Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Trzeszczenie podczas jazdy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Trzeszczenie podczas jazdy

Postprzez desmoRR » 24 czerwca 2015, 13:41

Cześć

Podczas jazdy od 130 km/h z lewego przedniego słupka słychać trzaski. Odgłos przypomina jakby radio, tv nie miało sygnału. Do 130 km/h jest wszystko w porządku. Myślałem, że jest to tweeter, ale jest to samo jak radio jest wyłączone. Mieliście taki problem?

Pozdro
desmoRR
Stella +
Stella +

Auto: SEAT Leon
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Trzeszczenie podczas jazdy

Postprzez weede » 24 czerwca 2015, 16:33

mam podobny problem, co ciekawe jak trzymam łokieć na podłokietniku lewym to nie ma tych dzwieków więc zapewnie jakiś wadliwy zaczep lub jego brak - byłem z tym w ASO to oczywiście nic nie słyszą
weede
Stella
Stella

Auto: 5F FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez desmoRR » 27 czerwca 2015, 17:13

U mnie pojawiło się to znikąd. Dzisiaj jechałem przy prędkości 140 km/h i cisza. Uderzę na obwodnice i zobaczymy czy jest problem.
desmoRR
Stella +
Stella +

Postprzez michal84 » 1 lipca 2015, 21:05

Miałem podobny problem, u mnie mimo że nieuszkodzone zaczepy trzaskała osłona słupka plastikowa na zewnątrz (ta pomiędzy wycieraczką a słupkiem), na dole na odcinku 10-15 cm od podszybia w góre nakleiłem pasek masy butynowej, żeby osłona lepiej trzymała się blachy (słupka). taką masę da się zerwać bez śladów. listwa w tym miejscu jest luźniejsza niż na górze bo jest szeroka a spinka jest u jej góry.
I po temacie.
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez desmoRR » 9 lipca 2015, 09:35

michal84 napisał(a):Miałem podobny problem, u mnie mimo że nieuszkodzone zaczepy trzaskała osłona słupka plastikowa na zewnątrz (ta pomiędzy wycieraczką a słupkiem), na dole na odcinku 10-15 cm od podszybia w góre nakleiłem pasek masy butynowej, żeby osłona lepiej trzymała się blachy (słupka). taką masę da się zerwać bez śladów. listwa w tym miejscu jest luźniejsza niż na górze bo jest szeroka a spinka jest u jej góry.
I po temacie.

Możesz wstawić fotkę i zaznaczyć to miejsce? Pozdro.
desmoRR
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne