Witam,
mam pewien problem z moim Leon'em II, a jako iż nie znam się na mechanice to trudno będzie mi go opisać, ale postaram się jak umiem.
Jakiś czas temu wymieniłem w aucie przekładnie (używka). Niby wszystko śmigało ale od początku coś mi nie pasowało - miałem/mam wrażenie, że strasznie lekko się skręca. Najbardziej to czuć przy parkowaniu, mam wrażenie, że gdy kierownica jest skręcona na maksa to jak by mogła to by jeszcze dalej się kręciła (mechanik stwierdził "że nie odbija"). Przy poprzedniej przekładni takiego efektu nie było. Mega problem widać, gdy jest mróz czy śnieg - ogólnie słaba nawierzchnia, ponieważ samochód wręcz pływa. Kierownica tak leciutko chodzi, że nie jest się wstanie nad nią panować. Pod kołami czuć praktycznie wszystko co się najedzie - odbija się momentalnie na układzie kierowniczym.
Mechanik sam nie ma pojęcia co może być tego przyczyną, chociaż sam stwierdził, że tak nie powinno być.
Czy ktoś może miał podobny problem albo wie co może być przyczyną - co sprawdzić ? Aktualnie strach jeździć tym autem.
Pozdrawiam