Tomaso napisał(a):bad napisał(a): tylko mierzenie obwodu kół przy wykorzystaniu czujników abs.
I obawiam sie ze polecial mi jakis czujnik abs.
Dzieki panowie za info wszytkie metody probowalem duzo wczesniej...kaplica
Z innej beczki ile ladujecie powietrza w swoje opony jak 235/35/R19 tak mysle bo moze ja za duzo tego cisnienia laduje i stad ten blad ?
Na koniec czy moze ktos wie ktory przekaznik jest odpowiedzialny za ten system ewentualnie bezpiecznik bo moze to mi poleciało.
Ja robię tak, jak zalecił mi znajomy mechanik z ASO Audi. Jade na stacje benz. sprawdzić ciśnienie w kołach. Mam opony 225/40R18, na oryginalnych felgach. Następnie przód pompuje na 2.8 bar'a, a tył na 2.6 bar'a. Później jade na bardzo równy asfalt, rozpędzam samochód do ~30 km/h i utrzymując tą prędkość przytrzymuje przycisk SET, po 2-3 sek trzymania przycisku słyszę dźwięk że kalibracja została zrobiona i jeszcze w tym samym momencie co dźwięk czyli po tych 2-3 sek trzymania tak na 1 sek pojawia mi się ikonka ESP na zegarach i sama po 1 sek gaśnie.
Jakbyś miał uszkodzony którykolwiek czujnik ABS'u to cały system ABS by Ci nie działał i paliłaby się cały czas ikonka ABS na zegarach i do puki byś nie wymienił uszkodzonego czujnika, nawet nie udałoby Ci się skasować tego błędu.