Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] zamarzniete swiatla przednie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] zamarzniete swiatla przednie

Postprzez mik1980 » 26 stycznia 2010, 18:51

Witam!
wiem ze moze temat juz byl... ale byl tylko apropos bixenonow(xenonow)... ja mam zwykle swiatla H7 i jak bylem ostatnio na myjni(mroz byl kolo 15*C) i jak wyjechalem jeden reflektor zaparowal mi bardziej od drugiego... :( bylo to juz kilka dni temu i trzyma do teraz...
czy to normlane ?? tez tak macie? rozumiem ze roznica temp. jak lali letnia lub cipla woda ale ten jeden to mi praktycznie do 1/3 zaparowal nawet szron widac... nie wiem czy wymianiac w ASO na nowe? (leona kupilem niecale 2 lata temu...)chyba nie sa zbyt szczelne te reflektory co myslicie??
:wsciekly:
mik1980
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II (1P)

Reklama

Re: [ALL] zamarzniete swiatla przednie

Postprzez DOC » 26 stycznia 2010, 19:26

mik1980 napisał(a):czy to normlane

Jak dla mnie mycie auta nawet na myjni recznej przy -15 st.C nie jest normalne :P

A tak serio to na pewno wplyw na parowanie ma gigantyczna roznica temperatur, zobacz co sie dzieje kiedy wchodzisz w okularach (ew. ktos znajomy) z mrozu do cieplego pomieszczenia. Reflektory jak dobre by nie byly, nie beda w 100% hermetyczne takze pozostaje Ci czekac na ocieplenie (chociaz dziwne ze pracujaca zarowka nie rozgrzewa srodka lampy na tyle, zeby zniknal szron).
Ex-LeonClub
DOC
Sport
Sport

Auto: Leon TDI

Re: [ALL] zamarzniete swiatla przednie

Postprzez bubolak » 26 stycznia 2010, 19:26

Myślę, że w tym przypadku nie ma znaczenia czy to są xenony, bi, czy H7. Wszystkie lampy parują, a jak jest ostry mróz to para zamarza. Ja jeżdżę całą zimę z takim białym paskiem szronu na lampach. Jeśli masz gwarancję to wymieniaj za free, ale jak nie, to nowa lampa zacznie Ci parować po jakimś czasie, więc wg mnie nie ma sensu. Chyba, że samemu uszczelnisz lampę sylikonem :hahaha:
bubolak
Sport
Sport

Auto: Cupra
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne