Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez zbudny » 6 czerwca 2011, 20:21
Witam!!!
Miałem dzisiaj taką sytuację. Jechałem sobie swoim seatem i zaczął padac deszcz. Na początku wszystko ok. Deszcz padał dośc słabo i wycieraczki przednie działały prawidłowo. Problem pojawił się wtedy gdy zaczęła się ulewa. Wycieraczki ruszyły trochę i się zatrzymały. Po kilku minutach. ruszyły trochę i znowu to samo. Do momentu aż wycieraczki wykonały jeden pełny ruch stanęły kilka razy. Posiadam czujnik deszczu. Po ulewie wszystko wróciło do normy. Nie zacinają się i pracują na każdej częstotliwości. Proszę o podpowiedź. Chciałbym uniknąc takich niemiłych niespodzianek.
-
zbudny
- Stella +

-
- Auto: Seat Leon
przez niq » 7 czerwca 2011, 21:03
czujnik głupieje
-

niq
- Sport

-
- Auto: RS3
przez zbudny » 8 czerwca 2011, 15:55
A jak mogę to naprawic?
-
zbudny
- Stella +

-
przez ogorek » 8 czerwca 2011, 19:33
wymienić na nowy?
Leon 1P - 2.0 - 140 <3
-
ogorek
- Stella +

-
- Auto: Leon II
- Silnik: BKD 2.0
przez zbudny » 10 czerwca 2011, 21:04
Jeszcze nie ale niedługo będę. Zauważyłem taka zależnośc ze gdy wycieraczki staną i próbują ruszyc to słychac takie pykanie. Słychac tez ze coś próbuje je ruszyc ale jakby coś stawiało opór i światła przygasają. Jak podniosę je do góry to chodzą normalnie. Przynajmniej nie stają.
[ Dodano: 11 Czerwiec 2011, 15:52 ]
Problem rozwiązany. Zapiekła się jedna ośka do której przykręca się ramię wycieraczki. To było przyczyną takich zachowań wycieraczek. Wszystko wyczyszczone i nasmarowane. Przy okazji wymienione pióra na nowe. Temat można zamknąc.
-
zbudny
- Stella +

-
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne