas włączone?
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez respect_ » 29 stycznia 2009, 21:32

taktiken, mam nadzieje że już nie pocieknie, bo jak sobie pomyśle że serwis miałby wycinać i wklejać przednią szybę to aż mnie ciarki przechodzą... :(

martig
napewno nie jest uderzony (troche się na tym znam ;) ), jest raczej fatalnie wykonany :zly:

noktoto problem polega na tym że w Poznaniu są tylko dwa serwisy tego samego dilera ( CAR JAVI :zniesmaczony: ).

Co do egzemplarza z piątkowego popołudnia lub poniedziałku rano, masz całkowitą racje. Auto jest bardzo fajnym samochodem dającym wiele frajdy z jazdy, ale wyżej wymienione problemy jak na razie wystarczająco skutecznie zniechęciły mnie do Seata.

Lusterka włanczałem tylko na jakiś czas, nie jezdziłem ze stale włonczonymi ( chociaż nawet to nie powinno im w zaden sposób zaszkodzić ). Serwis wymieniał mi jakiś czas temu tapicerke prawych przednich drzwi (było małe pęknięcie) i od tego czasu nie dość że hałasuje na nierównościach to teraz przestało działać jeszcze ogrzewanie lusterka ( regulacja działa). Wydaje mi się że po prostu coś niechlujnie podłączyli i jakiś czas działało.... :zly:

Zna ktoś jakiś zaufany i rzetelny serwis Seata w okolicach Poznania, lub pomoże chociaż który CAR JAVI wybrac ???

Pozdrawiam.
Michał.
respect_
Signo
Signo

Auto: Leon II 1.6

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne