Mam następujący problem w swoim Leonie 1.6 8v BSE + LPG(nie montowany fabrycznie), mianowicie odpalając auto wczoraj po uruchomieniu silnika w wilgotną pogodę zauważyłem objaw intensywnego falowania obrotów silnika (od ok. 600 do 1200) przez dłuższą chwilę. Po delikatnym dodaniu gazu objaw ustępuję lub gdy zgaszę silnik i uruchomię ponownie( z jazdą nie ma najmniejszych problemów).Dzisiaj objaw się powtórzył. Auto jest świeżo po wymianie cewki, ponieważ wcześniej podczas jazdy na zimnym silniku auto szarpało przy rozpędzaniu się, aż do momentu lekkiego rozgrzania silnika (ok. 4km), po wymianie cewki objaw ustąpił. Cewka została wymieniona równo tydzień temu od tamtego czasu do wczoraj wszystko pracowało jak należy. W celu zdiagnozowania usterki sprawdziłem kable WN i wydają się być w porządku (spryskałem wodą i dotykałem śrubokrętem po zmroku). Moimi typami na powód nierównej pracy silnika może być zapchana przepustnica, odma (ze względu na jazdę głównie na krótkich odcinkach) lub uszkodzony któryś z czujników. Zwracam się do was, by zasięgnąć porady w tej sprawie. Może ktoś miał podobny problem? Z góry dzięki za odpowiedź.